Kontrastná látka pri MR vyšetrení

kiksina_21
7. jún 2024

Ahojte, som cca asi hodinu po MR vyšetrení panvy, kde mi bola podaná aj kontrastná látka. Asi minútu po vpichu čo som bola opäť v bubne ma začala brutálne bolieť ruka. Potom to nejak pomaly prestávalo tak som to lekárke nespomenula. Ako som už išla domov a sadala som do auta tak ma začala opäť silno bolieť. Je to normálne? Lebo čo čítam tak niektorým je nevoľno, nízky tlak, vyrážky ale nikde som sa nedocitala či to má tak bolieť.

lenocka8894
7. jún 2024

@kiksina_21 nie podanie KL za normalnych okolnosti neboli..no mohlo sa stat ze urcita cast KL isla mimo zilu a vtedy to dost boli aj stipe..moze nastat aj opuch ale to casom prejde a tak isto aj bolest..treba to len chladit a bude dobre

kiksina_21
autor
7. jún 2024

@lenocka8894 ďakujem, tak sa mi aj zdá, že bolo pichnute mimo

karush
7. jún 2024

@kiksina_21 Stalo sa mi to tiež, že praskla žila, tiež bolesť a štípanie hneď po podaní a potom ešte celý deň, váhala som, či stlačiť balónik. U mňa to však znamanelo falošne negatívny výsledok pri pozitívnom náleze 👎, ale tam sa jednalo o nález malých rozmerov, takže množstvo kontrastu veľmi zavážilo.

kiksina_21
autor
7. jún 2024

@karush no ja mám útvar na vaječníku, myslím že ani centimeter nemá tak snáď to vadiť nebude. Ale určite mi žila nepraskla to by som mala aj modrinu...asi len zle zatlačila do svalu...no uvidím aké budú výsledky.

karush
7. jún 2024

@kiksina_21 tiež to nebolo u mňa nejako výrazne vidieť, len opuch a bolestivosť a len veľmi mierne zmodranie. Bola to tenká žila, z tej ruky mi ani odbery nechcú brať, že tam mám zlé žily. Stáva sa to vraj častejšie, ak sa kontrast pustí autoinjektorom. Keď ti pichali flexilu, tak ti skontrolovali aj návrat krvi, takže boli najprv v žile, až potom ti mohla prasknúť. Snáď u teba to neovplyvní výsledky.

kiksina_21
autor
7. jún 2024

@karush snáď nie. Nechcela by som to opakovať...ešte vyšetrenie v poho aj keď som sa strašne bála, ale to preháňadlo....bleeee....ešte teraz má preháňa 😄