Ahojte mam otázku, keď bývam v zahraničí, teda na hraniciach a lekára a všetko mam na SK, ako moze prísť kontrola?
@3009 to je jasne, ale moze prist kontrola, respektive prekrocit hranice atd....
A prečo by nemohla? Tak ako ty mozes prekročiť hranice tak mozu aj ostatní.
@evittam napríklad Slovenská PN neplatí v inej krajine EÚ.
Ide ti len o to, či musíš dodržiavať vychádzky, že? Tá veta, že slovenská PN neplatí v inej krajine EÚ nemá zmysel. Veď ty peniaze dostaneš. Okrem toho hodila som otázku do Googlu a prvé čo mi vyhodilo: Sociálna poisťovňa môže poistenca na PN skontrolovať aj v zahraničí.
Akoze neplatí? Ty budeš mat PN od slovenskej SP a chces od nej peniaze cize musis dodržiavať liecebny rezim slovenskej SP. Ak uz vymýšľas s kontrolami na co ides na PN?
Jasne že kontrola zo SP v čase PN môže prísť aj keď niekto býva za hranicami....Veď ak niekto dostáva vyplatenú PN je jasné že sa mu môže aj kontrolovať liečebný režim....a vôbec nie je problém ak je to za hranicami....SP má viacerých kontrolórov, každý dostane zoznam adries čo sú v určitej oblasti a tie kontroluje...Takže kontrola môže byť rovnako v Košiciach ako v Rajke😉
@ukulela
@evittam niekde som napísala, že vymýšľam, alebo nechcem dodržiavať liečebný režim???? Dievčatá nedomyslajte si... A slovenská PN neplatí pre rakúskeho zamestnávateľa, tak neviem co to
@evittam splietas... Takže odpoveď mam absolútne jednoduchú PN od zahraničného Dr a hotovo, aj tak je podstatne vyššia s dobrými podmienkami👍ale aj tak vďaka za odpovede, aj keď zbytočne ustioacne, ale nevadí, želám pekný vecer😉
No len je otázne do koľko km je to "pričom vzdialenosť uvedeného miesta nesťažuje prístup k zdravotnej starostlivosti na Slovensku, poskytovanej v súvislosti s liečbou choroby, ktorá bola dôvodom uznania PN," no každopádne PN radšej od tunajšieho Dr... Opäť vdakaaaa.
Nic si nepísala o zahraničnom zamestnávateľovi a to ze nemas nic spoločné so slovenskou SP. Cize najskor riadne informacie a potom sprosté a múdre reči. Najprv chces radu -nepodas riadne informacie -a potom sa tu ides hrat na múdru.😁
@evittam fuuuuha, ty si zlaté stvorenie.... Aké sprosté reči??? Kde som ja napísala niečo sprosté? Trosku sa skludni. A áno som poistená aj na sk.... Pýtala som sa jasne a dostala som od inteligentnejšieho stvorenia odpoveď. Ale opäť vďaka ti duša dobra...
Nemas za čo.
Ak ti predsa vypisuje lekár PN tak sa ťa pýta na akej adrese sa budeš zdržiavať počas PN a tam uvedieť svoju adresu v zahraničí.