Posledný týždeň mám problém s vyprázdňovaním, keď už niečo vyjde, tak hlien. Našla som si aj krv v stolici alebo keď som sa utierala tak na toaletnom papieri. Občas sa vyprázdnim normálne, ale častejšie mám akoby veľmi riedku stolicu a máličko práve s tým hlienom. Dosť sa bojím, zajtra idem k doktorke. Myslíte, že ma pošle na gastro prípadne kolonoskopiu? Ako také vyšetrenie prebieha? Mám z toho strach :(
A je tá stolica aj svetlejšia?
@grof_monte_christo Keď sa normálne vyprázdnim tak je farba ako bežne, ale keď je tam ten hlien tak svetlejšia.
Určite gastro, zoberú ti vzorku stolice a krv. Nejdem ti písať, čo som mala ja, lebo to určite nemáš, ale toto bol jeden z príznakov zápalového ochorenia, ktoré mi postihlo aj črevo. Presne čo ty píšeš a svetla stolica.
@grof_monte_christo Ja len dúfam, že to nebude rakovina, to ma desí. V práci sme mali na porade zákusok a teraz mám kŕče ako blázon a nemôžem na wc :(
A nemáš aj intoleranciu na laktózu. Mne aj toto zistili. Alebo na lepok? Tieto testy ti na gastre spravia. Mama má rakovinu čreva a hlien ani krv v stolici nikdy nemala.
@grof_monte_christo To vôbec netuším či mám nejakú alergiu alebo intoleranciu. Možno mi urobí doktorka testy. Dúfam, že to bude ok, mám strach :(
Moc ti držím palce, aby všetko dobre dopadlo, poznám dobre tento strach, keď človek nevie, čo mu je.
Hlien na stolici v malom mnozstve moze byt normalny. Cerstva krv na papieri znamena hemoroidy, alebo trhlinky na konecniku.
@grof_monte_christo aj mne laktózu zistili a to som vôbec nevedela že ju mám. Tiež helicobaktera zistili, dispepsiu a reflux. Jedno s druhym
@tatiana149 Keď sa človeku niečo nezdá, treba s tým ísť a nehovoriť si, že je to v poriadku. Niekedy je a niekedy nie je.
@grof_monte_christo presne tak. Gastro som oddialovala. Zrobila som komplet vyšetrenia kadejaké všetko ok. Nakoniec sa ukázalo že som mala na gastro páliť hneď na zaciatku. Na gastro chodím od septembra a dnes mi brali aj vzorky a rovno robili kolonoskopiu tiež so vzorkami.
@tatiana149 Len je smutné, keď sa človek aj sám dožaduje nejakých vyšetrení, tak z neho spravia hypochondra.
@grof_monte_christo tiež som si tým prešla. Ešte som si aj tetaniu privodila a asi som na Tom gastre mala byť hned. Dnes mi urobili v narkoze aj gastro aj kolono a nič nenašli iné. Len ešte 2 týždne budem trpieť co vyjde z tých vzoriek
@tatiana149 U mňa to bolo autoimunitné ochorenie a užívam už 7 rokov kortikoidy, ale je to pod kontrolou. Tak vám držím palce, nech sú vzorky v poriadku.
@grof_monte_christo ďakujem snáď to vyjde. No od kedy som začala vynechávať laktózu výrazne sa mi polepšilo.
Dobrý chcem sa spýtať hlien stolicioze byť aj od prechladnutia?
@grof_monte_christo dobrý chcem sa spýtať že od toho že máte autoimunitné ochorenie tak ste mali hlien v stolici?
@denisaaairdacova Áno, zasiahlo mi to aj tráviaci systém.
@grof_monte_christo Ježiš normálne sa mi nechce veriť že s toho môžes mať stolici hlieny
@denisaaairdacova Aj pri Crohnovej chorobe máš hlien v stolici a tiež je to autoimunitné ochorenie
Dobré ďakujem
@grof_monte_christo píšem správu
Jednoznacne odosle
Vsetko v pohode hladajte pricinu a nebojte sa