Ahojte. Chcela by som sa opytat ci nema niekto skusenost ako si pomoct pri krcoch po sekvestraci platnicky L5/S1? Platnicka mi vytiekla cca pred dvoma rokmi. Stratila som cit v lavom chodidle kde som si necitila prsty na nohach. Po asi 3 mesiacoch sa mi vratil cit do prstov okrem malicka. Zacala som cvicit, plus fyzio a asi po pol roku som zacala mat krce v lavom lytku. Po kontrolnom MR sa zistilo ze znacna cast vytecenej tekutiny s platnicky sa vstrebala a tym padom sa mi rapidne zmensil utlak na nervoch. Chrbat ma sem tam pobolieva ale nie tak velmi ako to bolo pred tym ako mi platnicka praskla. Ale zacali sa mi robit svalove zasklby na lytku. Posledny rok a pol mam zasklby v lytku cele dni a 2krat do tyzdne dostanem v noci krc ktory sa snazim rozchodit a noha ma po krci boli dalsie 2 dni. Skusala som magnezium, vapnik, milgamu, revitanerv strong, milgamu atd. Cvicim cviky na chrbat a snazim sa robit strecing. Nema niektora z Vas niecim takym skusenost a vedela mi poradit ako bojovat s tymi krcami? Za akukolvek informaciu vopred dakujem.
Ako osoba s rovnakou diagnozou Ti napisem, ze na to nepomaha nic. Proste je to tak a musis sa s tym naucit zit. Ja mam po extruzii uz nenavratne poskodnene nervy. Ja som sa tym naucila zit, nic ine mi neostava. Vyskusala som MIlgamu, rozne druhy Magnezia, vselico a nic nepomohlo.
Mala som to iste, cvicenim, tvrdym matracom a rezimovymi opatreniami sa mi to stiahlo, upravilo. Ovsem krce v lytkach neviem, ci s tym suvisia.
D3K2 od biomin....a silne mg-generica
Dakujem pekne za informacie.
@muchotrafka298 ked sa mozem opytat cize Ti krcuje noha resp. v nej mas sklbanie a proste to neriesis? Ja sa snazim odpozorovat co mi to zhorsuje ale na nic som neprisla. V zime som mala strasne krce aj kazdy den a v lete niekey aj tyzden bez silneho krcu. No zasklby mam nonstop.
Ja mam tu extruziu vstrebanu uz roky. Krce sa mi ale objavuju ptavidelne, uzivam magnezium na vecer. Ked je dazdivo alebo ma prsat, tak mam take tlaky na tu platnicku. Zvykla som si na to. Pokial si mala extruziu, cize ti to jadro vytieklo von a tlacilo na nervy, tak to je nezvratne poskodenie tych nervov a prejavuje sa to aj tymi krcami.
@camelo cirou nahodou nemas prelezany matrac, takze zla poloha v spani ti sposobuje tlak na nervy? Iked mne silne krce v lytkach zacalo robit uzivanie detralexu po pol roku, preto som ho musel vysadit.