Dobry den. Popisem svoj problem, prosim ak mal niekto nieco podobne, napiste mi vasu skusenost. Posledne tyzdne sa niektore dni budim v noci na to, ze mi je tazko na zaludku, skruca mi creva, oblieva ma pot. Neboli ma ziadna konkretna cast brucha. Rano sa s tymi pocitmi aj zobudzam. Ked sa “rozbehnem”, pocas dna je vsetko v poriadku. Az v noci a nad ranom sa to zas zopakuje. Mavam k tomu dlhodobo aj bolesti chrbtice, s problemami s chrbtom bojujem uz niekolko rokov. Momentalne citim bolesti hlavne v hrudnej casti chrbtice, minule to zas bolo v oblasti krizov. Helicobacter mi vysiel negativny, na gastro som objednana o mesiac. Vseobecna sa vyjadrila, ze tento moj problem s krcami v bruchu moze suvisiet aj s tou chrbticou, ale neviem si celkom predstavit ako. Mal niekto podobne tazkosti? Co bolo pricinou?
Nadranom pracuje hrube crevo ak teda vravis ze Ti kruti creva ,moze to byt ono .
Ja mam ulceroznu kolitidiu , ked mam aktivne stadium tak tiez nad ranom hlavne citim ze nieje dobre a pri tejto chorobe,vlastne aj pri chorobe tenkeho creva bolia krize aj klby. Samozrejme nieje to pravidlo.
Ja len aby si nevylucila aj moznost ze problem moze byt v crevach.. na to treba ale absolvovat kolonoskopiu
@ivik4 krize a klby bolia aj mna. no snad uz konecne lekarka pochopi, ze si nevymyslam a ma posle na gastro. museli ti robit aj kolono aby to potvrdili?
Ja som s tým istým šla za obvodnou, že nadránom sa zobudím na bolesť až akoby blokádu chrbta a bolesti a také pulzovanie v bruchu, časom sa to objavovalo aj cez deň. Mne to trvalo od marca, 2x ma poslala na rehabku, jasné že nepomohlo, u gynekológa, u chirurga, teraz naposledy som bola na gastro, ale tam mi urobili iba test na celiakiu cez hadicu. Tiež nič nenašli, ale keďže mne sa už nedalo žiť, tak som medzičasom vylúčila mliečne výrobky a lepok a po 4 dňoch mi to prestalo. Celiakiu samozrejme nenašli, čo môže byť aj tým, že som nezvládla ten lepok pred vyšetrením jesť. Určite skús ten lepok a mlieko vylúčiť aspoň na dva týždne a uvidíš. Ak to pomôže, tak môže to byť tráviaceho charakteru, ale kľudne aj iná choroba prejavujuca sa traviacimi problémami (napr. pri tetanii alebo endometrioze ženám pomáha takáto úprava stravy). Asi som ti veľmi nepomohla, ale za pokus s tou stravou nič nedáš. Ak ti to pomôže a máš dostatok financií, tak sa môžeš potom objednať na súkromné testy intolerancii. Toto asi máloktorý gastroenterolog je ochotný robiť, aspoň podľa seba súdim, akonáhle 3ja vyšetrili celiakiu, doslova sa o mňa prestali zaujímať, že mi nemajú ako pomôcť, ani s HIT, ani intoleranciami.
U mna to bolo Sibo. Priserne nafukovanie vecer po lahnuti. Nad ranom skrucanie criev. A hned, ako som sa postavila, okamzite wc na velku. Cez den uplne ok.
@simsalabim prosim ta a ako sa to lieci?
@debbie2508 dakujem krasne za tvoju skusenost, budem musiet skusat veru aj ja
Abtibiotika na to urcene - Normix.
mne sa paci ako vsetko je od chrbtice
krce mavam v noci , ale nie casto
tiez chcem ist na gastro
a tiez mna ale boli aj pod pravtym rebrom a mne koluje bolest
jasne ze ma bolia aj krize