Kosť na zadnej strane hlavy

lily14
2. sep 2018

Baby mozno si pomyslite ze som mimo, ale chcem sa opýtať majú vase deti(moja 5rocna) vzadu na hlave kost dosť viditelnu ako hrcu asi 10cm od krku? Muž ma ja nie dik

michaelkanr
2. sep 2018

Moj 5r ma, boli sme na chirurgii a vraj je to z padu. O mesiac ideme na kontrolu, ak sa to nevstrebe, tak mu to budu vyberat.

lily14
autor
2. sep 2018

@michaelkanr a tvojal pad? Preco mu to chcu vyberat? Je ti nebezpečné?

michaelkanr
2. sep 2018

@lily14 no praveze ja si pad nepamatam, ani syn nespominal, ze by spadol, pytala som sa ho. Ale u doktora povedal, ze spadol, tak ja uz neviem😁

lily14
autor
2. sep 2018

@michaelkanr a co vravel dr je to nebezpečné?

michaelkanr
2. sep 2018

@lily14 nehovoril nic, len ze radsej vybrat. Ja dufam, ze sa mu to este vstrebe. Ale tak u vas moze byt iny dovod.

lily14
autor
2. sep 2018

@michaelkanr aky? Mne hovoria xe ks, dy ma tam taku kost

michaelkanr
2. sep 2018

@lily14 to ja neviem, nie som doktor🙂 ale ked som si o tom citala, tak dovodov moze byt viacero, tazko povedat, ci je vas pripad ako nas. Ak to ptretrvava, tak chodte radsej k obvodnej po vymenny listok, nech vas posle na dalsie vysetrenie, na sono.

prevenar
2. sep 2018

@lily14 to ma kazdy, niekto vacsie, niekto mensie . je to "external occipital protuberance"

https://en.wikipedia.org/wiki/External_occipita...

lily14
autor
2. sep 2018

@prevenar dakujem aj vedla neho na pravej a lavej strane je ze?

prevenar
2. sep 2018

@lily14 ..moze byt ,,su to individualne veci. tie utvary ma kazdy roznej velkosti.

lily14
autor
2. sep 2018

@prevenar dakujem pekne, takze mozu byt tie kosticky aj takwho gulkoviteho tvaru? Sorry ale trosku stresujem

prevenar
2. sep 2018

@lily14 urcite ano ..ako ak sa ti nieco nezda, mal by sa na to pozriet lekar , ale osobne si myslim ,ze na 99.9% su to prirodzene utvary.

lily14
autor
2. sep 2018

@prevenar vďaka

fialka99
28. sep 2022

@lily14 Ahoj riesim nieco taketo s dcerkou , ma tvrdu hrcku vzadu na zahlavi na pravej strane. ideme na sono pre istotu, len ma zaujima co to bolo u tvojej malej aj si to riesila? moc dakujem za info

lily14
autor
28. sep 2022

@fialka99 neriešila,raz ukázala že vravela že kosť tak som to nechala tak

fialka99
28. sep 2022

@lily14 dakujem moc, tak uvidim co povoe sono

kajka1512
5. nov 2022

Ahojte ako ste dopadli? Môj malý ma na ľavej strane také dačo tiež veľké a cítim keď to ma ako keby opuchnuté, tak že ma tam malú hrcku lymfaticku ktorá je stálej v jednej veľkosti.
Ale zaujímavosť je, že ta veľkosť toho opuchu sa mení, raz to ma ako keby napuchnute a raz nie.. vy to máte ako?
Ďakujem

fialka99
6. nov 2022

@kajka1512 boli sme na sone, nie je to uzlina ani kost, uzavrel to lekar ako nejaku cystu. Aby sme presne vedeli co je to by sa to muselo vyrezat, co lekar povedal zeby vobec neriesil , ze to je male. ideme na kontrolu o polroka a mame to sledovat ci to nejak nerastie. zatial som nepostrehla ze by to nejak rastlo.

kajka1512
7. nov 2022

@fialka99 a ako to u vás vyzerá? Je to v jednej veľkosti či tiež to raz vystúpi a raz nie ?

fialka99
7. nov 2022

je to mala tvrda gulka / vyrastok vzadu na zahlavi, podla sona 7x4mm nemeni sa , je to fakt pocitovo ako kost.

kalianka
19. nov 2024

@fialka99 Ajoj aj môj syn ide na sono, ma 15 a ma presne niečo take ako popisuje @prevenar našla som mu to náhodou, vôbec neviem ako dlho to tam ma a je kinz toho zle, bojím sa, že nádor. Ako ste dopadli?
@lily14
@michaelkanr
@prevenar
@kajka1512
@fialka99

michaelkanr
19. nov 2024

@kalianka moj syn to mal asi ozaj z padu, lebo sa mu to po nanasani octanovej masti vstrebalo.