Ahojte
Chcela by som sa poradiť ohľadom hormónu - kortizol
Máte skúsenosti s vyššími hodnotami tohto hormónu?Už 5 rokov potláčam stres,teda iba by som chcela ale určite sa stresujem,som v jednom kole, neviem si vydýchnuť idem ako naprogramovaná a som stále pod tlakom,či už v manželstve alebo práci,alebo tak celkovo
Začala som si na sebe všímať že aj popri nastavenej strave,ktorú udržujem niekoľko rokov,priberám každým rokom viac a viac, avšak len do hornej časti tela od bokov vyššie...Neustále som unavená,podráždená a pri poslednej gynek.prehliadke mi doktorka povedala, že to môže byť zapríčinené týmto hormónom.Mali ste to niekto takto podobne? Aké vitamíny, činnosti,aktivity, ste vykonávali aby ste si tento hormón znížili a dali do normálu?Ďakujem za odpovede
@missviolet mozem sa opytat kde si ju kupila? mas nejaku overenu ? dakujem
ja som mala sialene hodnoty kortizolu - endokrinologicka sa ma pytala, ci som hasicka alebo co. norma je okolo 350 (netusim, akych jednotiek, ale cisla som si zapamatala), akceptuje sa do 500. ja som mala 1100 😂ja som strasny streser - najprv skola, potom praca. pomaha chodit kazdy den dlhodobo na prechádzky a mne v najhorsom pomohla ashwagandha - tabletky. jansom brala vysoku davku 500mg ale musi clovek sam skusat - niekedy zaludku nesadne. ja mam dost citlivy zaludok, neznesiem napriklad tabletky zeleza, cesnak a.pod, ale ashwagandhu v pohode. je to individualne. v kazdom pripade po pol roku tohto rezimu mi znkva brali krv a hodnota kortizolu bola uz 300, cize uplne super. tak si to uz roky drzim