Kŕče v žalúdku

19. sep 2024

Ahojte. Už pár krát sa mi stalo, že som po nejakom jedle dostala hrozne kŕče, občas ma oblial pot a až keď som konečne išla na veľkú potrebu prišla úľava.
Kŕče niekedy trvajú aj hodinu.
Dnes sme mali v práci koláče, predtým som to mala z dukatovych buchtičiek a pudingu atď..
Prosím prejavovala sa niekomu takto intolerancia? Ak áno aké vyšetrenie treba ? Vie mi spraviť nejaké základné aj obvodný? Prípadne alergo alebo gastro?
Ďakujem za odpovede..
Neviem presne čo mi to vyvoláva lebo ako píšem,nie vždy to mám 😏

biba_18
19. sep 2024

presne ako si písala. obvodný a potom alergo a gastro kam ťa pošle obvodný. držím palce

gejb
19. sep 2024

To znie uplne ako intolerancia na laktózu.(Vlastná skúsenosť)

luciaruz
19. sep 2024

Ano, aj ja som mala pri laktoze kŕče. Az do plaču. A plus som zistila aj ine, čiže presne ako píšu, ist aj na gastro, a aj na imuno-alergo.

aylinn_
19. sep 2024

Presne toto som mala v 15 rokoch z laktozy. Pamätám si , že som si doma dala segedin potom som išla hneď von a na zastávke ma chytili take neskutočne kŕče že som si musela na tej zastávke ľahnúť 😄
Mne na to ale prišli až po týždňovej hospitalizácii na Kramároch 🤦🏻‍♀️

glade22
19. sep 2024

Presne to som zažívala v detstve. Keď som zjedla niečo mliečne a sladké, a ešte ak som potom mala vykonať nejakú fyzickú aktivitu, trebárs rezkym krokom ísť do školy, bežať...skoro som umrela. Bolo mi na odpadnutie, vracanie, potila som sa, kŕče v bruchu. Mliečne som podvedome obmedzila. A až v dospelosti mi bola zistená alergia na bielkovinu kravského mlieka.

autor
19. sep 2024

@glade22 aj ja som išla cez zimu z firemného večierku kde tiež boli koláče a ja som myslela že cestou peso umrem. Také kŕče, pot má oblieval..

biba_18
19. sep 2024

ja napr. kysnuté môžem len máličko… vianočku som roky nejedla až minulý rok som si kúpila bezlepkovú. mlieko tiež nemôžem…