Sedela som v meste na lavičke, a po chodníku išiel jeden známy. Prvýkrat som sa otočila, videla som muža. Druhýkrát, že mi bol trošku povedomý ale nevedela som ho zaradiť, lebo som na neho až tak dobre nevidela. Po tretíkrát čo som sa otočila tak sa mi pozdravil a aj ja jemu 😂.
Mohla som byť asi 5 metrov od neho. Neviem, či je to už tá krátkozrakosť, ale aj keď šoférujem, tak dosť dlho nevidím tú značku “koniec obce” ale v poslednom čase fakt musím na tých ľudí zaostrovať, a až zblízka ich spoznám.
Viem, že asi keď začnem nosiť okuliare, budem musieť už navždy :/
Je nejaký online test na krátkozrakosť alebo ísť na očné ? 😂
Boze ludom uz fakt…. Online test na kratkozrakost? 🤦🏻♀️🤦🏻♀️🤦🏻♀️ nejaky iq test si najdi online.
Nebolo by lepsie zbehnut k lekarovi? Ak nechces okuliare, su aj korekcie zraku na ocnych klinikach.
Nie, nebudes musiet nosit okuliare navzdy, mozes si dat spravit korekciu excimerom. Ale ked nevidis precitat tabulu pri ceste tak asi by bolo najlepsie ist na ocne. Zhorseny zrak je sice hendikep, ale da sa v pohode riesit a okuliare (sosovky) nie su koniec sveta.
Nevidíš na 5 metrov a napíšeš, že ASI potrebuješ okuliare?
Sorry, ale hlavne keď nevidíš na 5 metrov, nešoferuj! Však 5 metrov je dĺžka jedného auta.
Milujem šoférovanie, ale som "slepá" už viac ako 10 rokov a bez šošoviek, prípadne okuliarov by mi ani nenapadlo sa priblížiť k volantu.
Normálne k očnej alebo do optiky, aj tam ti premerajú. A už rieš či okuliare, šošovky alebo operáciu.