Mám 20 a môj nos ma trápi už od 15. Ide konkrétne o vykrivenú nosovú prepážku (nos vám ide viac do jednej strany a tým pádom máte aj nosnú dierku jednu menšiu,druhú väčšiu, z nosu vám ta prepážka mierne trčí von..prikladam fotky mojho nosu spredu. Vadí mi to skôr z estetického hľadiska. Čo som pozerala fotky na internete iných ľudí, tak nemám to až také strašné ...a taktiež si to málo ľudí všimne, kým ich na to neupozorním alebo sa na mňa nedívajú dlhšie zpredu. No keď si to už niekto všimne..sebavedomie mi neskutočne klesne a celý deň si potom ten nos chytám, narovnávam (aj keď viem ze to nepomoze) lebo ma to hrozne štve a na plasticku operáciu moc nechcem. Zboku ho mám na pravej strane menši a na ľavej väčší a viditeľne to je hlavne keď sa usmejem. Čo ho zachraňuje že aspoň nie je hrbolatý...proste rovný a trochu dlhší. Na internete som sa dočítala o nejakých cvikoch na nos,aj všelijaké prkotinky sú na to. Cviky som skúšala ale vyrážala mi neskutočná bolesť do zubov tak som s tým sekla...a chcela by som sa teda spýtať či s tým nemáte niekto skúsenosť...pozerala som že su nejake štipce na nos a tak..len či to pomaha netuším. Za každu radu budem vďačná..
operacia na orl odd. bežná vec
Mala som oveľa horší nos ako ty. Tvoj je extra pekný 😀 A pomôže len operácia. Mne pomohla 🙂 Ked nasetris, tak určite chod.
@orangiiina jej sa zle dýcha,platiť nebude,toto bežne operujú v orl v nemocniciach zdarma
Operácia urcite, dnes to uz nie je ani take drahe, za par mesiacov nasetris, akurat, ze niektore sa potom stazuju na problemy s dychanim.
@janinah to važne?..to som ani netušila.
A ako dlho trva zotavovanie?
Nosova prepazka sa operuje, robia zaroven aj korekciu nosa, treba ist na orl, ten ta odporuci na operáciu. Ak chces, pozri si nieco o septoplastike, rhinoplastike na nete,
@enoula dakujem velmi pekne
Mate niektora s tymto skusenost v Bojniciach?
@janinah mám za sebou operáciu prepázky a aj estetickú stránku. Takže viem, o čom hovorím, kedže som to absolvovala.
Autor hovorí o estetickej stránke. Ano, poisťovna prepláca operáciu prepážky, pokiaľ sa potvrdí, že je potrebná, t. J. keď prístroj nameria, že cez krivú nosnú dierku sa jej dýcha ťažšie. Ja som dýchala iba na 50 percent, čo bol hlavný dôvod mojej operácie prepážky, ktorú preplatila poisťovna. Kedže sa to robí rovnakým spôsobom ako estetická operácia, lekár sa ma hned spýtal, či si želám aj tú a tú som si zaplatila. Čiže som si uhradila iba estetickú časť. Nedávaj jej nádej, že jej to poisťovna preplatí, lebo nepreplatí.
@orangiiina zrejme zaleží od pracoviska,ja píšem o štátnej nemocnici,kedže manžel tie operácie robil a ja som bola orl sestra,tak tiež nepíšem bludy
takže autorka nech sa poradí a dá vyšetriť na orl amb. nie na plastike
@janinah Bola som operovaná v šťátnej na ORL oddelení, ale aspon vie autorka, že sa aj toto dá 🙂
@orangiiina jedine že to zmenili za posledný rok
Septoplasika -op. Nosovej priehradky pri sťazenom dýchaní cez nos - neplatí sa, hradí poistovna. Septorinoplastika zo zdravotných dôvodov - op. Nosovej priehradky a úprava tvaru vonk. Nosa napr. Po úraze - hradí poistovna. Septorinoplastika na žiadosť pacienta - hradí pacient.
@orangiiina môžem sa spýtať koľko si platila?
@orangiiina ahoj mozem sa opytat kde si sa bola operovat?
Ahojte. Myslite že sa jedna o krivú prepážku a šlo by to riešiť cez poisťovňu ? V noci sa mi ťažko dycha, opucha mi jedna strana nosa a dycham len jednou dierkou. Cez deň ok. Rovno by som dala špičku aj zmenšiť a zmenšiť nozdry (krídla)- samozrejme za doplatok za estetickú časť zákroku. Mala som rovný nos ale už pár rokov po úraze ho mám takto vybočený. Ďakujem za rady.
Ak sa môžem zapojiť môj syn mal ísť na septorinoplastiku, mala si našetriť okolo 1.000 eur, nakoniec sa na to vykašľal
@orangiiina ahoj, kto ťa operoval, prosim?
Septoplastika - operácia nosovej priehradky- u vás jednoznačne indikovaná - hradí poistovna. Septorinoplastika - nos. Priehradka + korekcia tvaru vonk. Nosa - hradí pacient
@emuemu v nemocnici sv. Michala BA to operujú cez poisťovňu, cele, aj vonkajší nos, ak máš problém s dýchaním. Doc. Doležal tam operuje. Ale neviem aké robí nosy. Bol u neho niekto?
@janinah dobrý deň, poznáte doc. Doležala z nemocnice sv. Michala? On robí cez poisťovňu nosy, ak je problém s dýchaním. Ale neviem ako ich robí.
@luciabranicka nepoznám..
@orangiiina Dobry den, mozem sa opytat asi kolko stoji taka operacia a aky je priebeh?mozete aj do spravy. Dakujem
@biii7 bola som operovana na ORL vo vojenskej v Ružomberku, nie na súkromnej klinike. Cena vám bohužiaľ nepomôže, keďže to bolo 7 rokov dozadu a niektoré úkony boli hradené poisťovňou kvôli prepážke.
@orangiiina Ahoj, mozem sa ta spytat , kde ti operovali prepážku ? Mam problem z dýchaním uz 20 rokov a zvažujem aj korekciu špičky. U nas v Pn by mi to nas lekar urobil len prepážku, vraj ked chcem aj esteticky zákrok, musim si hladat lekara…mozes mi dat prosim ta info na lekara kde ti to robili, a kolko si doplácala za korekciu , prosim ?
@ftdvnjc
https://www.estheticon.sk/chirurgovia/marian-sicak
MUDr. Sičák, kapacita a istota, je to odborník, cena vám moc nepomôže, určite už je úplne ina. Treba ho skontaktovať.
Najlepšie poradí odbornik na klinike