Rok som riesila mrtvy zub. 2x osetrenie reontodonciou, cize 2x dvojhodinovka u zubara, dalej brusenie zuba, skuska korunky, nasadzovanie. Konecne v lete doriesenie, korunka nasadena. Teraz som trocha prechladla, zub som zacala citit, mierne pobolievanie. Je to u mrtveho zubu ok taketo jemne pobolievanie?
Lebo kopec prachov vyhodenych, neviem si predstavit co akoze by zubar s tym mal robit po takom kratkom case a preciznom osetreni. Cize k zubarovi zatial neletim, pokial to nie je bolestive.
@koniarova samozrejme, vsetko stale kontroloval, kontrolne rtg samozrejmostou. Ako pisem, 2x po 2 hodiny to cistil.
Ked mna bolel umely zub, mala som cystu. Smer zubar a rtg.
@banalu umely zub? Ja nemam umely zub
Mam korunku na mrtvom zube - volam to umely zub, nie je uz predsa moj, ale porcelanovy, ci z coho to robia
@banalu aha, ale mna nejako extra neboli, len ho citim, akoby jemnucko pobolieval.
Nemas ho co citit, je mrtvy, nervy tam uz niesu, cize ries to kym to nie je velky problem.
Ešte napanikar. Píšeš, že si prechladnuta. Daj tomu 2 týždne a sleduj si zub a intenzitu bolesti. Ak sa to bude zhoršovať alebo nezlepšiť tak smer zubár.
@gemerka17 dakujem, tiez to mam takto na plane.
Môže ťa bolieť aj zub vedľa...
ahoj, je to horny zub?
@viky173 ano, horny
Mne obcas pri zmene pocasia v zime ako je dnes pobolieva mrtvy horny zub. Je tiez osetreny. Je to uz osem rokov
@zuzap33 aj si to spominala zubarovi?
Mňa tiež pri chorobe pobolievaju mŕtve zuby, aj s korunkou aj tie bez. Ja to pripisujem tomu, že sú dutiny upchaté, napuchnuté, tak sú aj tie zuby citlivé. Po chorobe bolesť prejde.
@denisa128 toto som potrebovala citat, lebo tiez sa mi nechce behat k lekarovi s kazdou somarinou. Samozrejme ze ak by to bola intenzivna bolest, riesim.
Dakujem, takze je to viac menej bezne
Myslim, ze sa to lepsi, dnes som si na zub ani nespomenula. Bude to ok.
ak je to horny zub, kludne to moze byt z toho, ze si prechladnuta. ja mam na hornych zuboch mostik uz vyse 5 rokov, pod nim su 2 umrtvene zuby a oba ma takto par dni zvyknu mierne pobolievat pocas prechladnutia, trva to par dni a ani nie nepretrzito... urcite by sa to vsak nemalo zhorsovat a na zahryz by nemali byt vobec bolestive. daj vediet, ci Ti to preslo
Musi to vidiet lekar. Mne tam uplne zhnil ten zvysok pod korunkou. Stovky euro za korunku a dasich par desiasok za jej vybratie a vytrhnutie zostatku. Ale uz mam pokoj.
@jamidea ako dlho to bolo od zalozenia korunky?
@viky173 uz dnes myslim, ze necitim ziadne pobolievanie. Teda aspon myslim, ze som si dnes na zub ani nespomenula.
Asi rok, dva?
@jamidea tak ja dúfam, že za 3 mesiace zub nezhnije. Korunku mám len od augusta.
Kanáliky robil pod mikroskopom?