Korunka na mŕtvom zube, pobolievanie

25. nov 2023

Rok som riesila mrtvy zub. 2x osetrenie reontodonciou, cize 2x dvojhodinovka u zubara, dalej brusenie zuba, skuska korunky, nasadzovanie. Konecne v lete doriesenie, korunka nasadena. Teraz som trocha prechladla, zub som zacala citit, mierne pobolievanie. Je to u mrtveho zubu ok taketo jemne pobolievanie?
Lebo kopec prachov vyhodenych, neviem si predstavit co akoze by zubar s tym mal robit po takom kratkom case a preciznom osetreni. Cize k zubarovi zatial neletim, pokial to nie je bolestive.

koniarova
25. nov 2023

Kanáliky robil pod mikroskopom?

autor
25. nov 2023

@koniarova samozrejme, vsetko stale kontroloval, kontrolne rtg samozrejmostou. Ako pisem, 2x po 2 hodiny to cistil.

banalu
25. nov 2023

Ked mna bolel umely zub, mala som cystu. Smer zubar a rtg.

autor
25. nov 2023

@banalu umely zub? Ja nemam umely zub

banalu
25. nov 2023

Mam korunku na mrtvom zube - volam to umely zub, nie je uz predsa moj, ale porcelanovy, ci z coho to robia

autor
25. nov 2023

@banalu aha, ale mna nejako extra neboli, len ho citim, akoby jemnucko pobolieval.

banalu
25. nov 2023

Nemas ho co citit, je mrtvy, nervy tam uz niesu, cize ries to kym to nie je velky problem.

gemerka17
25. nov 2023

Ešte napanikar. Píšeš, že si prechladnuta. Daj tomu 2 týždne a sleduj si zub a intenzitu bolesti. Ak sa to bude zhoršovať alebo nezlepšiť tak smer zubár.

autor
25. nov 2023

@gemerka17 dakujem, tiez to mam takto na plane.

dominikamacakova
25. nov 2023

Môže ťa bolieť aj zub vedľa...

fannynka
25. nov 2023

@banalu ako sa riešila tá cysta? dakujem

banalu
25. nov 2023

@fannynka resekcia, normalne otvorili dasno, vysekali cystu a zasili.

viky173
25. nov 2023

ahoj, je to horny zub?

autor
25. nov 2023

@viky173 ano, horny

zuzap33
25. nov 2023

Mne obcas pri zmene pocasia v zime ako je dnes pobolieva mrtvy horny zub. Je tiez osetreny. Je to uz osem rokov

autor
25. nov 2023

@zuzap33 aj si to spominala zubarovi?

denisa128
25. nov 2023

Mňa tiež pri chorobe pobolievaju mŕtve zuby, aj s korunkou aj tie bez. Ja to pripisujem tomu, že sú dutiny upchaté, napuchnuté, tak sú aj tie zuby citlivé. Po chorobe bolesť prejde.

autor
25. nov 2023

@denisa128 toto som potrebovala citat, lebo tiez sa mi nechce behat k lekarovi s kazdou somarinou. Samozrejme ze ak by to bola intenzivna bolest, riesim.
Dakujem, takze je to viac menej bezne

fannynka
26. nov 2023

@banalu ďakujem za info

autor
26. nov 2023

Myslim, ze sa to lepsi, dnes som si na zub ani nespomenula. Bude to ok.

viky173
26. nov 2023

ak je to horny zub, kludne to moze byt z toho, ze si prechladnuta. ja mam na hornych zuboch mostik uz vyse 5 rokov, pod nim su 2 umrtvene zuby a oba ma takto par dni zvyknu mierne pobolievat pocas prechladnutia, trva to par dni a ani nie nepretrzito... urcite by sa to vsak nemalo zhorsovat a na zahryz by nemali byt vobec bolestive. daj vediet, ci Ti to preslo

jamidea
26. nov 2023

Musi to vidiet lekar. Mne tam uplne zhnil ten zvysok pod korunkou. Stovky euro za korunku a dasich par desiasok za jej vybratie a vytrhnutie zostatku. Ale uz mam pokoj.

autor
26. nov 2023

@jamidea ako dlho to bolo od zalozenia korunky?

autor
26. nov 2023

@viky173 uz dnes myslim, ze necitim ziadne pobolievanie. Teda aspon myslim, ze som si dnes na zub ani nespomenula.

jovka
26. nov 2023

@jamidea aj mne museli dat prec korunku,vytrhnut zub a riesim novu😬" poteší"

koniarova
27. nov 2023

@jovka mne rovnako. 😂😂 Peňáze v prdeli.

jamidea
27. nov 2023

Asi rok, dva?

autor
27. nov 2023

@jamidea tak ja dúfam, že za 3 mesiace zub nezhnije. Korunku mám len od augusta.