Ahojte ,od detstva mam ekzémy,stále mam s tým problém. a to mam 32 rokov ,no najhoršie to je klasický v zimnom ,jesennom období(začervenanie,otvorené rany ,svrbenie atď) Na kozne chodievam samozrejme ,mam robenu masť a kortikoidnu masť ale efekt 0... ale takto ako teraz som to asi nemala ani mi to nepríde ako ekzem alebo len moc suchá pokožka?Mam to len na prstoch ruk z oboch stran,medzi prstami a aj na dlaniach som mala ale zmizlo .Skôr cítim palenie ako svrbenie a moc súche to je ,také ako šupiny. Viete poradiť?
Prikladám.fotky
@lucka1022 ziadna len min voda, ruky utierat do sucha, neumyvat riad, ziadne pripravky na umyvanie riadu ci na ruky
Premastovat, vonku len rukavice bavlnene a na ne normalne
Ja mam nieco podobne na jednom prste, kozna mi povedala, ze je to dyshidrotický ekzém...predpisala mast, olejove mydlo a mam premastovat ruky kremom...napr modrou indulonou
@lucka1022 mávala som aj ja, na pravej ruke, presne medzi prstami a na hánkach. Všimla som si, že sa to vždy zhoršilo, ak som v tom období jedla viac sladkého...túto zimu som skúsila máčanie v obyč.roztoku z himalájskej soli, musím si zaklopať, veľmi pomohlo.
@lucka1022 moc vám poradiť neviem, lebo sama sa
Dlhodobo bijem s ekzemom.. skončila som až na biologickej liečbe .. tiež nič nepomahalo… teraz tieto mrazy sú katastrofa .. jedine premastovat .. a nosiť rukavice , keď ste vonku .. drzat rucky v teple ..