Kŕčové žily verzus unavené nohy

fifozbs
4. jún 2022

Zdravím všetkých 👋👋
Idem sa zase "vyžalovať" a skúsiť získať radu...
Vyše týždňa ma bolia obe nohy, lýtka.
Včera som bol u Dr., lebo bolesti nepustili. Pozerala mi nohy, tak mám (od malička) varixy [kŕčové žily]. Predpísala mi Detralex - 2tbl/denne, musím sa objednať k cievnemu...

Mám strach, že mi upcháva cievy... ale bolesť nôh, kŕče môžu byť aj z únavy, nachladnutia....???
Údajne pri trombóze je viditeľná zmena farby kože, opuch, problémy pri chôdzi...toto všetko nemám, jedine strach a to, že ma bolia obe nohy, pocit unavených nôh a kŕče v lýtkach. 🤷‍♂️🤷‍♂️Viem, je ťažko povedať, čo to spôsobuje ale možno to bude len nejaký zápal, lebo v práci zvyknem sedieť na kamennom schodisku. Alebo CHRBTICA???+ ALEBO CELKOVO ÚNAVA, celý deň na nohách, hore dole po schodisku, plus som v poslednom období často nosil topánky s malým opätkom...

Mám celkom strach, že to bude niečo vážne...🤕😢 ale myslím, že keby to bola, nedaj Boh, trombóza, tak moje nohy vyzerajú inak, cítil by som sa horšie a na nohy by som sa asi nepostavil. 🤦‍♂️🤷‍♂️😢😢
Máte niekto skúsenosti s obdobným problémom??? Napr.: mysleli ste si, že to budú žily a nakoniec niečo iné? Nehnevajte sa, že som písal tak dlhú správu, ale mam strach.
Ďakujem pekne. 🙂

ildiko36
4. jún 2022

@fifozbs ked maš krče v lýtkach davaj si magnezium a zvíš si prijem tekutin..to by mohlo pomocť.
V pripade si daj spraviť odbery na D dimer či memaš daaku krvnú zrazeninu..ale v tedy by si mala aspon jednu l koncatinyu chladnejšiu.
Keď vieš zohnať biolampu skus to použivať aj to pomôže, inak je to draha lampa keby si chcela kúpiť

mariaveronikag
4. jún 2022

tak pri trombóze nemusia byť až také prejavy, že by si sa na nohy nepostavil...choď na cievne, povedz, že máš podozrenie na trombózu - vtedy Ťa vezmú rýchlo, nebudeš musieť dlho čakať. Pri trombóze je často výrazne opuchnutý členok, ale nemusí byť.
Nechcem Ťa ale strašiť, bol si u obvodnej a keby mala ona podozrenie, pošle Ťa na pohotovosť.
Na cievnom Ti urobia echodoppler a ten zistí, či máš upchatú cievu.
Zatiaľ ale, také rady : pomáha striedavý kúpeľ nôh - dve minúty v teplej vode,dve minúty v studenej...toto zopakovať 3-4 krát. Navýšiť si o pár cm posteľ, časť, kde sú nohy...Nakoľko nemám nastaviteľnú, polohovateľnú posteň, tak som dala pod obe 2 nôžky postele 2 tehly 🙂 to pomáha cirkulácii krvi...a najviac pomáhajú kompresívne ponožky, pančuchy, ktoré sa nosia od rána do večera.
Choď k cievnemu, ten poradí najlepšie 🙂 držím palce!

fifozbs
autor
7. jún 2022

@mariaveronikag ja si tiež myslím, že keby to bolo veľmi vážne, tak ma ihneď pošle na urgent.... mam male žilky... preto asi predpísala Detralex... mam strach, lebo nad tým často premýšľam a možno aj so strachu mam pocit, že mi niečo je... či?

mariaveronikag
7. jún 2022

možné to je, psychika robí veľa, ale na ten doppler by som sa pýtala. V lékarni inak kúpiš rôzne maste a krémy, ktoré pomáhajú pri pocite ťažkých nôh. Neviem poradiť konkrétny, je ich veľa.

bobrica
11. mar 2023

chcela som sa opýtať, či má niekto vyskúšaný liek Tonerin. údajne čistí cievy a robí hotové zázraky aj pri probléme s krvným tlakom, ale... zdroju, ktorý toto tvrdí, akosi nedôverujem a recenzie na stránke predajcov lieku môžu byť upravované - cenzurované.