Ahojte,mám 4 predné zuby vrchné dosť vykrivene,ledva si zavriem ústa a keď sa usmievam ten úsmev ide do boku.Vzdy som snívala o tom že raz si zuby dám spraviť.No vždy do toho niečo došlo.Teraz mám 40 rokov dve deti,povedala som si že pomaly budem na zuby šetriť.No vždy treba niečo iné pre deti,je leto na výlety,do domu.Nieco iné dôležitejsie ako moje zuby.Su tu ženy v mojom veku čo majú podobný problém so zubami?Má zmysel este šetriť a ísť do toho?Predsa už mám 40.Alebo sa s tým zmieriť a žiť ďalej s krivými zubami?
@mandymoore123 Tiež som pozerala invisalign,no cca 5000 eur to stojí.A mne ide dosť pomaly šetrenie tak neviem či sa na to dať.Tiez som čítala že po čase sa zuby vraj vrátia na pôvodné miesto.
Ja mam 36 a spodne zuby mam krive. Tiez som mala velke plany so strojcekom ale ked mi zubarka povedala ze mi budu musiet predtym nrjake zuby vytrhnut rychlo som sa zmierila aj s krivymi😂😂 ale ak s nimi nie si stotoznena bez do toho, mam kamaratky co si davaju strojceky i po 30tke😊
ja mám 44 a fixný strojček už druhý rok 😃 Mala som 2x zápal okostnice, prišla o 3 zuby.. Kvôli chýbajúcim zubom sa mi unavil žuvací aparát, sánkový kĺb, posunuli zuby= nesprávny zhryz. Posun vraciame strojčekom späť, potom implantáty.
Mám 43 a o 2 týždne mi nasadia invisalign. Keby som sa k tomu dostala skôr, riešila by som skôr. Teraz sme riešili synove zuby (tiež na invisalign) a veľmi sa mi to zapáčilo. Zuby sa nevratia do povodneho stavu. Preco by sa mali? To by bolo aj pri fixnom strojceku. Tu sa po ukonceni liecby aj fixuju zozadu.
@martinka13 Môžem sa spýtať koľko ťa to vyjde finančné?
Mam predkus a medzery medzi hornými 4 zubami. 3000,- Je to ta light verzia ci ako to volajú. Syn má veľmi krivé horné zuby. Jeden cez druhý. 8 mu museli chirurgicky vyberať. Tam sme platili okolo 4500,-
Aha tak to vám dosť draho nacenili. Mne to vyšlo 3500€ na splátky. Plus400€ vstupné vyšetrenie. Vrátiť by sa nemali keď sa dodržuje následný režim - nočné dlahy a také drotiky by sa mali dať zozadu na zuby
Plus mám v Tom celu 5 ročnú liečbu
Ahoj . Podľa mňa Nikdy nie je neskoro riešiť takéto veci . 40 je super vek stále 😊veľa žien tu je pre mňa inšpiráciou že aj po 20tke,30tke riešia takéto " opravy" 😊 invisalign napr je aj na 3 splátky u nás u doktora. Možno aj u vás sa bude dať. Držím palce 😍