Košické ARO - rozhovor s primárom

alazala
28. nov 2021

pre info... Rozhovor je s primárnom košického ARO (v dennikn)
Vlastne nechcem o tom diskutovať, ale viaceré sa pýtali v iných diskusiách, tak tu sú reálne skúsenosti

alazala
autor
28. nov 2021
zmrzlinka2021
28. nov 2021

@alazala
ale to su jasne veci, dostat covid pocas tehotenstva moze skoncit velmi skaredo, najcastejsie pre buducu mamicku

ckatka
28. nov 2021

Fuj...akože...ja mam covid teraz...A kašlem tak, že keď si samu seba predstavím ako som vyzerala po cisarskom....tak fakt by som nechcela... 🤦‍♀️
Milión krát by som sa radšej dala zaočkovať tehotná, ako mat covid v tehotenstve /po pôrode.

bejba18
28. nov 2021

Dúfam že to nebudú citát tehotné s covidom a ešte aj zlou psychikou ! Lebo týmto im fakt pomozes!! A len sa zosypú . Aktuálne som tehotná a mám covid . A je to úplne v pohode . Takisto ako ďalšie tehulky v našej skupine . Týmto covid nezlahcujem, a dúfam že mi nebude horšie , ani nespochybňujem očkovanie. Ale mylsim že strašenia je dosť v médiách a to že zrovna tam v Prešove či kde sú takéto prípady to neznamená že budú mat take aj iné . Treba mat rešpekt chrániť sa a nepodceňovať to . Ale ľuďom ktorí majú covid treba dodávať nádej vieru a silu a nie len strašiť strašiť ..

ajko2011
28. nov 2021

Švagriná mala covid v 5 tt, ale taký, že skončila v nemocnici s obojstranným zápalom pľúc a len zázrakom neskončila na UPV. Dieťa má o týždeň 2 mesiace. Zatiaľ vyzerá, že je ok. No ona má v prdeli pečeň, obličky, problémy s tlakom. A to bola dovtedy úplne zdravá mladá žena...

panda21
28. nov 2021

@bejba18 toto není strasenie. Keď sa o tom nebude hovoriť, tehotné nemajú ako zistiť že očkovanie im je odporúčané. Sama poznám 25 ročnú mamicku, ktorá umrela na kovid v 36tt a neprežilo ani babo. To neni strasenie, to je realita. Keď sa bude mlčať a tehotné nebudú vedieť, že ocko je pre nich bezpečné, bude sa to diať častejšie. Aj v Čechách aj u nás čítam stále viac, že táto tretia vlna je pre tehotné dosť nebezpečná.

lienka9
28. nov 2021

Ja som mala koronu v 12t.a 2x som skoncila na pohotovosti kvoli krvacaniu,co mi praskali cievy z kasla..pred koronou som prekonala zapal pluc (nie koronovy iba obyc)-2tyzdne v nemocke,teploty 40tky,nevedela som o sebe prve dni vobec,a to som ale nastastie nemala este problemy s dychanim..neviem si predstavit to absolvovat tehotna..kazdy sa boji ockovania,ale liekov sa zrazu neboji nikto.ved aj to vyvijaju uplne rovnaki vedci.kazdy caka na liek a to uz nebude experimentalne liecivo?!je to na hlavu,ako podaktori rozmyslaju. Na FB je skupina o ockovani tehotnych a dojciacich zien-najdete tam kopec info.odporucam