Kontrola počas PN

lusettka007
6. sep 2018

Dobrý deň,
Som na PN 4 deň, nakoľko som mala vážny uraz. Zamestnávať je veľmi nahnevaný a trvá na tom aby som sa okamžite vrátila , no mám rehabilitácie celý mesiac, a dostalo sa mi že mi chce robiť problémy . Moja.otazka znie , môže spraviť to že povie že bol na kontrolu a nebola som doma aj keď tu fyzicky nebol ? A ja som celý čas doma ? Ďakujem

matulik212
6. sep 2018

@lusettka007 to by musel byt velke hovedo keby toto urobil :(

majusqa77
6. sep 2018

pri nahrade prijmu, co vyplaca firma neviem, ale potom, ked uz bude vyplacat socialka jedine co moze spravit je, ze posle k tebe socialku

korunka1
6. sep 2018

@lusettka007 Tak to by bolo tvrdenie proti tvrdeniu. On by mal spísať nejaký zápis a mať svedka, že si tam naozaj nebola. Moja bývala šéfka bola tiež taká, ja som musela ísť s ňou ako svedok na kontrolu.

ivkazba
6. sep 2018

@lusettka007 ako píše kočka vyššie, môže prísť zamestnávateľ na kontrolu prvé dni kedy platí náhradu mzdy zamestnávateľ, musí mať svedka na to, že tam bol a ty si nebola doma. Následne ak platí náhradu mzdy poisťovňa, tak ako píše majuška, môže jedine zo sociálky poslať kontrolu. Takže treba dodržiavať vychádzky. Otázne je, aký úraz si mala a čo si liečiš aktuálne. Ja som tiež zažila, že som mala kolegyňu, ktorá chodila 3x týždenne na hodinu na rehabilitácie, ale nechala sa na PN, pritom jej nič nebolo a vykladala to všade. A veru že ma to štvalo a že som sa s ňou potom aj rozlúčila. Ale zase ak ozaj nevieš v práci existovať, tak je na uváženie, či pracovať pre takého človeka.

lusettka007
autor
6. sep 2018

No je toho schopný, a najhoršie je že tam pracuje jeho manželka čiže by zobral ju a určite nepôjde proti vlastnému mužovi a šéfovi v jednom. Na PN som naozaj kôli úrazu za 29 rokov som nikdy nebola PN mám potrhané šľachy a väzivá, vyklbenu ruku, a bolesť krížov ... Keby mi nič nie je určite by som PN nešla ... Len sa to pýtam preto , že zamestnávateľ je veľmi nahnevaný že som PN a toto ma napadlo že s neho takáto situácia výstane a má dobrého svedka

korunka1
6. sep 2018

@lusettka007 Tak to je nemilé. Ak až k tomu dôjde, tak potom ..ja by som to tak spravila...mať pri sebe svedka a spýtať sa ich, kde je umiestnený zvonček, akej farby sú dvere, či mám plot a pod. podľa toho kde bývaš...a keď nebudú v danej chvíli vedieť, tak tam neboli.
A čo sa tak srdí, nevie si sám niečo spraviť?

janulka2811
6. sep 2018

@lusettka007 a co,ze si PN.Akoze ty mu odovzdas PNku on ju musi prijat a tym to pre teba zhaslo,ak budes PN dva mesiace si iba nezabudni papier na peniaze od lekara vypytat a odovzdat u zamestnavatela alebo priam na socialke.Ty si povinna mu oznamit,ze si PN a on ta nema co riesit.
Ze ti chce robit naschval,nech sa paci i zo zenou ,dve nepravdive trvdenia a ty si tvrd svoje zasa a dokonca treba povedat keby sa stalo toto najhorsie od koho sa to k tebe dostalo,ze ti chce utobit takto zle.
A propo ... tvoj zamestnavatel je inak dobry chrapun.

ave17
6. sep 2018

No obdivujem ta,že si u takého magora robila,držím palce

ratira
6. sep 2018

Prvych 10 dni ta moze prist skontrolovat on ale potom uz iba socialka. Pokial pride on tak by podla mna musel mat nejakeho svedka, ktory by potvrdil, ze si fakt doma nebola lebo to, ze on je zamestnavatel neznamena, ze automaticky hovori pravdu.

margaretka75
6. sep 2018

@ratira autorka píše, že tam robí jeho manželka. Tak rozhodne nepôjde proti mužovi a zároveň šéfovi...

ivkazba
6. sep 2018

@lusettka007 no tak podľa mňa máš toho dosť v rámci úrazu, ak to vie a napriek tomu je naštvaný, že si PN, tak to akurát tak vypovedá o jeho charaktere. Vôbec by som sa na tvojom mieste nestresovala. Lieč sa, daj si pozor aby si dodržiavala vychádzky, aby si po skončení mesiaca poslala na sociálku papier na peniaze. A na neho kašli. Sú ľudia, ktorí si nevážia že iný pre nich pracujú a takí ľudia si nezaslúžia náš stres. Skoré uzdravenie prajem.

fefe123
6. sep 2018

spýtala by som sa na sociálke, či je manželka ako svedok prípustná pri takejto kontrole... ale na druhej strane, ak budeš dodržiavať liečebný režim na PN, nemáš sa čoho obávať... ak pôjdeš na rehabilitáciu alebo lekárovi, daj si to potvrdiť, veď z práce Ťa môžu kontrolovať len 10 dní a potom už len zo sociálky

matulik212
6. sep 2018

@ave17 presne toto som chcela povedat

amalia001
6. sep 2018

Tak takeho zamestnavatela som mala aj ja. Tiez som sa bala ze pride na kontrolu alebo si nieco vymysli. ALe klud pokial si doma nemas sa coho bat, teba chrani zakon rovnako ako jeho. Idealne by bolo ak by si niekoho doma pri sebe mala pre istotu. A ak by aj prisiel vedela by si to obhajit. V akej firme robis? mala sukromna? POdla mna ma iba velke reci a snazi sa ta zastrasit. Mna tiez strasil ze ak sa nevratim urobi to alebo ono, bola som u dr a narovinu jej povedala co a ako. ZApisala do karty ze mam psychicky natlak od zamestnavatela kvoli PN, a ak by nieco urobil napr. To s tou kontrolou alebo by mi dal vypoved(co nemoze) bola by som chranena a socialka by to vzala nakolko som to uviedla skor ako on nieco urobil. No nakoniec mal iba velke reci a neurobil nic. Jedine z jeho strany bol psychicky teror vyvolavacky aby som sa vratila, dokonca kontaktoval aj moju rodinu maminu, krstnu...chore. Nedokazala som si uz predatavit sa tam po PN vtatit a to ak by sme fungovali. Neskor som dala vypoved a viac sa uz nevratila. Z takym psychopatom je to horor. Len na peniaze pozera.

gondyo
6. sep 2018

ten úraz sa naozaj stal a je o tom a j potvrdenie od lekára atď...nech si robí a myslí čo chce...fakt hovado

javorinska
6. sep 2018

@fefe123 na rehabilitaciach davaju automaticky na listok aj cas a datum, takze je to fajn, ze sa clovek moze tym pekne obhajit a nikto mu nemoze nic prisit 🙂

ujaju
6. sep 2018

vymyslieť si, že si nebola doma len tak nemôže. takže keď pôjdeš na rehabilitáciu tak tam ti normálne môžu dať pečiatku, že si u nich bola aj na pnku, tam máš vzadu na tie kolónky a potom ti nemôže nič

lusettka007
autor
6. sep 2018

Ďakujem za všetky odpovede, dnes mi písal správu že musím byť veľmi chorá keď zvládnem ísť preslu do škôlky ! Tak neviem či má videl , bola som v čase vychádzok .. čo som ju tam akože mala nechať ? Muz pracuje do 6 tej takže nemôže neviem o čo mu ide... A že si mám prísť aspoň spraviť svoju prácu , že yoam brat zodpovedne raz je to moja práca... Toto je choré na hlavu 🤔 som s jeho na prášky ...

margaretka75
6. sep 2018

@lusettka007 To je čo za zamestnavatela? Pokiaľ si pamätám, tak sú 2hod. Vychadzky po2x do dňa. Pracuješ v závode?

tncka
6. sep 2018

@lusettka007 to je ale chuj. Ani na to nereaguj. Hadam to do 10dni nejak zvladnes a potom uz si moze piskat😉

lusettka007
autor
7. sep 2018

Ešte sa chcem opýtať , rešpektované poradiť , keď už bude chodiť kontrola so sociálku a nájdu má sedieť s dcérou pred cinzakom mimo vychádzky je to porušenie ? Ja ju nemám s kým dať zobrať von , má 4 roky a nechce byť doma zavretá ale vonku , momentálne sa na to necítim tak som ubolena ale keď mi bude lepšie tak by som išla ... Bude to problém ? Ďakujem

lusettka007
autor
7. sep 2018

@margaretka75 nie nepracujem v závode , pracujem v kancelárii ako účtovníčka pre stredne veľkú firmu

ibrunova
7. sep 2018

@lusettka007 ano, bude to problém, určite neriskuj a mimo vychádzok buď riadne doma.

janulka2811
7. sep 2018

@lusettka007 ano bude to problem,raz niesi doma.
I ked by si isla mimo vychadzok vyniest odpadky a nenajdu ta doma,je to brane ze si v case kontroly doma nebola 😏 je to smutne ale je to tak.

Ked byvas na dome a je muz PN,vedia zazvonit a ihned si pytat predlozit ruky,ci su ciste alebo zaspinene od prace na dome ci v zahrade atd 😎

matabb73
7. sep 2018

Daj si napísať vychádzky na čas, keď chodíš po dcéru, aby ste mohli zostať vonku. Napríklad od tretej do piatej. Mimo toho treba byť doma.

margaretka75
Autor odpoveď zmazal
Zobraz