Kontraindikácie na očkovanie - výhody a nevýhody

nenka39
4. feb 2022

Prosim vas viete mi povedat nejake vyhody alebo nevyhody ak mam papier na kontraindikacie na ockovanie? Dakujem

janinah
4. feb 2022

Nevýhoda-chytíš covid,umreš a papier ti bude nanič.
Výhoda-zamávaš papierom a pustia tam tam,kde aj očkovaných./teda mali by/
či o čom treba diskutovať?

babababka
4. feb 2022

Kontraindikácia z akého dôvodu?Nežiadúce účinky liekov,či vlastné ochorenie?

mamina0078
4. feb 2022

Výhoda v režime OTP, op, op+ žiadna nevýhoda nemôžeš chodiť do spomenutých prevádzok s tým režimom. Rada by som napísala, že si náchylnejšia na covid alebo ťažší priebeh ale to by bola blbosť, poznám zo svojho okolia (nie len z rozprávania) nie jeden prípad kedy očkovaný mali ťažký priebeh (vrátane mňa) a niektorí skončili na pľúcnej ventilácii aj po 2,3davke a naopak neockovani mali ľahký priebeh vrátane jednej seniorky 60+ s astmou...

acrobaleno
4. feb 2022

@janinah ja som chytila covid, mala som mierny priebeh a neumrela som, moji 60+ rodičia chytili a boli skôr fit ako ja. A to sme neočkovaní. 😂 Bratranec 3x zaočkovaný, silnejší priebeh.
@autorka možno ti ani o pár mesiacov nebude nič treba. Možno aj u nás zrušia všetky opatrenia, tak ako v Dánsku.

veronikaszabova
4. feb 2022

@janinah preco by mala hned umriet? 😳

luccija
4. feb 2022

@janinah až neverím, že ty si mohla niečo také napísať som sklamana

kataina
4. feb 2022

@janinah to s tým umieraním si trošku prehnala 😉
Vekový priemer obetí kovidu je 79 rokov, jasne môže sa to týkať aj mladších, ale skôr výnimočne. Nejdem sa hádať o očkovaní, ale šírenie strachu a vyhrážok "umrieš" by už malo byť prinajmenšom na uváženie, alebo aj trestné.

kataina
4. feb 2022

som neočkovana, mam kopu diagnoz, kovid som prekonala. Mimochodom, už aj odborníci priznali, že to očkovanie bolo na iný kovid, teraz im to už dajako nefunguje...
https://www.rtvs.sk/televizia/archiv/15289/306695
odvysielala STV2 v stredu 2.2.2022

acrobaleno
4. feb 2022

@veronikaszabova lebo blbá anti-vaxxerka a dezolátka. Len títo ľudia neberú do úvahy fakt, že nie všetci sú anti-vaxxeri, nie všetci sa cítia komfortne s povinným očkovaním, čo na omikron ani nefunguje btw,...Ja osobne som dodržiavala všetky opatrenia, izolovala som sa a pod., len som si nedala pichnúť vakcínu. Nakoniec som ten omikron chytila, ale dostali to aj očkované kolegyne aj neočkované. Priebeh sme mali všetci na rovnako. Takže už by aj stačilo s týmto covid strašením, keď očividne to nie je pravda.

nika523
4. feb 2022

@acrobaleno aj ja mám takú skúsenosť a vlastnú nie že niekto povedal, ja očkovaná stredný priebeh a teraz som týždeň po ukončení a stále mám problémy a moji kolegovia neočkovaní každý ľahký priebeh skoro žiadne príznaky a po ukončení ako rybičky. Mám zlosť na celé sprosté očkovanie, dva roky som nebola očkovaná a covid som nedostala aj keď som viackrát bola v kontakte s pozitívnym bez rúška a keď som sa dala zaočkovať tak o dva mesiace som dostala akurát som si tým očkovaním oslabila imunitu si myslím

ummimaryam
4. feb 2022

@janinah ty si teda vykvet inteligencie

janinah
4. feb 2022

Niektoré ozaj nerozumiete nadsázke a miernej ironii...najväčšiu nevýhodu som napísala priamo,to neznamená,že to autorke želám,preboha.....
ak sa ťa to dotklo,autorka,tak sa ospravedlňujem

acrobaleno
4. feb 2022

@janinah ja osobne by som to brala ako nadsázku, keby som nevidela podobné komenty, myslené vážne. Pri tejto téme sa už ťažko žartuje, keď to obe skupiny berú tak ako berú.

fajnova
4. feb 2022

@janinah Sabaka, si to ty? 🙄 Prekvapuje ma, že ty ako zdravotník vraj nevieš, že očkovanie nie je zárukou ničoho. Možno len sú nejaké dohady, že očkovaní vraj majú mať ľahší priebeh. V mojom okolí je to pol na pol. Sila, že ešte niekto verí, že keď sa dá tri krát napichat proti alfe, ktorá tu už ani nie je, tak sa vyhne omikronu. Vo svete sa rušia trafene covid passy (okrem šialeného Rakúska a tam naozaj netuším, aké sú pohnútky), len my si tu stále žijeme v pandemickej bublinke.

luba41
4. feb 2022

@nika523 ja neočko - v novembri priebeh covidu v norme ..covid = trocha divná viroza, ale nič strašné..ale mám pocit, že normálne ma covid zdravotne reštartoval🙂..
@nenka39 výhody - papier je "priepustka". nevýhody - jedine , že by si sa bála, ak dostaneš náhodu covid ..ale dobrovolne sa možeš aj tak , nikto ti nestojí pri hlave a nezakazuje...nepíšem preto, že by som ti odporúčala očkovat sa..mám kolegu, tiež má "papier" a ani nejak sa velmi "nechráni"..

iwesska
4. feb 2022

@janinah Ty vies byt tak prijemna v kazdej diskusii o Covide🙈Na to,ze si zdravotnik,by som cakala viac empatie od teba teda. Asi by som to brala aj ako zart,keby si to iste neopakovala v kazdej diskusii,kde sa neockovani zmieni o Covide. Si uvedomujes,ze su ludia,ktorym ockovanie neodporucaju lekari,ktori vedia preco tak robia,ale ozaj nepotrebuju pocut,ze si maju vyberat rakvu hned v momente,ako najdu dve ciarky na teste? To si nedovoli povedat pacientovi ani lekar,ktory mu diagnostikuje rakovinu. Preco to teda robis ty?
Ja som z tej skupiny a prave kvoli takymto "zarucenym" informaciam som mala riadny stres,ked mi ochoreli deti. A vies co,asi budes sokovana,ale ani po 3 tyzdnoch s nimi som sa ako NEOCKOVANA nenakazila. Som za to velmi vdacna a som si vedoma aj toho,ze 2x take stastie uz mat nemusim,ale na rozdiel od mnohych ockovanych,ktori ziju "slobodny zivot" cestovanim,na dovolenkach,navstevami,hromadnymi podujatiami a pod.sa chranim 2x tolko,a fakt mi pride nefer od lekarov a zdravotnikov komunikovat takto neludsky a odpisovat nas hned na ventilaciu. Takto neodpisuju ani ludi s infarktom ci CMP. V com je Covid iny???

iwesska
4. feb 2022

@acrobaleno Presne tak,v kazdej diskusii to mysli vazne a uprimne,len teraz je to zrazu sranda obrovska. Muzov krstny isiel tiez do popuku,ked chudak skoncil den po zaockovani 3.davkou s myokarditidou v nemocnici. A tak sa snazil nezatazit nemocnicu a byt zodpovedny voci sebe,aj inym,ze sa mu to este vypomstilo.

heidy222
4. feb 2022

Zaujimave kazdy Ma nejakeho znameho bratrancovho Kona uja, ktory Mal tazky covid Po ockovani. Ani, aj ja mam kamarata ktory sa napriek 3 davkam tyzden trapil s horuckmi- a vyliecil Sa. A zrovna vcera Mi zomrel pacient, mlady, s malymi detmi na covid, Bal sa ockovania. Minuly tyzden nam volal do ambulancie, plakal, ze nemoze dychat, volala som Mu sanitku.

Ako Len odlisit dojmy, nahodne pozorovanie od faktov? Aha! Su na to STUDIE!