Ahojte, prosím vás vie mi niekto poradiť?...od decembra mávam krátke cykly....vždy bývali presné ako hodinky 28dňové....a potom sa to akoby pokazilo, najskôr len 26dní..potom 24 a teraz už tretí mesiac po 22 dní, Nechcela by som brať hormonálne lieky, tak by som chcela len vedieť, či má niekto s tým skúsenosti a čo im doktor poradil...resp. čo si nasadili a cyklus sa upravil. ˇˇdakujem.. 🙂 😒 ☹
@mattuliatko30 ahoj, ako si na tom momentalne? este mavas problemy s kratkym cyklom?
ja sa s tym teraz pasujem tiez.
@ria88 ahojte...takze aj ja mam taky problem,teda momentalne som tehu,ale moj najdlhsi cyklus nebol nikdy 28 a kratky bol 21...doktor neriesil raz sme skusili ten dufaston a pomohol na dva mesiace ale mala som bolesti a treti mesiac uz nezaberal ....ja to neriesim nic nebudem brat ziadne hormony uz som si na to zvykla...
ja mavam kratky cyklus 22 dni +/- 1 den uz mozno aj zo dva roky, nevedela som, ze je to problem, inak ziadne ine problemy nemam, necitim sa unavena, napiste kto ma viac skusenosti, ma sa to nejako liecit aj ked necitim ziadne tazkosti?
@katulka0000 ovulacia mi pride skoro, pred MS dlho spinim. Stale mam bolesti. Mam znizene AMH (nie je to zle, 0.97), ale cim viac kratkych cyklov, tym rychlejsie sa mi mina ovarialna rezerva...
@mattuliatko30 ahoj.pomohlo ti nieco na tie kratke cykly?ja mavam tiez,vysli mi aj zle hormony,aj tie som brala no aj tak mavam kratke...
@ennynka ahoj mne teda nie..tiež som chvílu bola na hormonoch..ale zle mi to robilo...a teraz už nemám 6 rokov menzes..takže už od 35 rokov...
@mattuliatko30 Takže to Tvoje skracovanie cyklu znamenalo prechod? Koľko to trvalo, kým Ti ms neprišla už vôbec?
@duratlicka myslím, že áno asi rok alebo dva som mala ms takto skrátenu...až to bývalo každých 16 dní.. a potom zrazu útlm.. a neprišla.potom do roka asi 3x a aj to len tak 2,3 dní a potom už vôbec nemám uz od 35 rokov žiadnu,takže už 7 rokov
@mattuliatko30 Ahoj viem prešlo pol roka od tvojho príspevku a nikto tu nič viac nenapísal. Takže práve tvoja skúsenosť na zaujíma. Ako to s tebou dopadlo a či sa ti to dalo na priadok. Ja mám taký istý problém. Som po 2 sekciach preto som začala mať dosť silnú ale pravidelnú menštruáciu. 28 dnový cyklus no presne na hodinu mi to prišlo. Potom sa začal skracovať 26, 23, 21, dní . Dr. mi dal Duphaston a po prvom balení sa cyklus upravil na 26 dní a po druhom 29 ale keď prišla menštruácia trvala 3 dni 2 nič a potom ešte 9 . No 2 týždne. Tak som išla k dr. dal mi injekciu na zastavenie. Ale 3 dni som ešte špinila. Teraz zvýšil mi dávku na 2x1 tabletku denne na 10 dní. Dnes je 5 deň čo ich beriem čiže 20 deň cyklu a mám pocit že mi vytrhne vaječníky a že menštruácia začne každú chvíľu. Som s toho nešťastná. +keď som mi to všetko začínala išla som za primárom gyn. a po vyšetrení mi povedal že mám prolaps teda pokles maternice. Jediné riešenie je operácia no to nespôsobuje nepravidelnosť cyklu. Tak jedno lepšie ako druhé.