KORONAVÍRUS a zatvorené kaviarne.

emi_emi159
22. mar 2020

Ahojte ,chcem sa len spýtať na vás názor čo si myslite vy do kedy bude takto všetko zatvorené? Ja pracujem v kaviarni a som hrozne zvedavá kedy asi otvoria naspäť kaviarne,bary,cukrárne,... pretože takto dlhodobo sa prežiť veľmi nedá. Čo si o tom myslite na koľko to ešte vidíte? Môžu to nechať zatvorené aj niekoľko mesiacov ? Ak áno čo potom s nami bude? Lebo ja osobne si myslím že možné zabudnúť nato že o týždeň všetko otvoria naspäť.

evalin88
22. mar 2020

@emi_emi159 pravdepodobne to bude len rasť, počitam minimalne mesiac dva, ale nas sa to zatial finančne nedotklo. Ja som na materskej a partner robi z domu na sukromnom notebooku ( rovnako aj cela firma) akurat ma z prace doma nervy lebo maly sa,s nim chce hrať, vyťahuje modem atď. Ale v tejto situacii som fakt rada za matersku.

merkelica
22. mar 2020

moj odhad je niekolko mesiacov

sebastianmichal
22. mar 2020

@emi_emi159 vidim to aj na 3mesiace neviem ako ti poradit jasne ze to bude velmi tazke po financnej stranke no treba pockat a popripade najst si inu pracu

dzina007
22. mar 2020

No myslim si ze kina bary kaviarne budu tie posledne ktore sa budu otvarat ked to aj postuone utichne. ☹

zahrajzlato
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zuzzqa
22. mar 2020

Ja si myslím ze ešte cca ďalšie dva týždne bude takýto krízový rezim a potom postupne sa začnu otvárať obchody, firmy... Kina, kaviarne atď asi(určite)budu posledné na zozname. Osobne si nemyslím ze budeme zatvorení doma niekoko mesiacov, život musí ísť ďalej....

iva812
22. mar 2020

@emi_emi159 nájdi si na nete koľko to trvalo v Číne a prirataj k tomu mesiac.

mogaa
22. mar 2020

@zuzzqa nemyslím že o mesiac všetko otvoria.....všetko je zatvorené preto, aby sa proces spomalil a natiahol v čase - aby sme mali čas keď bude denne 500nových prípadov a všetky plúcne ventilárory obsadené - aby sme sa na to vedeli pripraviť....to chce doplniť priestory, zdrav.prístroje a hlavne personál.....aby tu nebolo čo teraz v Taliansku - kde sa rozhodujú koho nechať žiť a koho nechajú zomrieť bez pomoci.....lebo naše zdravotníctvo je bieda, zdrav.personálu málo.....a mŕtvi budú aj u nás a ako ich bude pribúdať, tak bude narastať aj panika......u nás sa to poriadne ani nerozbehlo, my sa nemôžeme držať ani oficiálnych čísiel počtu nakazených u nás, lebo málo testujeme....zatiaľ je naozaj od Boha šťastie že prenášači sú zrejme len mladší šudia a tí majú ľahší priebeh....o 2-3týždne to začne rapídne narastať včetne ťažkých stavov......a paniku začne ak začnú mrieť aj mladí ľudia, lebo teraz sa stále veľa spolieha na to že nie sú riziková skupina....omyl, Francúzi už zverejnili že na nich štatistika nesedí, ľudí starších ako 60rokov čo sú na ventilátoroch majú len cca 50%.....

mogaa
22. mar 2020

@iva812 ja som optimista a dúfam že vírus spomalí teplo až tak že bude minimum prípadov....a v apríly majú byť aj výsledky z testovania remdeviru, tak dúfam že bude fungovať

zuzzqa
22. mar 2020

@mogaa netvrdím ze všetko a naraz, ale pomaly a postupne sa podľa mňa začne dostávať život "do normálu" o tie cca ďalšie dva-tri týždne. ..s tým spomalenim šírenia vírusu samozrejme súhlasím...uvidíme co bude...

uhnakova
22. mar 2020

Snad bude behom dvoch troch mesiacov k dispozicii nejaky ucinny liek. Potom nebudu nutne taketo opatrenia.

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
panelacikova
22. mar 2020

Dala by som tomu šancu o dva mesiace. Ale len za predpokladu tvrdej karantény pre všetkých, pričom by sa postupne v karanténe testovali ľudia s príznakmi, ale i ľudia bez príznakov, ktorí boli v kontakte alebo si myslia, že boli s ľuďmi vycestovanými či priam nakazenými. to by sa mohlo do 2 mesiacov stihnúť. A ešte predpoklad, keby boli testy, čo nie sú, lebo bývalá vláda bola na to pripravená asi tak ako slimák na grupák.... a keďže ani jedno ani druhé opatrenie nie sú zatiaľ v dohľade, môj odhad je, že ak by prišiel horúci máj a jún, možno by sa to mohlo ukľudniť v priebehu prázdnin. Bojím sa však, že vírus odoláva aj teplu :(

mogaa
22. mar 2020

@panelacikova ono stačí keby sa situácia nezhoršovala ešte taký mesiac - ja zase pevne verím že v apríl-máj už budú aj otestované lieky čo budú zaberať na ťažšie stavy.....viac sa ich už testuje na ľuďoch, len stále nie sú oficiálne výsledky....potom už aj keby to rástlo a je liek, neboli by úmrtia - teda nie v takých počtoch ako teraz....

ledgerka
22. mar 2020

Hladaj inu pracu, donasky z obchodov, eshopov, pomoc v nemocniciach, za chvilku budu zhanat ludi. Zijem vo svajciarsku kde momentalne jeden velky online shop hlada 100 ludi na vybacovanie objednavok. A takych je vela, treba sa obzerat, pride to aj na sk.

iva812
22. mar 2020

@mogaa Aj ja sa snažím mysliet optimisticky, tiez dufam že to teplo ich pozabíja,🙂

brita7777
22. mar 2020

@mogaa teplo ?? ved to maju aj v Indonezii ci v Thajsku kde je uz pekne horuco, a v Taliansku ci Spanielsku o takomto case byva teplo tiez. Na teplo by som sa isto nespoliehala.

mogaa
22. mar 2020

@brita7777 ano ale tvrdia že to sú dovezené prípady, teda že teplo dokáže tento typ vírusu minimálne spomaliť....aspom Krčméry sa tak vyjadroval a on predpokladá najväčší počet cez tie sviatky v máji

brita7777
22. mar 2020

@mogaa bohuzial, v tomto sa mylil, vid taliansko spanielsko tam je teplo uz v januari

kikaaa444
22. mar 2020

@brita7777 v Talianku a Španielsku nie je teplo . Teplo je 30 stupňov a viac . A áno , je aj v Thajsku aj v Malajzii aj neviem kde ešte . Ale musíte uznať , že v tých teplejších krajinách je toho fakt menej ako v tých chladnejších . Ja som v tomto tak 50/50 , raz si myslím že teplo v tomto nepomôže ale na druhej strane to môže mat niečo do seba . Snáď sa dozvieme čoskoro .. a teplo to naozaj minimalizuje

sianna
22. mar 2020

@mogaa asi nie. Maju to aj tam, kde je teplo.

daili
23. mar 2020

Ja tiež dúfam ze čoskoro otvoria moja maminka tiež je casnicka a museli zavrieť prevádzku, nehovorím o tom ze po väčšina casnicok robí iba na dohodu... Je to hrozne... Dúfam že Slováci budú naďalej zodpovedný a budú spolupracovať aby pomaličky nie rástli ale klesli nakazený a aby sa vrátilo všetko do normálu, len dúfam ze ostanú aspoň hranice uzatvorené dokiaľ to nezmizne aby to sem zasa niekto nedoniesol spat keď budeme mať na Slovensku 0 nakazených

sisaka
23. mar 2020

Pár týždňov? Mesiac? No pridajte... v Číne to začalo koncom novembra, je koniec marca a stále tam pribúdajú nové prípady. Osobne dúfam, že v juli to začne byt na ústupe, práve som sa rozlúčila s dovolenkou na Slovensku, neverim, že sa do Európy bude dať v juli priletieť

katka533
23. mar 2020

Aj tak si nemyslím, že sa všetci nahrnú do kaviarní a detských kútikov. Každý si to dva krát premyslí, ešte v lete budeme chodiť s rúškami a naháňať deti,aby sa ničoho nechytali. Obavy ostanú. A keď nenájdu liek, ťažko sa to zastaví.

cukroska
27. mar 2020

Do mája najmenej aj to len v tom prípade ak budeme všetci zodpovedný a držať SPOLU 🙏❤️🍀

luuubik
Autor odpoveď zmazal
Zobraz