Krčná chrbtica so závratami a nechutenstvom

kukuleinka18
8. mar 2024

Prosim Vas nejakú radu, mám problem s krčnou chrbticou pri ktorej mám dokonca závraty a nechutenstvo. Už som raz aj odpadla. Ako to riesit ak máte s tym skúsenosti prosim Vas.

falbala132
8. mar 2024

ortoped, fyzioterapia

werony_n
8. mar 2024

@kukuleinka18 mne pomohol jedine fyzioterapeut. Žiadne maste, rehabky, cvičenia. Pravidelne keď sa necítim dobre, mam závrate, bolesti hlavy, tak idem k fyzio uvoľní mi a je mi lepšie.

falbala132
8. mar 2024

@werony_n a co s tebou presne robi? manualne ta napráva?

werony_n
8. mar 2024

@falbala132 masíruje a naťahuje mi svaly , nič, čo by sa nedalo vydržať alebo bolo nepríjemné

kukuleinka18
autor
8. mar 2024

@werony_n môže byt že pri tom pociťujem návaly tepla, pocit na zvracanie ? Pri krčnej chrbtici ? Zajtra idem na masaz

lizatko1009
9. mar 2024

Ja mávam nával tepla ale do hlavy, chrbtica je sviňa, teraz som sa musela sulat po tomto

kukuleinka18
autor
9. mar 2024

@lizatko1009 máš iba návaly tepla alebo aj ine priznaky ?

lizatko1009
9. mar 2024

@kukuleinka18 aj iné

vandica
9. mar 2024

@kukuleinka18 závraty sú isto z krčnej, nechutenstvo a návaly tepla som ešte nepočula. Ale určite dobrá masáž pomôže a cviky od fyzioterapeuta. Ja ked cítim, že už to nie je ok, začnem doma cvicit a uz po prvom dni je to ok. To mi pomáha aj na bolesť hlavy z krčnej. Ale určite fyzioterapeut.

kukuleinka18
autor
9. mar 2024

@vandica dnes den na masáž, dufam že bude lepsie

kukuleinka18
autor
9. mar 2024

@lizatko1009 aké napriklad ?

lizatko1009
9. mar 2024

@kukuleinka18 bolesť noh, lýtka ako momentálne teraz, bodava bolesť presne v tych poškodených stavcoch, ktoré tlačia na nervy, trpnutie rúk nôh, pocit, že ma sekne. Mam salon, kde skoro cely deň presedim aj pokrutena a žiaľ takto sa to podpísalo.

kukuleinka18
autor
9. mar 2024

@lizatko1009 čo Vám najviac pomaha ?

lizatko1009
9. mar 2024

@kukuleinka18 na prvom mieste cvičenie, potom vaňa s magneziovou soľou a rôzne oleje, masáž, sauna, magnézium, vápnik

kukuleinka18
autor
9. mar 2024

@lizatko1009 s masážami je to lepsie ? Ako casto by ste odporúčali chodit ?

lizatko1009
9. mar 2024

@kukuleinka18 to je individuálne, ako píšem v prvom rade fyzio a cvičiť, masáž ako posledná. Ja nemám čas niekam chodiť, chodí ma masírovať kamarát ak máme obaja čas v sobotu, je to najelspi masér akého poznam a ináč musí ma masírovať polovička. A co sa týka toho tepla, to je z krčnej chrbtice, vtedy je potrebné otáčať hlavu. Vyšetrenie na neuro už bolo?

werony_n
9. mar 2024

@kukuleinka18 návaly tepla neviem, ale pocit na vracanie áno

lukas851210
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lukas851210
3. jún 2024

@kukuleinka18 Pomohlo vam nieco?

adulienka11111
9. dec 2024

@werony_n ja som mala pocit ze po cviceni a masazach na rehabkach to bolo horsie. Mozno, ze to potrva, kym si krk zvykne na zasah. Aj doma, ked cvicim cviky na krk, stale mi v nom praska velmi, akoby mi škreli o seba stavce, boli to dost. A velmi mi tuhne krčna, pol dna sa nemozem otocit napr doprava, potom sa to samo uvolni, ale prejde to na druhu stranu, ze sa nemozem otocit dolava. Neviem, ci to tuhnutie uz nesuvisi so stresom z tych ptoblemov s krčnou