Ahojte. Prosím vás, tie, ktoré máte úzkosti alebo depresiu a brali ste popritom kortikoidy, nezhoršil sa vám psychický stav? Ak áno, ako dlho to potom ešte trvalo? Dakujem
@180207 Nemám úzkosť ani depresiu, ale vďaka kortikoidom som dostala úzkosti, panické ataky a všetky možné fóbie, v tej najhoršej podobe akú by si si vedela predstaviť, počula som hlasy v hlave, zvukové halucinácie... Ale mne dávali konské dávky kortikoidov infúzne (1000 mg denne 🙈🙈🙈) , keď bolo treba "hasiť", nárazovo ma odstavili a pustili domov. Pritom sa to nesmie takto robiť!!! Rok som bola na šrot a milimeter od hospitalizácie na psychiatrii. V živote to už nedovolím! Viac ako 7 rokov som v poriadku, žiadna tetánia, úzkosť, nič! Keď sa to peklo doma začalo, tiež som nevedela čo sa deje, prišla som na to vylučovacou metódou a prečítaním si pár štúdií. Po dopytovaní u lekárov som narazila len a len na nepochopenie a výsmech. Takzé áno, zhoršený stav máš z kortikoidov, stúpa adrenalín aj kortizol. Snaž sa veľa piť vodu, nech sa ten bordel dobre vyplavuje a vysoké dávky kvalitného magnézia. Napr. magnézium ororát, chelát, malát, threonát, bisglycinát. Skoré zlepšenie prajem 🫶
@180207 kamarátka bola nútená vysadiť kortikoidy, po krátkom užívaní lebo jej ničili psychické zdravie/samovražedné myšlienky / Určite to konzultuj s lekárom.