Dobrý deň chcem sa opýtať keď ma naš kocurik (záchraneny nedavno z ulice) kožnú pleseň ktorú sme od neho chytili , je treba aby sme ho izolovali od nás alebo už je to jedno a stačí to len liečiť predpísaným krémom ? (Jemu každý deň aplikujeme sprej na postihnuté miesta ) .
Je teraz druhy deň zavretý v kupelni ale je tam moc smutny a chceme aby už bol pri nás ale zároveň ak to ma pomoct sa toho skôr zbaviť radšej by bolo asi lepšie aby to ešte zopár dni vydržal . Cervene fľaky po tele teraz na leto niesu sranda :/ viete nejako poradiť ? Poprípade co najlepšie pomaha sa toho zbaviť ?
Očkovať ho proti plesní bude možné až o dva týždne keďže sme ho dali zaočkovať a deň na to sme si všimli pleseň ktorú lekárka potvrdila , no povedala že od očkovania treba počkať dva týždne kým sa môže dať vakcína proti plesni( problém nevyrieši ale keď sa plesne zbavíme tak už ju znova nedostane )
uz je to jedno .. treba vsetkych preliecit najlepsie ti snad poradi doktor-zalei co presne ste chytili .. poper co sa poprat da a vydenzifikuj byt ..
@lesna_vila môžem sa opýtať aké lieky alebo čo vam pomohlo na vyliečenie ? Alebo len natieranie nejakým kremikom postihnuté miesta ?
mrzí ma to ale už neviem je to dávno. viem že mačke robil veterinár stery, vyšlo microsporum canis. ja som sa ofliačikovala rovnako ako mačka (ona moc srsti nemala takže to bolo pekne vidno (srsti veľa nemala skrz plemeno, nie chorobu)), tak som zašla za kožnou ktorá sa tvárila že si neni istá či mi verí.... neviem či sa s tým nestretla či ma pokladala za "lekára" vyštudovaného googlom alebo čo sa jej nezdalo, ona tipla inú diagnozu, ale no pregúlala očami a dala mi čo som chcela ja, teda niečo na plesne. len lokálne masť. mačka jedla lieky. presné účinné látky žiaľ neviem. doma sme žiadne extra poriadky nerobili, bežné upratovanie ako vždy. nevrátilo sa to. mačku sme očkovali jeden krát, potom už nie.
moožno mala aj tá mačka aj masť, niečo sa mi marí. no ak vaša má chlpy možno jej to nedajú, netuším. raz či dva krat sa aj v niečom kúpala. no to naše mača to malo fakt zlé. naopak ja dva malé fliačiky, okamžite som to riešila
preliečiť masťou lokálne, mačku tiež, my máme u mačiek vynikajúcu skúsenosť s prípravkom AlphaDerm. Do prania pridávať ocot, s riedeným octom prechádzať aj podlahy, rýchlo to vyprchá. Obmedziť sladkosti, mne osobne na veľa vecí pomohlo koloidné striebro 50 ppm, lokálne aj vnútorne, ja kupujem od p. Planietu, lebo inde neviem nájsť koncentráciu 50. A hlavne z toho nerobiť tragédiu. Zatvárať ho netreba, preliečiť áno. Je proti tomu aj očkovanie, po preliečení asi zaočkovať, ak doporučí vet.
@kika900 prosím Ťa, Alphaderm - dá sa kúpiť aj na Slovensku?
@mk1111111111 áno, dá u veta.
@kika900 dakujem 💜
tiež sa nám podarilo nakaziť a rozhodne sme mačku neizolovali, spala so mnou v posteli. všetci sme sa preliečili, netrvalo to dlho a vyriešené.