Korunka na moju žiadosť

13. feb 2022

Caute baby. Mam problem s jednym zubom, ktory ma trapi uz dlho. Je to vrchna trojka. Vycnieva mi a je do spicu. Cize aj keby som mala strojcek (co urcite nechcem) tak by mi bolo vidno, ze ten zub je spicaty. No a tu sa dostavom k tomu. Mozem navrhnut zubarke nech mi ho uplne zbrusi a na to da korunku? Kolko by to zhruba vyslo? Mate skusenosti?

e1i
13. feb 2022

Korunka sa dava na mrtvy zub, musela by ti vybrat nervy, korenova vypln a zbrusit (na korunku sa zbrusuje skoro cely, nie iba spic kt.ti vadi). Ak je zub inak zdravý, bez kazu, nerobila by som to na tvojom mieste. Nie je nad vlastne zuby.

janka1011
13. feb 2022

Áno, môžeš. Korunka sa vôbec nemusí dávať na mŕtvy zub, to nie je pravda. Ak je zub zdravý, nervy ti nemusí vyberaŕ. Ale poraď sa so zubárkou aké riešenie by bolo najvhodnejšie. Možno fazeta by bola lepšia, tam je zásah do zubu minimálny. Pri korunke ho treba zbrúsiť viac. Tak isto ceny sú rôzne, u môjho zubára korunka 200 eur, ale sú aj drahšie a dokonca aj lacnejšie ☺

aliaray1
13. feb 2022

Poradila by som sa so zubarom ohladom nasadenia fazety.

autor
13. feb 2022

@e1i viem ze pri korunke sa zbrusuje do spicu. O tom ma poucat nemusis
@janka1011 je mi to jasne. Svagrina si tiez davala na svoje zuby davat korunky, lebo tiez mala vybocene dva zuby ale to bolo dlllho rokov dozadu

@janka1011
@aliaray1 baby fazeta asi nie. Lebo ja mam ten zub posunuty do predu, ze mi vytrca . Poslem ilustracne foto (ja mam ostatne zuby rovne, len 3jka ma trapi)

autor
13. feb 2022

Na fotke je tak vtchna dvojka. Ja mam toto iste ale viac do spicu a 3jku vrchnu

juzienka
13. feb 2022

Taketo všakované postavenie zubov vedia krasne poupravovať ortodontisti - strojček, je to liečba na dlhšie obdobie ale oveĺa šetrnejšie ako obrusovanie skolviny zdraveho zúbka.

autor
13. feb 2022

@juzienka strojcek urcite nechcem 🙂 mne to uz polroka dozadu vravela zubarka. Ale nie som stotoznena, roky behat so strojcekom na ustach pripadne si ho furt vkladat na noc

autor
13. feb 2022

@juzienka a este jedna vec. Na to zube mam skrvnu zltu. Na ostatnych mam biele skvrny, no na tomto mam uplne zltu

autor
13. feb 2022

@juzienka kukni. Proste ja sa za ten zub hambim. (Viem ze nemam biele zuby). nebudem davat 3000€ za strojcek, ked aj tak je tam ta skvrna a je spicaty. A aj tak by som nebola spokojna

autor
13. feb 2022

Spodne mam krivsie trosku. Ale ostatne vrchne mam rovne. Mne ide o to, ze ked sa usmejem citim sa nekomfortne.

desore
13. feb 2022

Uplne inac by zuby vyzerali, ak by si mala strojcek. Co si myslis, ze ked ti da zubar korunku nebude vytrcat?

juzienka
13. feb 2022

Ono sa k tomu takto laicky zaujať stanovisko nedá, ono
3-jky zuby su o odtieň u vsetkých tmavšie,nakoĺko je štruktúra a stavba trojky ina ako na ostatných zuboch....
Osobne, nešla by som do korunky, zub ktorý nemá dobré postavenie určite vadí po estetickej stránke...ale dobrý ortodontista vysvetlí aj iné faktory....napr.aj to že keď ten zúbok vyčnieva v mladosti....bude sa situácia zhoršovať vekom...bude zostupovať aj keď bude okorunkovaný.

mirkame
27. apr 2023

Niekto s kovokeramickymi korunami?

evuoli
11. jún 2024

Ahoj, mas to uz poriesene? Lebo som v rovnakej situacii a zvazujem tiez korunku na inak zdravu hornu 3ku kvoli tomu ze prilis vycnieva… dakujem