Kovokeramické verzus zirkonové zuby

nuna2112
23. okt 2023

Ahojte v júni mi nasadili kovokeramicke zuby na hornu čeľusť ale nejak stále som si ich dávala upravovať nesedeli mi nejak s nimi nie som okej ...Cítim sa ako schyzofrenik chvíľu si poviem že okej nie sú škaredé a o chvíľu ma chytí panika že si ich idem dať prerobiť inde...Mám možnosť si dať urobiť zirkonove priamo u technika mimo zubára ale už u iného než od ktorého mám zuby teraz a váham dal mi dobrú cenu ale keď momentálne máme dosť iných výdajov hypo deti atď ja na rodicaku neviem čo robiť ..Aké máte vy skúsenosti čo by ste mi poradili? Bojím sa aj lebo vpredu hore mám len 8 zubov už zaradom tak či mi neprasknu skôr zirkóny keďže tam na 5 Tom zube nebudú mať na čom držať ..Chcela by som totiž len 10 zubov hore

oli18
23. okt 2023

@nuna2112 ja som si pred 2 rokmi davala robit vrchne 6 a velmi som zvazovala vsetky moznosti. Kovokeramicke ale v hre neboli. Mne sa zda, ze kov mierne robi sivu farbu. Ale to je len moj subjektivny pocit. Nakoniec mam zirkonove a som velmi spokojna. Vyzeraju prirodzene. Dnes ide v tomto odbore vyvoj milovymi krokmi, nic nie je na cely zivot. Takze za mna kov nie. Ak sa nevies rozhodnut, porad sa s niekym, kto ma ine korunky, nez ty a prip.porovnaj farbu, tvar zubov. Ja som tak robila medzi kamoskami a to ma odradilo od kovu.

lukbe
23. okt 2023

@nuna2112 ja nám korunky aj take aj také, rozdiel je podľa zubára, len v tom,že zirkonove vydržia vraj dlhšie,sú pevnejšie. Ale subjektívne ja rozdiel nevidím. Na tvojom mieste by som nedávala zuby prerábať,ak máš zlý pocit,že ti nesedia,asi to máš len zle obrusene. Ja by som s tým išla,nech ti toto upraví a malo by to byt OK.

nuna2112
autor
23. okt 2023

@oli18 ďakujem nemám s kým práveže porovnať v mojom okolí až na jednu pani učiteľku v škôlke ktorá má kovokeramiku a prišli mi ako jej zuby čiže asi ich má len fakt dobre urobené

nuna2112
autor
23. okt 2023

@lukbe tu su moje a ako pani vyššie písala presne vrhajú ten sivý tieň na zuboch ale keď som na priamom slnku tak ani nie ...neviem v mojom prípade je to také že hore mám zuby od jednotky po styrku na oboch stranách a 5 tký sú len prirobene bojím sa či by to zirkón udržal a nepraskol aj keď každý tvrdí že zirkón je pevny ale čítala som že aj ten vie prasknúť a tu keďže je to na kove mi príde menej pravdepodobné skôr odlupnut sa dá keramika časom 😥 neviem každy mi hovorí iné a to som sa radila už aj s inými technikmi a aj moja zubárka mi povedala presne že nevie či to vydržia 5tky ak bude zirkón lebo ďalej zuby nemám žiadne stolicky

lukbe
23. okt 2023

@nuna2112 podľa mňa to mate dobré, ide len o pocit. Nové zuby vždy budú mať trochu inú farbu.

frzeiovn
9. okt 2024

@nuna2112
Ahoj, chcela by som sa opýtať, ako si dopadla so zúbkami, ja sa tiež neviem rozhodnúť, ty tie na fotke máš kovokeramické?
Ďakujem

nuna2112
autor
22. okt 2024

@frzeiovn ahoj dala som si robiť zirkonove určite by som si nikdy viac nedala tie kovokeramicke tieto sú ako moje ale stala sa mi taká vec že technik mi ich rozdelil na odporúčanie mojej zubarky na polky čiže 5 a 5 a moja zubárka mi ich zle zalepila čiže zase infarkty aj som ich chcela dať znova nové urobiť ale tieto sú natrvalo už nalepené a bojím sa tej bolesti keby mi ich dávali dole 😔 a ďalšia vec dala som si odtieň A1 že sú prirodzene ale nepáči sa mi farba sú také mdlé nie sú že pekné biele 😔 ale také skôr do žltá aj na fotkách

frzeiovn
24. okt 2024

@nuna2112 ahoj.
To vobec neboli. Mne davali dolu uz 3x tuto korunku. A teraz v pondelok som bola. Vobec nevrtal ju on to lepidlo rozpustil takym strojcekom a krasne cela korunka ta zla zisla dolu. A teraz cakam na technika kedy sa ozvu lebo ta co maju na ich klinike je PN. Uz som aj ja na nervy z toho. Ja som mala najprv A1 a A2. Potom B1 a teraz vybrali B2 farbu. Tak neviem podla coho uz toto tiez robia. Lebo mne boli tie korunky sede presvital ten cap tak tam musia spravit taku ciapicku pod to a na to zirkonovu korunku. Potom som tam sla v utorok lebo sa mi docasna odlepila tak zasa bezat k nim to mam 30 km. Ach. Ale ked s ti to nepaci daj tomopravit isto sa to da. Ja to riesim uz pol roka a tym ze je to predny zub som uz hotova. Ani usmiat. Ani do roboty teraz nechodim ze mi to zasa dakde pred riaditelom spadne...