Ahojte, zaujíma ma s akými diagnózami Vám lekári neodporúčali sa očkovať proti covid 19 ? Prípadne, či Vám radili počkať ako sa vyvinie situácia s vakcínami ?
Nerada by som v tejto diskusii rozoberala tehotenstvo a covid. Skôr som zvedavá na auto imúnne ochorenia, oblasť hematológie, civilizačné choroby, atď.
PS: Tiež nemám záujem riešiť príspevky typu ja som sa dala zaočkovať a som v pohode, áno takých je mnoho ale sú tu žiaľ aj negatívne účinky vakcinácie, o ktorých sa samozrejme hovoriť poriadne ani nesmie a len zlomok sa dostane na povrch resp. im aj strašne dlho trvá kým nejaký nežiadúci účinok oficiálne priznajú (viď zápal srdcového svalu a vznik trombóz). Tie 4 úmrtia čo máme na covid snáď nikto so zdravým rozumom nezožerie. Viď porovnanie s ostatnými krajinami EÚ a ich oficiálnymi štatistikami.
Za každú skúsenosť ďakujem.
Na svk uznávajú len alergiu na nejakú zložku vakcíny alebo anafylakticky sok po prvej. Ináč sa ockuje všetko hlava nehlava 🤦🏽♀️
@lucia147852 nemyslím si, že sa ockuje hlava - nehlava. To sa ani nedá. Tak ako v zahraničí aj u nás ockuju aj onko pacientov. Je fakt, že je to nová vakcína a nie sú s ňou veľké skúsenosti a ani rozsiahle štúdie
Vo je však až smiešne, ako tu niektorí dokazu plakať, že mali 3 dni teplotu až hrozných 37,3. Koľko by mali ak by mali covid? Alebo že ich už 2 dni boli miesto vpichu, lebo po iných vakcinach/injekciách určite neboli
Ak chceš nejakú dobrú radu, poraď sa s lekárom, alebo aj viacerými, alebo nájdi ľudí s rovnakou diagnózou ako máš ty a uvidis čo ti povedia
No ja mám infekciu, prejav viditeľný na koži a slizniciach. Na infekčnom mi doktorka očkovanie zakázala. Ide o to, že ak je nejaký podnet, ktorý mi imunitu zaťaží, môj stav sa zhorší. No a teda očkovanie imunitu zaťaží. Beriem Imunoglukan, je mi podstatne lepšie.
@lucia147852 neockuje sa hlava-nehlava. Veru sme par pacientov aj nezaockovali. Autoimunne ochorenia, akutne zapalove ochorenia a mnohe ine.
Nie som lekár a nemám teda žiadne praktické skúsenosti.. ale myslím, že argument pre očkovanie je, že väčšinou, to, čo je kontraindikácia pri očkovaní, je kontraidikáciou ja pri COVIDe, ale pri COVIDe s horšími následkami. Ak by si sa vedela dobre izolovať, tak áno, je bezpečnejšie sa neočkovať. Ale dokážeš to pri delta variante? Ten sa vraj bude šíriť brutálne rýchlo a premoria sa ním všetci.
Každopádne najlepšie je sa poradiť s lekárom, tí vedia posúdiť riziká a prínosy najlepšie.
Mám len astmu a to ako kontraindikácie nie je. Odložila som však druhu dávku pre operáciu slepého čreva a následnú virózu o mesiac.
https://manipulatori.cz/profesor-jaroslav-turan...
Skus si najst video s tymto prof Jaroslav Turanek,vysvetluje ako posobi vakcina a co vsetko este nieje vobec predkumane a ake moze mat dopady.Inak tato vakcina povodne mala byt na chripku ale o to nebol zaujem,a ked dosla korona rychlo sa svhvalila.A inak firma astra zeneka,pred koronou bola v minuse a na korone zarobila,to nie je konspiracia ale fakt,da sa to dohladat.
Ja kebyze mam autoimunitne ochorenie(co zialbohu nevylucujem,)nedam sa vobec ockovat.
To ani tak nie je o diagnóze ale o lekárovi, sú takí čo neodporúčajú nikomu a sú takí, ktorí až na nejaké akútne stavy odporúčajú prakticky všetkým. Lebo ako už bolo spomínané, jediná kontraindikácia je alergia na nejakú zložku.
@ktochytavzite to sú blbosti čo píšeš. AZ nebola v žiadnom mínuse, je to jedna z najväčších farmafiriem ktorá má x liekov ktoré sa predpisujú pacientom na celom svete. A ako jediná predáva vakcíny za výrobné náklady. Na rozdiel od takého pfizeru napríklad.
Jedna kamoška mala pred pár rokmi pľúcnu emboliazu a druha trombozu. Obom neodporúčajú očkovanie, tej s emboliou to defacto zakázali.
Kontraindikaciou je najma imunosupresivna liecba (po transplantacii napriklad), vtedy ta vakcina ani nema ucinok, kedze imunitna reakcia, ktora by mala vzniknut, je tiez potlacena. Potom autoimmunne ochorenia v akutnom (aktivnom) stadiu. Pokial je autoimmunne ochorenie stabilizovane, da sa ockovat a aj sa odporuca. Ci sa ockuju aj HIV+ pacienti a ci vakcina ma u nich dostatocny ucinok, to neviem.
@paskolinka idem to pohladat,moment
@paskolinka ano omyl nie astra ale biontech -pfizer
https://finweb.hnonline.sk/zahranicna-ekonomika...
Ja mam autoimunitny zapal stitnej zlazy. A som aj ockovana.
Pointa je ze do konca roka Bude populacia premorena, cize kazdy ma moznost A: sa dat ockovat a B: dostat covid, je jedno o aku chorobu sa jedna, moznost A je vzdy lepsia
Áno, sú lekári, ktorí ockuju rad za radom s komentárom, že benefity prevyšujú rizika. A potom su v praxi aj lekári (vďaka za nich) podrobne študujúci chorobopis pacienta a vidia okamžite kontraindikácie na vakcíny. Treba si teda vybrať a dôkladne sa rozhodnúť. Nejde totiž o kúpu nových topánok. 😉
@ktochytavzite tak biontech. moze byt, nakoniec boli v spravnom case na spravnom mieste ako s hovori. tebe sa to zda divne, ze zarobili? mne nie. podla mna je to v poriadku, ak niekto pride na trh s niecim, po com je obrovsky dopyt a mala konkurencia, tak zarobi.
Dobrý lekár je ten, ktorý povie plusy aj minusy vakcíny s odporúčaním s tým, že rozhodnutie je na pacientovi (takého lekára si vážim je to je momentálne najlepšie stanovisko, ktoré dokáže poskytnúť avšak pre pacienta často krát nejasné). Lekár vôbec netuší čo v tele vakcína spôsobí, nemá predsa kryštálovú guľu. Lekár ktorý chce očkovať hlava nehlava s argumentov benefity prevyšujú riziká (je ich dosť) by mal vrátiť diplom.
@fineta plne s tebou súhlasím, máme to 50 na 50. V blízkom okolí máme z vakcíny spôsobený zapal srdcového svalu a vznik trombózy.
@heidy222 existuje aj možnosť C a to je vôbec covid nedostať, aj keď sa budeme premorovať nie každý ho dostane na 100%.
ak podla teba lekar vobec netusi, co vakcina sposobuje (lebo nema krystalovu gulu), tak logicky asi nemoze potom vakcinu odporucat nikomu, ci? druha moznost je, ze by sa spolahol na regulacne autority a vysledky studii, lenze to uz by musel hlava nehlava odporucat takmer kazdemu a podla teba potom vratit aj diplom.
@paskolinka ziadny lekar nevie povedať, ako sa vakcína zachova a či nespôsobí niečo v tele (každý organizmus je iný). Nežiaducich účinkov je až až. Hovorím o tých závažných. Nie teplota 37,5. Výsledky štúdii su aj pre aj proti a o tom treba tiež hovoriť aj o tej negatívnej stránke a nežiadúcich účinkoch očkovania.
ved ano, ale ked ziaden lekar nevie, co vakcina urobi v konkrektom organizme, tak sa moze spoliehat jedine na to, ze statisticky benefity prevysuju rizika a tym padom by mal vakcinu odporucat az teda na nejake vynimky (ktore tu uz boli vyssie spominane). lebo ano, su zavazne neziaduce ucinky, lenze ten lekar ako sama pises nevie a nema ako vediet, u koho sa prejavia.
Anonym, toto, co pises, sa predsa da povedat o kazdom lieku aj operacnom zakroku. Nasledkom aj banalnej operacie moze byt smrt. po ibuprofene mozes mat anafylakticky sok. Tiez to lekar dopredu nevie 🤷♀️
@simsalabim zabudaš na to najpodstatnejšie, že ostatné lieky aj ibuprofen je na trhu niekoľko desiatok rokov a nie vakcína, ktorá je testovaná prvý krát hromadne. Nikto nevie čo urobí s telom po 3,4,5 - 10 dávke (ak bude treba) , prípadne nežiadúce účinky po 5,10 či 20 rokoch. Tam ešte nie sme. Ale moja otázka pôvodne iná.
Ano, pytala si sa na autoimunitne ochorenia, ja som ti aj odpovedala, pri konkretne ktorom som ja ockovana. Z tvojich prispevkov skor citim negativne naladenie voci vakcinam. A to, ze liek ci operacia sa pouziva x rokov ti nikdy nezaruci, ze aj v tvojom pripade to bude bez nasledkov.
Do 30 rokov som názoru, že rozhodne neočkovať, lebo do budúcnosti (človek ma pred sebou ešte 50 rokov) riziká z vakcíny prevyšujú riziká z covidu. O tom žiadna. Skôr mi teraz ide o staršieho človeka 50 + s ochoreniami a diagnozami, ktoré môžu byť aj kontraindikované (najma hematologické problémy)
@amanta5 ja osobne mam za sebou emboliu (zhruba pred 10 rokmi), som sledovaná hematologom a po porade s lekarkou som sa zaockovat dala - nakolko covid by mi v tele mohol urobit ovela vacsiu pataliu. Samozrejme, nemohla som byt ockovana Astrou ani Sputnikom, kedze ide o vakciny, u ktorych je vavsie riziko vzniku krvnych zrazrenin.
Kamaratka ma problem s krvou, presnu diagnozu neviem, ale so zrazeninami - nemohla ani antikoncepciu uzivat. Bola na jar ockovana Pfizerom este predomnou, v case, ked sa vakciny striktne pridelovali. Inych s podobnym problemom nepoznam.
Ja ti len môžem povedať za seba.......ja mám tri autoimunitné ochorenia, Lupus erytematodes, psoriáza ,len na nechtoch a Hashimoto. Chodím do národného imuno centra v Nemecku. Moja lekárka mi očkovanie odporúčala, aktuálne som v stabilnom stave, v remisii. Neviem aká je situácia, keď ma pacient akútnu ataku ochorenia. Keď berie pacient imunosupresiva, účinok vakcín sa znižuje.
Každopádne, bolo mi to odporúčane.
Chcela som ti napísať súkromnú správu, škoda, takto budú všetci vedieť, že mám otrasné nechty.