Kožný problém na tvári - stretli ste sa už s tým?

limetka69
10. feb 2020

Ahojte baby, napadlo ma, ze by tu mohla byt nejaka baba co ny mala skusenost. Na foto je sesternica, uz rok sa trapi s nejalym ekzemom ci co to je. Nepomohli jej ani na koznom, robili stery, nic tam vraj nema, ziadnu bakteriu, zacalo to v zahyboch nosa, ale ako vidiet rozsiruje sa to dalej. Jedine co pomaha je kortikoidna mast, ale to nelieci, len potlaca priznaky, cize len co prestane ma to naspat. Na foto nevidiet, ale uz sa jej to robi aj na brade a na cele. Robia sa jej biele pluzgieriky vodnate, ktore bolia a svrbia, aj ked to ako tak zahoji, tie pluzgiere, cervene fleky jej ostavaju. Dakujem za kazdu radu

limetka69
autor
10. feb 2020
acrobaleno
10. feb 2020

Dnes bolo v teleráne o seborey a na fotkách mali ľudia podobné príznaky. Nemôže to byť to? A čo jedlo? Môže to byť reakcia na jedlo.

limetka69
autor
10. feb 2020

@acrobaleno no tazko sa mi bude odpovedat za nu asi, ale tak na koznom by asi seboreu vylucili nie? Zajtra ma ist k nejakej inej koznej, kedze jej kozna si neporadila, bola aj na potravinove testy myslim, ale nic, vsetko ma v poriadku, proste nevedia.

limetka69
autor
10. feb 2020

Chodi aj na vitamin C infuzny, vraj ma slabu imunitu, co nechapem, kedze tam chodi uz rok minimalne.

nickpick
10. feb 2020

@limetka69 ak to nesuvisi s jedlom nech skusi zmenit znacku zubnej pasty, jedna blogerka ktoru sledujem mala cosi podobne a udajne zistila ze tie penive zlozky v zubnej paste sposobuje takuto reakciu, niektore znacky ako weleda maju prirodnejsie zlozenie zubnej pasty, nech to otestuje.,,.este by som si na jej mieste vzala na paskal kozmetiku ktoru pouziva, trebars dlhodobe pouzivanie micelarky moze sposobit dermatitidu, micelarka sluzi na odstranenie makeupu ale nenahradza odlicovaci balzam alebo mlieko, takisto penive zlozky v beznych geloch ma umyvanie pleti mozu sposobit podobne reakcie, treba si precitat zlozenie jednotlivych produktov, necapat na tvar parfumovane kremy a indulony za 5 korun, takisto alkohol niektora plet neznesie...

limetka69
autor
10. feb 2020

@nickpick ďakujem odkážem jej

brita7777
10. feb 2020

sebaroicka dermatitida, mam to tiez no vo velmi miernom stadiu, co mi pomohla bioderma sensibio ds a Cetaphil. Bioderma v lekarni stoji 10e, Cetaphil cez notino prip. v lekarni tiez asi 15e. Mala som to aj v oboci, je to ako lupiny, len na tvari
Neodporuca sa alkohol, cigarety to zhorsuju prip. stres
Ta bioderma je presne na sebarou, cetaphil pri ekzemoch je to skvely moisturizer, je aj na telo, ale po tom co som asi 3mesiace googlilaco je na to, je to najlepsie co moze byt, pouzivam uz dva roky a nema žiadny problem

goldana
14. feb 2020

@limetka69 Toto je rosacea. Pri nej su kortikoidne maste zakazane. Preto ju to tak dlho trapi. Tu treba aj vnutornu liecbu (Entizol) + roztok na cistenie + Rozex krem. Cize zmena kozneho lekara. Vlasna skusenost.

limetka69
autor
14. feb 2020

@goldana dakujem, bola u inej koznej a stanovila jej diagnozu perioralna dermatitida, tiez jej povedala, ze kortikoidy to zhorsili, vysadila ich, par tyzdnov musi cakat a dostane antibiotika.

meeel
Odpoveď bola odstránená
Zobraz