Ahojte 🙂 Neviete poradit nejaký krém na ruky, ale nemyslím klasické krémy nivea, avon a tak podobne, ale niečo z lekárne, na ekzém, suchu a lupajúcu sa kožu..
ďakujem 🙂
Ja uz som presla velmi vela kremami. Najviac sa mi osvedcila Nechtikova indulona. Nosim aj kolegovcom. Manzel kupuje v slovenskom obchode.
Jednoznačne Excipial
Mne najviac pomaha kalciova mast.
@seahorse27 ďakujem 🙂 tu calciovu masť kupuješ v lekárni? normálne si len opýtam v lekárni calciovu masť, lebo myslím, že ich je viac druhov alebo ako to je, podľa toho, čo som "googlila" 🙂
excipial u lipolotio je super, nič iné mi nepomohlo. je to krém ale liek, nie iba mastný
@saka90 áno, v lekárni Calcium pantotenát od firmy Herbacos recordati (český výrobca). Predtým som kupovala tuším od Zentivy, ale tam v nejakej šarži našli baktérie, tak odvtedy už len tuto českú...
Vyskusaj znacku D' Olive, bezne ju dostat v lekarni, obsahuje vytazok z oliv, je to pomerne Mastny krem, ale kvalitny a urcite pomoze
Leciderm
kokosovy olej
Ja mám výbornú skúsenosť s krémom Cicaplast od La Roche-Posay. Kupujem ho v lekárni. Občas sa mi robia na rukách praskliny a suché šúpajúce sa miesta.
@saka90 kalciova mast, alebo nieco s panthenolom, pripadne vazelina.. ale dobre zabera aj Purlean.... je to bio produkt
Jednoznačne krém Lipobase, dokonalý na problematickú kožu
Rakytnikova indulona. Mala som az take bolave praskliny na koncekoch prstov, stale vysusene prsty od rucnych prac. A tato rakytnikova je hojiva aj zjemni kozu. Skusala som tiez vselico. Druhe nalepsie pre mna bolo Excipial Lipolotio a Neutrogena mi az tak nezabrala na tie praskliny. A neumyvat ruky tekutym mydlom, ale obycajnym - pouzivam detske mydla. Tekute mydla mi zvyknu velmi vysusat ruky.
dobra poznamka.. nepouzivat tekute mydlo, s tym suhlasim!! pouiźivat klasicke normalne obycajne... a ruky budu ok.. aj moja skusenost.
ďakujem Vám veľmi pekne za pomoc 🙂 zatiaľ asi vyskúšam tu calciovu masť a o tom imunoglukane som už tiež počula... ďakujem ešte raz 🙂 a vďaka aj za tu radu s mydlom, to by mi nenapadlo, že tekuté mydlo je zlé.
ja som za lipobase,lekarensku vazelinu alebo modru indulonu.
@saka90 Odporucame vnutorne zvysit prijem 3 omega mastnych kyselin, vnutorne ale aj na vonk. pouzitie je velmi dobry pri problemoch s pokozkou konopny olej, prip. prirodne kozmeticke pripravky s jeho obsahom. Velmi dobru skusenost mame napr. s konopnou mastou v bio kvalite. Tento ako aj ine kozne problemy je vsak potrebne riesit vnutorne, obzvlast ekzemy suvisia s oslabenou pecenou. Odporucame zamerat sa na jej ocistu a posilnenie. Ucinnym prirodnym pomocnikom je bodliakovy olej (pestrec mariansky), prip. este lepsie detoxikacne ucinky maju priamo drvene semena. Odporuca sa uzivat dlhodobejsie. Pri vybere kozmetiky si pozerajte hlavne zlozenie, vyhybajte sa parabenom a umelym ropnym prisadam, ktr. Vas problem mozu este viac znasobit.
https://www.modrykonik.sk/market/vyzivove-dopln...
https://www.modrykonik.sk/market/vyzivove-dopln...
Já mam zasa perfektnú skúsenosť od firmy PUREDERM s Intenzívnou hydratačnou maskou s bambuckým maslom a mandľovým olejom. Tato maska je bez parabenou, s bambuckým maslom, mandľovým olejom, olejom z kamélie japonskej a výťažkom z kaktusu Opuntie. Super vec!!! Keď mám veľmi suchú pokožku napríklad po upratovaní tak si sadnem večer k televizoru nasadím rukavičky a počkám 30 min. Pokožka je krásne hebká a ruky ako vymenené. Prikladám obrázok ako to vyzerá.
Ja pouzivam na ruky krem s arganovym olejom od Victora Beauty, alebo potom kremiky z Justu ale tie skor v zime lebo mi pridu uz az moc mastne
vďaka za rady 🙂
Odkial si? Ak z Ba tak rada darujem prirodny kremik, ktory sama robim.
ja používam na suché a popraskané ruky Bio kokosový olej za studena lisovaný 500ml, ale ked by sa ti zdal byť moc mastný, tak na suchú jemnú a citlivú pokožku je úplne perfektná rada eskimo z prírodnej kozmetiky, ktorú používa aj moja malá dcéra vôbec nedráždi pokožku a je bez umelých farbív. Ja zvyknem používať okrem kokosvého oleja aj krém na ruky ESKIMO, krém sa rýchlo vstrebáva a zanecháva pokožku mäkkú a ošetrenú. Vyskúšaj túto kozmetiku celkovo tam máajú super výrobky. Objednávam cez web naturonline a som spokojná. Je to prírodná nemecká kozmetika, už pol roka ju použíívam a neviem ci vynachváliť výrobky. Hlavne ma teší, že aj moja malá dcéra, ktorá ma citlivú pokožku používa túto kozmetiku a nemá na ňu žiadnu reakciu. 🙂))
Mne sa najviac osvedcil atoderm po zinc od biodermy, vyskusala som kadeco - indulonu, kalciovu mast, flexitol (najhorsi, strasne ma z neho stipali ruky, neuveritelne mi drazdil pokozku)... Jediny po zinc mi dal ruky do poriadku.
Urcite odporucam ESKIMO rada je vhodná na psoriazu a celkovo vhodný na suchú a citlivú pokožku 🙂)) Známa má takúto citlivú pokožku a jej to pomáha. Kupuje si vsšetko krem na tvar, ruky, vlasy, mydlo. Ona je spokojná a radu ESKIMO môžu používať aj malé detičky je to skutočne vyvynuté pre citlivú pleť. Bez pafrumov a konzervantov, bez farbiv....
Ja som dost pouzivala krem proti striam od BEPANTHENU, aj na napr. suche ruky dobre premastuje, neostava mastna pokozka a pomaha udrzat elasticitu
Ja nedám dopustiť na Konopný krém od CutisHelp. Kupujem ho v lekárni. Môj syn má problém s pokožkou na rukách. Vyskúšala som naozaj veľa krémov, aj drahé značky, ale potom mi kamoška poradila tento a ako sme ho vyskúšali, tak od vtedy som už krém nemenila - ostala som pri ňom. U nás funguje na 100% 🙂 .
kokosový olej rieši tiež problémy s pokožkou aj ekzémového typu alebo aj Eskimo krem na ekzémový pokožku pomáha. Každému vyhovuje niečo iné takže musíš vyskúšať, aby si vedela čo najlepšie bude účinkovať tebe.
Na ekzem neviem ale top u mna je na suchu a popraskanu kozu Neutrogena,zatial lepsi podla mna nieje 🙂