Ahojte mal niekto dlhodobú kovovú pachuť v ústach s tým že to bolo bez nejakej vážnej príčiny ?
tehotenstvo
Tehotenstvo u mna a tiež tehotenská cukrovka
Bozeee prečo hneď všetko musí byt tehotenstvo . Keby viem že som tehotná tak tu nepíšem . Píšem DLHODOBA pachuť
U mňa vedľajšia reakcia na lieky, ale nepamätám si názov. Len viem, že ma to trochu vystrašilo a ze to bolo uvedené aj v pribalovom letáku. A trvalo to celý čas, kým som ich užívala.
@nika23t no lieky neberiem :/ ak to bude pár dni ešte pokračovať určite sa chystám k dr .. len kým pôjdem chcem byt trosku kludna .. keďže mám malé dieťa bohvie kedy sa dostanem . Iné príznaky resp zdravotne problémy nemám ... teraz som tri dni vôbec nemala pachuť a dnes zas
A nebola si v poslednej dobe pri zubárovi? Aj to môže mať súvislosť. Alebo celkovo stav ústnej dutiny, napr. vznikajúci kaz alebo dlhodobé užívanie vitamínov. Tak snáď lekárka rýchlo zisti príčinu...
@nika23t nie nebola . Ale tiež ma napadla zlá ústna hygiena lebo je pravda že pro malej si niekedy večer zuby umyt nestihnem..
Ja som to mala z vitaminov. Ale ked som vymenila vitaminy mam to uz len obcas.
@viktoria1425 len neberiem nejaké železo alebo take . Beriem len vitamin D
Kolko vitaminu D beries? Predavkovanie D sa moze takto prejavit tiez
@sisa_s jeden denne
Aka sila? Daj presne pripravok, malo by tam byt cislo 1000, 2000atd
@sisa_s 2000iu predpísal mi ho lekar v októbri do konca apríla jeden denne . Často dokonca aj zabudnem
Tak to nie je velka davka, ako baby spominaju, vylucit tehotenstvo teh.testom pre istotu, objednat sa k zubarovi, pozriet stav chrupu, ak nic z toho, az potom riesit obvodaka/orl 🙂 nech zbytocne sa nerobia vysoko odborne vysetrenia a pricina bude v tehotenstve alebo zuboch 🙂
@sisa_s tehotná som neni na 100% a chrup myslím žeby mal byt tiež ok nemám pocit že mám kazy.. bola som naposledy u zubára b auguste keď mi vyťahoval nerv zo zubu
Tak skusit zavolat obvodakovi, co na to povie
@sisa_s ďakujem
Najlepšie urobíš keď zavoláš lekárovi a opýtaš sa jeho 🙂
Ja som mala kovovú pachuť v ústach ako príznak covidu....
2 týždne ...
@matkamirko nie covid to nie je 100%
autorka: ja to mávam. dlhé roky. príde-odíde. dodnes neviem, z čoho. viem, že trpím chronickou boreliózou a zníženou imunitou. ostatné problémy, ktoré mám, sú vo vlnách-fázach, myslím tým ochorenia. napriek tomu tá pachuť sa zjavovala ako v akútnej forme ochorení, tak aj v remisiách... trpím aj refluxom, možno z toho? že ten žalúdok nefunguje na 100%? netuším 🙂
a autorka, ešte čítam diskusiu... ak píšeš, že to máš 2 týždne, tak to nie je dlhá doba a fakt môže ísť o covid 😀 😀
@panelacikova dlha doba myslene tým že nie je to 2-3 dni .. a covid aj tehu vylúčené
Otazka odveci: nejedavas piniove oriesky? Ja som takto mala asi mesiac kovovu az horku chut v ustach a uz som bola zufala, lebo to bolo fakt neprijemne a hnusne. A potom som vygooglila syndrom piniovych orieskov a bolo to ono. Prestala som jest piniove oriesky a do cca dvoch tyzdnov mi to potom preslo.
U mna to bolo tehotenstvom v prvych tyzdnoch.