Kŕčové žily - masť alebo krém

herminka26
5. jan 2021

Ahojte Maminky

Chcem sa opýtať a poprosiť stretla sa ste sa niektorá s kŕčovými žilami? Ja len ci existuje nejaká masticka alebo krém aby som nemusela ísť k DR . Viem že sa to robí operačné ale čítala som že sa to po čase môže vrátiť. A áno mám aj nadváhu s ktorou sa snažím bojovať pomali . Ďakujem za všetky odpovede a radi pokladám aj foto . Ak sa to podarí pridať. Pekný večer.

susedka
5. jan 2021

@herminka26 nie som.dr. ale.krcove zili mam horsie ako vy....Vybehli mi v tehotenstve ale uz nezmizli ....toto uz masticka podla mna nenapravi ale nie je to zly napad aspon nebudete citit tak pocit tazkych nôh.... mna ak bolia beriem detralex, dr. Mi povedal ze este jedno tehotenstvo a operácií sa nevyhnem

herminka26
autor
5. jan 2021

@susedka ďakujem Vám. Len ma to aj svrbi a robia sa mi akoby modriny tmavé a ale mám aj také ako červené fľaky. Aj mne sa to začalo v tehu a to som aj dosť pribrala pri prvom dietati pri druhom.dietati to čo som nabrala šlo dole ale stále sa neviem váhy zbaviť.

deti95060810
5. jan 2021

nie žiadne mastička neexistuje. Jedine operácia. Ja som bola v Za . O 11h. som prišla a 3 hodiny som už aj cestovala domov. Nemusíš sa ničoho báť, nič to nie je. Pri operácii ťa len oblbnú, ani neuspia.
Lebo časom sa ti to bude len a len zhoršovať, potom dokonca môžeš mať aj bolesti...

aksunah
5. jan 2021

@herminka26 ahoj,ja mám kŕčové žily na jednej nohe a už mám dve operácie za sebou. Ja fakt neviem,či nejaké mastičky pomôžu,lebo ja žiadne nepoužívam. Je to chronické ochorenie,ja som ich zdedila a po tehotenstvach som ich mala hrozne.Ja si myslím,že ich treba liečiť,lebo oni sa budu iba zhoršovať. Dr. cievny by ti povedal v akom stave ich máš a doporučil liecbu. Vyliečiť sa nedajú. Ja už som si zvykla,že mám škaredú nohu,čo už. Ale podľa foto ich máš "pekne". Neváhaj a skús ísť k dr. Veď tá nebudú hneď rezať.

herminka26
autor
5. jan 2021

@aksunah keď to vezmem tak ma to aj môj otec tiež krcove tiež na ten istej nohe ale menšie ale na husto a plus akoby hrdza. Ja sa doktorou bojím ale budem musieť ísť.

herminka26
autor
5. jan 2021

@deti95060810 tak zatiaľ to svrbí občas. Ale budem musieť ísť ano . Ja len ci náhodou niekto sa nenájde čo by som mohla vyskúšať

aksunah
5. jan 2021

@herminka26 a detralex užívam každý deň už niekoľko rokov. V ponuke je viacero masticiek,ale ja im neverím. A tou váhou to tiež myslím nebude,ja mám 49kg a žily mega.

deti95060810
5. jan 2021

@herminka26 áno je to aj dedičné, a niekotré žienky to získajú aj v tehu...

aksunah
5. jan 2021

@herminka26 skús si o tom niečo odborného prečítať, pýtaj sa dr.na možnosti, sú rôzne metódy odstranenia a nie všade je to zadarmo. Môj otec ich nelieči a má katastrofálne nohy,opuchnuté a má vred predkolenia,hrozne,ale nedá si povedať a to už raz skoro vykrvácal,keď mu praskla žila. Je lepšie sa o ne starať.

herminka26
autor
5. jan 2021

@aksunah moje nervy . Ja radšej pôjdem k DR . A uvidíme čo povie ale bude alternatíva. Ale ďakujem pekne

jaandorka
5. jan 2021

ja mám tiež krčové žily - roky, nebolia aj keď na ľavej nohe mám teraz zapálenú, na pravej ich vidno len mierne, išla som k cievnemu a povedal, že horší stav je na pravej nohe, kde ich nevidieť... liečba - pichám si do brucha fraxiparin 30dní + detralex 2x denne.... u každého je to iné, nechcem ťa stresovať, ale, radšej choď k lekárovi, mastičkovanie vždy nepomôže....

aksunah
5. jan 2021

@herminka26 to som ti písala preto,aby si to brala vážne,lebo by si sa mohla k takému stavu dopracovať. Ani tá operácia nie je nič hrozne,treba to prijať,nehanbit sa za skaredsie nohy. Na tie moje hocikto hrozne pozerá. Trošku som zmenila šatník,aby som sa cítila lepšie. Myslím si,že sú omnoho horšie ochorenia. Na cievnom ti spravia sono,to neboli. Ja tiež nerada navštevujem dr. Tak ti prajem veľa odvahy🙂

ro_manka
5. jan 2021

@herminka26 Mastičky kŕčové žily neodstránia, max tak pomôžu pri bolesti. Existuje ale hneď niekoľko vecí, ktoré môžeš urobiť, kým pôjdeš k dr. Napríklad jesť pohánku, nenosiť tesné oblečenie, cvičiť nohami (na nete si nájdi cvičenia na kŕčové žily), krátke prechádzky tiež pomáhajú, spať s nohami mierne vyvýšenými, napr. podloženými vankúšom. Ja som mala prvé kŕčové žily už pred 18tkou. Nadváhu určite nemám, som na spodnej hranici normálnej váhy podľa BMI. Tehotenstvo mi kŕčové žily dosť zhoršilo. Dr. mi predpísal aj detralex a nosila som kompresné pančuchy. Držím palce, toto je beh ma dlhé trate a vyžaduje si dôslednosť. A inak kamoska si tiež pochvaľovala operáciu v Žiline a myslím, že aj ja sa časom odhodlám ;)

xpetka1x
5. jan 2021

Ahoj. Aj ja mam kŕčové od 30rokov aj metlicky bola som aj u Dr. Robil mi sono žil všetko mam ôk je to dedičné operáciu metliciek určite nie tie sú moc krehké a mohlo by to ešte zhoršiť.. Takže ja to mam len z estetického hľadiska. Samozrejme ma to štve v lete lebo niektoré staršie ženy majú krajšie nohy ako ja ale v pohode nosím kratasy a neriešim snažím sa aspoň opalit nohy aby sa to zmiernilo..Kremy sú len vyhodené peniaze max pomôžu od bolesti.

herminka26
autor
6. jan 2021

@xpetka1x ďakujem Vám za správu

herminka26
autor
6. jan 2021

@ro_manka ja som s Prievidze neviem či by sa dalo aby mi to urobili v Žiline ak tomu dôjde čo myslím že áno.

herminka26
autor
6. jan 2021

@aksunah určite sa vyšetrenia pustím už mám dosť veľký strach .

aksunah
6. jan 2021

@herminka26 ale to nie sú bolestivé vyšetrenia,vôbec nie,nemáš sa čoho báť.