Dobrý deň . Som druhý krát tehotná a práve sa nachádzam v 23 týždni. Včera pri sprchovaní som si našla nejaké zdurené hrčky na jednej strane pyskov , jedna sa mi zda akoby mala tmavsiu farbu do modra alebo tak , uz dlhsie ma trapi ze niekedy ked stojím alebo aj sedím , takistk po pohkavnom styku mam pocit ze mam celý spodok opuchnutý a taký ťažký , je mi neprìjemné vtedy stat hlavne , ine problemy nemam , na nkhach krcove zily nemam, par dni dozadu som bola u gyn. A vravela som mu o tom pocite ale to som este nevidela tie hrcky ci co to je... a povedal ze to je len zato ze sa vsetko zvacsuje a roztahuje....
Mate prosim s takymto problemom niekto skusenost?
Som 2 týždne po pôrode, mala som obrovské varixy na jednej strane, ako opisuješ ...pri prvom a aj druhom tehotenstve a ku koncu uz boli fakt obrovske bolestive.... Akonáhle som porodila do týždňa bolo po varixoch.. nepomohol mi inak ani detralex len trebalo čas...
Je to zato ze sa tam vsetko viac prekrvuje, dajme tomu ze zvacsuje.. varixy su celkom casty problem v tehotenstve, po porode sa stav upravi a varixy zmiznu (apsom zvycajne vraj). Nie je to ani prekazka pri vaginalnom porode.