Ahojte baby, viete mi prosím poradiť krem na ruky pre atopikov, ktorý neštípe? Už mám tretí a z každého ma hrozne štípu ruky, prvý neviem ako sa volal, to mi poradili v lekárni, potom som kúpila excipial, a teraz mam bioderma atoderm.
Ďakujem za vaše rady
Ja teraz skúšam Bepanthnen sensiderm krém a chválim.
Modrá indulona, kokosový olej
Neutrogena (biela s modrým vrchnákom) a keď je to veeelmi zle tak vazelina ( ale to len na noc, predsa cez deň to není veľmi praktické)
Belobáza (nie je na predpis) alebo Flexitol
@tehotna40 Ahoj, vidím že píšeš že jedna rada od Biodermi ti asi nesadla. Možno vyskúšať inú. Ja používam, vždy keď sa ochladí, Bioderma Cold cream. Mne nesadla ani vazelína, ani indulona, skúšala som aj excipial aj cerave a vždy ma ruky veľmi štípali. Cold cream používam aj pri dieťati.
@uriva toto bolo velmi dobre pre deti, aj babatko, ja este poradim krem na premastenie s kyselinou mliecnou jedna lekaren ju robi ciste ako slahany krem, ciste prirodne veci. Ked tak, napis mi spravu, aby som nerobila reklamu. Ale teda je to ciste na premastenie bez vody. A mastne.
Za mna su dobre take co najcistejsie a s lanolinom. Ten zvlhcuje pokozku a podporuje tzv. vlhke bezchrastove hojenie.
Mne pomáha Lipobase 🙂
Eucerin
Už vyššie spomínaná kyselina mliečna. Sú 2 druhy, kým je popraskana pokožka, menej mastnú, bielu, ona aj hydratuje (je aj mastnejšia žltá, tá skôr v zime). Môže ti ju predpísať lekár bez doplatku, alebo sa dá kúpiť.
Za mna uz spominane lipobase
@tehotna40 Ja som takto tiež mala a zistila mi kožná alergiu na lanolín... A ten je vo veeeeeľa krémoch(šampónoch a kade-kde) a vždy to štípalo a červenalo a praskalo... Bioderma alebo tento nový Bepanthen špeciálne na atopickú pokožku mi sadli asi najviac. Proste, tu musíš len skúšať, držím palce.
@tehotna40 Belobaza. No to je na predpis.