Krčná chrbtica a bolesť mandlí

drmelka
2. aug 2023

Ahojte. Posledne mesiace mavam casto bolest mandli....bud oboch alebo len na nednej strane. ORL mi vyslo OK....aj vyter z hrdla. Endokrinologia OK...aj USG krku. Mam problem s krcnou chrbticou,tak neviem,ci to moze nejako spolu suvisiet. Zatial mi ziaden lekar na to nedal odpoved. Mandle vtedy vobec nemam cervene ani hnisave a na dotyk ma nebolia...je to taky tlak pri prehltani. Mate niekto podobne skusenosti?

kika831
2. aug 2023

@drmelka ano moze to suvisiet. Mojej mamke odporucil lekar jogu.

gemerka17
2. aug 2023

@drmelka trápi ma niečo obdobné, akurát mne to strieľa do ucha a hlavy, týka sa to len jednej strany. Nič a krcnou chrbticou nemám diagnostikovane. Kopec vyšetrenii a nikto nič. Ach

gabym
3. aug 2023

@drmelka ja som tiež teraz behala po dr s bolesťou krku, bolesťou pri prehltaní. Všetko ok, nikde nič nezistili. Trvá to mesiac a ani ma nenapadlo že by to mohlo byť z krčnej. Ja na krčnej chrbtici mám výrastky, ktoré mi robili v minulosti problém (každodenné bolesti hlavy). No zrejme aj ten krk bude z toho. Ďakujem, vyriešila si moju záhadu 🤷

drmelka
autor
3. aug 2023

@gabym
@gabym no snad je to len z krcnej chrbtice....ja to mam tak uz asi 6mesiacov....najprv len 1x do mesiaca a davala som to do suvisu s menzesom,lebo vzdy ma boleli mandle tak 2 dni pred....ale potom aom to mala uz aj 2x do mesiaca. Minule ma boleli mandle 7 dni a az vtedy ma napadla chrbtica lebo ma bolel aj krk a chrbat a ked som dala hlavu do inej polohy a prehltla,tak vtedy som nic necitila....no je to neprijemne a clovek nechce behat po lekaroch kazdu chvilu,vyzeram ako blazon potom. Tak skusim tu jogu a uvidim,ci sa to zlepsi.....dakujem za spatnu vazbu.

kr058
3. aug 2023

Ak je taký pocit, ako hrča v hrdle, alebo niečo cudzie v ňom, kľudne aj pri prehĺtaní, tak to môže byť z krčnej chrbtice. Skúste uvoľňovacie cviky na krčnú chrbticu, možno fyzioterapeuta.
Ešte náhodou, alergiou na niečo netrpíte?

stanulienkat
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
stanulienkat
3. aug 2023

Uzkostne stavy nemas?

drmelka
autor
3. aug 2023

@kr058 nie je to ako hrca v hrdle,normalne ma pobolievaju mandle pri prehltani,akoby som mala mat anginu....ale nemam ich ani zvacsene a ani cervene alebo hnisave. Ano mam alergiu na pele trav a na palinu....ale beriem antihistaminika pravidelne kazdy den uz od marca....tak ja uz neviem. Stres nemam,som v pohode.....

kr058
3. aug 2023

@drmelka Bolesť hrdla môže byť aj prejavom alergie, teda pokiaľ dochádza ku zatekaniu hlienov/ dráždeniu v nosohltane. Nemáte žiadne alergické ťažkosti aj napriek užívaniu tých liekov?

sunnyday216
2. sep 2023

@kr058 dobry den mne zatekaju hlieny veru a mam pocit ze na lavej strane mandli akoby som mala tie hlieny nahromadene citim taku gucu..v minulosti mi zistili alergiu na travy a roztoce ale neriesila som to lebo tehotenstva a dojčenie..moze to byt sposobene tym? Uz to mam opakovane 2x za 3 mesiace

jolie123
16. nov 2023

@gabym Môžem sa opýtať, aké konkrétne máte bolesti? Lebo mňa minulý pondelok z ničoho nič začalo boliet pri prehltaní. Ale hrdlo ma nebolí, ani mandle. Len ako keby som v krku mala niečo, čo mi bráni plynule prehltnúť a ako keby to všetko, čo prehltam, šlo cez Ameriku, ako keby tomu niečo prekážalo. Bolo to dosť nepríjemné a keby som nemusela jesť, tak radšej ani nejem. Pri jedle som niekedy mala pocit, že po prehltnutí jedla ešte musím raz naprázdno prehltnúť, aby to bolo ok. Tiež ma dr poslala na ORL, kde výsledok vyšetrenia bol všetko v poriadku, odtiaľ som šla na sono krku a štítnej žľazy, aj to je v poriadku. Dr z ORL mi aj napriek tomu, že CRP neukázalo zápal, predpísala ATB, lebo vraj mám trošku zväčšené uzliny a že nech ich užívam a uvidíme, ako sa to bude vyvíjať. Priznám sa, že tento prístup ma vytáča. Nevieme, čo Vám je, ale predpíšeme Vám ATB. Samozrejme som ich nezačala brať,keďže nič z tých vyšetrení neukázalo, že by som ich brať mala. Moja obvodná lekárka tiež mala k tomu veľmi vlažný prístup a keď som jej povedala, že nechcem brať ATB, tak jej odpoveď bola, že ona od septembra už 7x brala ATB. Tak to jej gratulujem. Tiež mi hneď napadlo, či to nemôže byť z krčnej chrbtice, lebo utorok ma to ešte riadne bolelo, ale k večeru sa to troška zlepšilo a tuším až do soboty to bolo dokonca fajn, aj keď nie 100% ok a potom sa to znova začalo zhoršovať. Zaujímave je, že keď si dám ukazovák a palec do písmená L a chytím si tak krk pod sánkou, tak ma to nebolí... Mám krivú chrbticu, na strednej som chodila cvičiť, ale potom už nie.