Krv a hlien v stolici

23. nov 2023

Posledný týždeň mám problém s vyprázdňovaním, keď už niečo vyjde, tak hlien. Našla som si aj krv v stolici alebo keď som sa utierala tak na toaletnom papieri. Občas sa vyprázdnim normálne, ale častejšie mám akoby veľmi riedku stolicu a máličko práve s tým hlienom. Dosť sa bojím, zajtra idem k doktorke. Myslíte, že ma pošle na gastro prípadne kolonoskopiu? Ako také vyšetrenie prebieha? Mám z toho strach :(

taktotedanie
23. nov 2023

Jednoznacne odosle
Vsetko v pohode hladajte pricinu a nebojte sa

grof_monte_christo
23. nov 2023

A je tá stolica aj svetlejšia?

autor
23. nov 2023

@grof_monte_christo Keď sa normálne vyprázdnim tak je farba ako bežne, ale keď je tam ten hlien tak svetlejšia.

grof_monte_christo
23. nov 2023

Určite gastro, zoberú ti vzorku stolice a krv. Nejdem ti písať, čo som mala ja, lebo to určite nemáš, ale toto bol jeden z príznakov zápalového ochorenia, ktoré mi postihlo aj črevo. Presne čo ty píšeš a svetla stolica.

autor
23. nov 2023

@grof_monte_christo Ja len dúfam, že to nebude rakovina, to ma desí. V práci sme mali na porade zákusok a teraz mám kŕče ako blázon a nemôžem na wc :(

grof_monte_christo
23. nov 2023

A nemáš aj intoleranciu na laktózu. Mne aj toto zistili. Alebo na lepok? Tieto testy ti na gastre spravia. Mama má rakovinu čreva a hlien ani krv v stolici nikdy nemala.

autor
23. nov 2023

@grof_monte_christo To vôbec netuším či mám nejakú alergiu alebo intoleranciu. Možno mi urobí doktorka testy. Dúfam, že to bude ok, mám strach :(

grof_monte_christo
23. nov 2023

Moc ti držím palce, aby všetko dobre dopadlo, poznám dobre tento strach, keď človek nevie, čo mu je.

stanulienkat
23. nov 2023

Hlien na stolici v malom mnozstve moze byt normalny. Cerstva krv na papieri znamena hemoroidy, alebo trhlinky na konecniku.

tatiana149
24. nov 2023

@grof_monte_christo aj mne laktózu zistili a to som vôbec nevedela že ju mám. Tiež helicobaktera zistili, dispepsiu a reflux. Jedno s druhym

grof_monte_christo
24. nov 2023

@tatiana149 Keď sa človeku niečo nezdá, treba s tým ísť a nehovoriť si, že je to v poriadku. Niekedy je a niekedy nie je.

tatiana149
24. nov 2023

@grof_monte_christo presne tak. Gastro som oddialovala. Zrobila som komplet vyšetrenia kadejaké všetko ok. Nakoniec sa ukázalo že som mala na gastro páliť hneď na zaciatku. Na gastro chodím od septembra a dnes mi brali aj vzorky a rovno robili kolonoskopiu tiež so vzorkami.

grof_monte_christo
24. nov 2023

@tatiana149 Len je smutné, keď sa človek aj sám dožaduje nejakých vyšetrení, tak z neho spravia hypochondra.

tatiana149
24. nov 2023

@grof_monte_christo tiež som si tým prešla. Ešte som si aj tetaniu privodila a asi som na Tom gastre mala byť hned. Dnes mi urobili v narkoze aj gastro aj kolono a nič nenašli iné. Len ešte 2 týždne budem trpieť co vyjde z tých vzoriek

grof_monte_christo
24. nov 2023

@tatiana149 U mňa to bolo autoimunitné ochorenie a užívam už 7 rokov kortikoidy, ale je to pod kontrolou. Tak vám držím palce, nech sú vzorky v poriadku.

tatiana149
24. nov 2023

@grof_monte_christo ďakujem snáď to vyjde. No od kedy som začala vynechávať laktózu výrazne sa mi polepšilo.

denisaaairdacova
30. dec 2023

Dobrý chcem sa spýtať hlien stolicioze byť aj od prechladnutia?

denisaaairdacova
1. jan 2024

@grof_monte_christo dobrý chcem sa spýtať že od toho že máte autoimunitné ochorenie tak ste mali hlien v stolici?

grof_monte_christo
1. jan 2024

@denisaaairdacova Áno, zasiahlo mi to aj tráviaci systém.

denisaaairdacova
1. jan 2024

@grof_monte_christo Ježiš normálne sa mi nechce veriť že s toho môžes mať stolici hlieny

grof_monte_christo
1. jan 2024

@denisaaairdacova Aj pri Crohnovej chorobe máš hlien v stolici a tiež je to autoimunitné ochorenie

denisaaairdacova
1. jan 2024

Dobré ďakujem

mattuliatko30
17. feb 2024

@grof_monte_christo píšem správu