Ahojte, viem, ze teraz je tu kazda druha tema o tomto. Ale ked sledujem info o novych nakazenych niektori maju cestovatelsku anamnezu alebo kontakt s takou osobou, niektori nemaju uvedene ani jedno, to znanena, ze nevedia kde od koho sa nakazili ci len nie je uvedene?! Nejaku stranku s overenymi info?!! Co citam NC a topky to mi pride hocijake len nie pravdive, overene...
O korone idú v TV aj mimoriadne správy napr. Joj, Markíza alebo Ta3. Na internete píšu viac menej to čo sa hovorí v správach,možno oficiálne stránky ako min.zdravotnictva...
@milka2345 odporucam vedatora - https://vedator.space/ a ak mas instagramovy ucet skus sledovat jeho IG Stories, velmi exaktne vysvetluje vsetko suvisiace s koronou....
tiez si myslim, ze uz je to jedno. este pri tom nasom testovani to uz moze mat xnasobne viac ludi ako su statistiky
@milka2345 myslím, že ta cestovateľska anamnéza je jedna s podmienok testovania... Aspoň mam taky pocit... Preto sú pozitívni... Inak viac ludi odpinkali s prechladnutí a nech sa sledujú doma..
podla mna je to uplne jedno, vsak to moze clovek chytit v obchode, mhd, na ulici... to sa neda donekonecna sledovat, ze ci sa s niekym stretol alebo odkial to ma. prenasat to moze aj clovek, ktory nema priznaky a to uz vobec nikto nezisti, koho vsetkeho nakazil. a ak ma niekto aj cestovatelsku anamnezu, tiez nie je uplne iste, ci to doniesol z talianska alebo to chytil az po navrate kto vie kde...
@milka2345 keď sa Ti chce veľa čítať
http://www.uvzsr.sk/index.php?option=com_conten...
V polke stránky máš údaje za každý den, keď listujes ďalej ďalšie dni aj či mali zahraničný kontakt.
@kiwi3 samozrejme je to omnoho viac
@elenatomasova 2 češky dali video ze sa nakazili ale ani cestovstelska ani kontakt
https://www.derstandard.at/story/2000115810293/...
Kto vie po nemecky, veľmi dobrý článok.. (ja neviem, mne to preložil muž 😅.. ale tabuľky so štatistikami sú zaujimave a prehľadné hoci sa netýkajú slovenska)
@milka2345 ja som citala dnes clanok ze v nejakom talianskom mestecku dali otestovat komplet cele mesto a vraj tam strasne vela nakazencyh co boli "len"prenasacmi a bez akylkolvek priznakov.A takyto to roznasaju ani nevedia ako.
@taskataska neviem preco si hned utocna, pytam sa na overene zdroje...
@milka2345 Ahoj, nemám žiadne overené zdroje, ale faktom zostáva, že ak nie si práve vážny prípad, ktorý vyžaduje hospitalizáciu a máš príznaky, ako teplota a kašeľ, ale nemáš cestovateľskú anamnézu, ani neuvádzaš kontakt s nakazeným, tak Ťa testovať nebudú. Takže, ak hľadáš osobu, ktorá sa nakazila pri bežných činnostiach, nenájdeš ju, pokiaľ nebude na umretie. (Ešte raz zdôrazňujem, že píšem svoj názor, nie overené informácie.)
JA ZIJEM V BULHARSKU.PRVY PRIPAD BOL HLASENY TU V BULHARSKU V ROVNAKOM CASE AKO U VAS NA SLOVENSKU.SLOVENSKO MA DNES TUSIM 137 PRIPADOV....BULHARSKO MA DNES 127 PRIPADOV.AAAAAALE MUSIM POVEDAT ZE DNESNYM DNOM MAME 3 LUDI VYLIECENYCH Z TEJTO PLIAGY MENOM KORONAVIRUS 😊😊😊
Od dnes v Bulharsku je kazda dedina a mesto uzavrete.Do prace prejdete ken s potvrdenim tak isto aj k doktorovy.Tak isto pustaju len dovozcov co nosia tovar do obchodu.Inak ziadny pohyb.Nakupuje kazdy vo svojej dedine alebo meste kde zije.Ak nemate obchod...starosta zaisti dovoz.Od 8 30 do 10 30 plati ze nakupuju vilucne len ludia nad 60 rokov.V ostatne hodiny len ostatny.Zakaz navstevovat parky pred domom detske ihriska atd.
A čo s tými čo sú prenasaci ako sa liečia?Nemajú žiadne príznaky?
@taskataska pobavila si 😂, nepanikarim, nevykupujem potraviny, prispevok bol uplne o inom. Pekny den a vela zdravia
@elenatomasova nie, nemusia mať ziadne priznaky.Liecia sa nijako, tak ako ti čo sú v karanténe doma a sú pozitívni.Liecia sa až vážne stavy v nemocnici u nás bolo zatiaľ kritickí či vo vážnom stave 2, ale nemuseli byť na plucnej ventilacii.
@katkabg ja som počula od muža jednej hygieničky, že sa rozmysla budúci týždeň týmto spôsobom uzavrieť hlavné mesto.Aby ľudia necestovali na chalupu, do prírody mimo Ba, deti nevozili k babkam.sama som zvedavá či k tomu pristúpia a za akých podmienok.Dojazd do práce má byť akceptovaný samozrejme.Len chcú, aby ľudia nemigrovali z okresov
@elenatomasova veď veľa ľudí má napríklad zlatého stafylokoka nič im nie je a ostatná rodina stále prechladnuta veľa ľudí je bacilonosicov
Len tu na MK sa pred týždňom riešili prípady že kolegyňa či šéf firmy sa vrátili z Talianska či Rakúska a nešli do karantény, normálne chodili od práce....Detto policajti majú zdokumentovaných cez 200prípadov kedy nebola dodržaná karanténa....Tu sú už nakazených stovky a aj viac - len majú ľahší priebeh takže to s koronou ani nespájajú alebo sú bezpríznakoví...U nás je necelých 3000ľudí čo boli testovaní, inde sú to násobky testovaných ľudí, takže majú aj vyššie oficiálne počty diagnostikovaných prípadov....podstatné nie sú ani tak diagnostikované prípady, ale počty ťažkých prípadov a počty úmrtí, ale aj tie treba porovnávať na 100 000 na počty na 100 000 obyvateľov.....Inak vyznie 2000mŕtvych v štáte ktorý má 60 000 0000obyvateľov a inak rovnaký počet v štáte čo má 6,5miliona....Pokiaľ sa urýchlene nevyvinie vakcína, tak bez povinnej kontrolovanej karantény , zásobovaním len určitou skupinou ľudí ktorá sa bude stále testovať - to bude trvať ešte dlho.....Ešte sa môžeme modliť aby na rozmnožovanie vírusu malo vplyv teplo a slnko......
Ja uz som v tej faze, ked to uz fakt nemozem citat. Clovek si podla mna situaciu uvedomuje, no tieto zle spravy, cihajuce od vsadial, tak to je uz fakt na mozog. Len siria paniku a strach
@milka2345 aj ja by som rada vedela či je taký niekto kto sa nakazil,že nikde nebol v zahraničí ani s nikým takým sa nestretol a predsa to chytil a nevie kde ,nie je s takým veľkým počtom ľudí ako napr.taxikar?