Ahojte baby.
Chcem sa spytat ci nemate niektora skusenost :
*radiofrekvenčna ablacia
*sklerotizacia penou
Dr.mi vysvetlil o čo ide aj +/- každeho zakroku..leen by som chcela vediet ci uz ste niektora na niečom z toho boli a ci by ste odporucili/neodporucili 🙏
Dakujeeem
@martuska90 tiež mam skúsenosť s rádio frekvenciou, niečo neskutočne, odporúčam. Samozrejme, vypaluju poväčšine iba jednu veľkú vpredu a vzadu, keď je to poprepletane, rozvetvene, tak vedia nadrezat alebo potom sklerotizacia. Ja mam za sebou všetko možno a rádiofrekvencia bola super a samozrejme najúčinnejšia, lebo žilu zlikviduje.
myslíte, že sa tých žíl dá zbaviť aj bez operácie? natieram si nohy pravidelne, ale teda ešte som len začala. nedávno som si objavila zo dve, to je nič v porovnaní s tým, aké ich majú iné ženy.
@iwka_77 a s tymto mas skusenost konkretne ty alebo nejaka tvoja znama/znamy?
@momi1_1 neda, su to poskodene zily vo vnutri, krem ani masaz nepomoze. Maximalne kompresne pancuchy (tie silne na predpis)
@tanicka907 Krém sa neosvedčil ani mne, ale tabletky v kombinácii s kompresnými pančuchami rozhodne áno. Neverila som tomu veľmi na začiatku, ale výsledok ma prekvapil. 🙏 To, že sú na predpis, som nevedela alebo teda aspoň ja osobne som asi nemala také silne sťahujúce, len mi ich doktor odporučil kúpiť 🙂
@iwka_77 je to nutnost si ich zaobstarat? neda sa zaobist aj bez nich? 🙂
@takacovama nepouziva ich kazdy, kto ma problemy s krcovymi zilami. nie kazdy ich ma v takom stave, ze je to nevyhnutne, lekari to vedia predpisat, ked je uz fakt zle. alebo po operacii.
@kellypiu tie pančucháče sú podľa mňa najmenej, to sa vydržať dá. a operáciou to rozhodne riešiť nechcem, videla som prípady, keď mali ženy tie kŕčové žily v oveľa vyššom štádiu a na operáciu nešli. ja zatiaľ až tak veľmi nestresujem, ani mi to nejako extra nevadí, len sa obávam, že sa to po nejakom čase môže zhoršiť.
@iwka_77 podla mna tam to riziko je a dost velke uplne v kazdom pripade, ked sa to neriesi a nepodchyti skor. treba to riesit hned, ako si nejaku vsimnes 🙈 preto aj ja som hned spozornela.
@takacovama jedna zila este nikoho nezabila. ale tak chapem zase, ze ked nosi niekto rad sukne, tak ani ta jedna zila proste dobre na nohe nevyzera. v tomto pripade je to ale skor iba esteticka zalezitost, asi to nebude nejak zivotu nebezpecne.
@martuska90 bola som dvakrát na pene, a super, pôjdem na jeseň znova 👍 som spokojná ..
idealnym riesenim je Devenal podla mna. ked to vies takto vyriesit tabletkami, tak nie je vobec o com. 🙏 ja sice krcove zily nemam, ale mamina ano, doteraz to neriesila, nechapem absolutne ze preco. ona to brala uz tak, ako to je, ze ich proste ma a hotovo a musi sa s tym zmierit. 🙈 najhorsi mozny pristup.
@simkima ono je to podla mna trochu take logicke, ze ides na to zvnutra a zbytocne ich budes mazat zvonka, tam asi vysledok neuvidis. a ak hej, tak istotne nie dlhodoby. 👍
@takacovama Ani mne sa to teda mastiť nechcelo. 🙈 Ale tak skúsila som, proste spravíš asi čokoľvek, aby si si pomohla. Ale keď som videla, že to žiadny účinok nemá, tak som si povedala, že asi je čas prejsť na niečo iné.
@momi1_1 skoda penazi, jednoznacne marketingovy tah len, nic ine to nie je. 👍
Myslite, ze je v poriadku, ked tie zily aj svrbia? Zvykne sa to stavat alebo len vtedy, ked uz je s nimi nejak velmi zle? Nesvrbi to stale, ale obcas pocitujem v tych miestach take cudne pocity, poskriabem sa a je zase dobre. Neviem, cim to je a ci to este niekto takto mava.
Áno, nohy môžu pri takomto probléme bohužiaľ bolieť, opúchať a dokonca aj svrbieť 🙈
@kellypiu hej, ved som to aj v prispevku napisala 😉 ale najprv to brala tak flegmaticky, ze vsak a co a ved to ma milion zien na svete, ze jednoducho nebude jedina 😀 ti hovorim. nechcela ani pocut, ze by to proste nejakym sposobom mala riesit.
ale tak pekne jej zmizli, som vdacna aj ja aj ona. 🙏 mala ich fakt nepekne, navrete.
@zdenkatv3 no tymi kremami jednoznacne nie 😀 ono ked ti to radi uz aj lekar, ktory z toho samozrejme nic nema, ked si to kupis, tak na tom zrejme nieco bude 😉
ja nezvyknem verit moc reklamam v tv a podobne, ale tohto by som sa nebala.
@takacovama no ved prave, ze som citala aj dake recenzie na to, tak som taka nalomena, vyskusam ho.
Odporucam radiofrekvencnu ablaciu. Mama mala obrovske krcove zily a zvazovala obe metody. Najskor chcela sklerotizaciu, ale to realne problem neriesi, stoji to okolo 100e za sedenie a musila by chodit min 7krat a v podstate to iba "lepi" krcove zily, aby cez ne neprudila krv. Povodne sa tato metoda zdala lacnejsia.
Nakoniec sa rozhodla pre radiofrekvencnu ablaciu aj s hackovannim. Zily jej vybrali a "vypalili" skodlive so zrazeninami. Vyslo to rovnako ako nespocetne sedenia na sklerotizaciu, ktore robia v hocjajkych centrach. Samotny zakrok pre obe nohy vo velmi zlom stave trval cca 2hod, hned isla domov a nosila panhudy jeden tyzden. Po zakroku mala oddychovat, navrat k beznym cinnostiam hned na druhy den. Bola v lokalnej anesteze.