Krivé zuby v 24. rokoch

isabellaswann
14. dec 2020

Ahojte ľudkovia, mam 24 rokov som z košíc, pracujem v zahraničí.
Mam problem s krivymi zubami. V minulosti na moje naliehanie mi dali strojcek na zuby, ktory som mala 4roky, ked ho dali dole, zuby mi aj napriek noseniu nocneho strojceka zacali zase kriviet do povodneho stavu. Teraz si ma zubari a doktori pinkaju, nikto ma nechce riesit, lebo vraj potrebujem operaciu sanky (mam predkus) bez tejto operacie vraj nikdy nebudem mat rovne zuby. Operaciu odmietam, pretože operacia zmeni vzhlad mojich pier, sanky, celej brady! Je to neprirodzene! Zuby mam naozaj krive. Krive myslim velke diery. Ked sa na mna pozriete z boku, tie diery su tak velke, ze si viem do nich strcit cely jazyk.
Ako 24 rocna si nechcem dat vytrhat zuby a dat si protézu:( prosím poradte mi co mam robit :( za kym ist? Kto mi pomoze? Hanbim sa usmievat. Vzdy ked sa usmievam, davam si ruku pred usta :( uz ma to velmi unavuje a necitim sa byt atraktivna. Usmev je to najkrajsie na ludoch a ked nemate pekny usmev, necitite sa dobre :( ...
Dakujem za rady!

zuy1293
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
didush27
14. dec 2020

@isabellaswann ja chodim so synom do KE k MUDr. Kucharskej, syn mal krive zuby, velke medzery, nasadila mu strojcek v juni a teraz je to 1000 x lepsie

zuy1293
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
nelca0510
14. dec 2020

@isabellaswann ja som si dala strojek ako 22 ročná. Neľutujem ani chvíľku. Mam 30 rokov a krásne rovné zuby, stále nosím ale tie retencne dlahy.

sissy27
14. dec 2020

@isabellaswann nuž asi by si sa mala na svoj problém pozrieť trošku komplexnejšie, lebo u teba sa nejedná len o estetický problém, ale hlavne o zdravotný. Porozprávaj sa s čeľustným ortopédom o tom, aký dopad bude mať tvoj zlý zhryz napríklad na tvoj čeľustný kĺb, či o 10 rokov nebude tak opotrebovaný, že ani ústa neotvoríš.

danieladeley
14. dec 2020

a pri kom si bola konzultovat svoj stav? obycajny zubar, ci celustny ortoped? v zahranici ci v ke?

lejlaba
16. dec 2020

@isabellaswann ahoj, viem úplne ako sa cítiš. Ja mám 27 a druhý rok nosím fixný strojček. Sú rôzne metódy liečby krivých zubov.ja som si mohla zvoliť z troch spôsobov a tiež bol jeden z nich operácia. Skús sa dostať aj k iným špecializovaným odborníko. ...nechávala by som to iba na náhodu a Košice ...nemusíš nosiť protézy môžu ti už dať aj implantáty 🙂

mandymoore123
26. feb 2023

@nelca0510 ahoj,tie dlahy nosis len v noci ? Ako dlho sa to ešte nosí? Ďakujem 🙏