Kontaktné šošovky - Phyteneo Occusept kvapky

miskasiska
20. dec 2022

Ahojte,

dlhé roky nosím kontaktné šošovky a vybralo si to daň v podobe syndrómu suchého oka. Bez očných kvapiek už neviem fungovať a mám pocit, že si na Hyal Drop moje oči až veľmi privykli, tak by som rada vyskúšala niečo nové a striedala to. Mali ste už Phyteneo Occusept kvapky? Môžu sa aplikovať aj priamo na kontaktné šošovky? Ste s nimi spokojní?

simca06022011
20. dec 2022

occusept nie je vhodny na kontaktne sosovky Ak nechces hyal drop. su rozne hyaluronove ine kvapky na trhu ktore sa mozu davat ked su kontaktne sosovky v oku. Inak po vybrati, na vecer atd mozes skusat vsetky ostatne druhy kvapiek. Occusept som ja pouzivala velaaaa baleni a pre mna je to rovnake ako s kazdym inym. Na totalne suche oci mi najviac pomohli ale Ocuvers B5 a kombinovala som to cez den hyaluronovymi ako sa to postupne zlepsovalo. S tymto syndromom, bohuzial by si mala totalne obmedzit kontaktne sosovky. Ja som nakoniec po rokoch s nimi tento rok musela skoncit nadobro.

miskasiska
autor
20. dec 2022

@simca06022011 Ďakujem veľmi pekne za rady. A teda po vybratí šošoviek večer by som teda tieto Occusept kvapky mohla? A ktoré hyaluronove, ktoré môžu ísť priamo na šošovky, považuješ za najlepšie?

simca06022011
20. dec 2022

occusept moze ist hocikedy ked nemas sosovky v oku, myslim, ze je tam nejaky limit pred nasadenim sosoviek, inak nic ine. A nepovazujem za najlepsie ziadne, kupujem si take na ake mam prave naladu :D vacsinou hylodual som asi mala.
A naozaj ak mas tak velmi suche oko, konzultuj si to s ocnym lekarom. Su aj rozne typy kontaktnych sosoviek, ak sa nemylim, niektore vysusuju menej/ine viac. Podla materialu.

sunshine_007
20. dec 2022

@miskasiska ja odporucam kvapky Thealoz Duo pouzivam ich niekolko rokov v zime aj lete na syndrom sucheho oka, su kombinovatelne so sosovkami, tie nosim denne.

taktotedanie
20. dec 2022

Hlavne aby kvapky boli bez konzervacnych latok!
Najlepsie su Evotears ale tomu odpoveda aj suma