Kontaktné šošovky - dioptrie

ajvy66
2. jan 2014

Ahojte objednala som si šošovky s dioptriami rovnakými ako mám okuliare a nevidím dobre s nimi ☹ Mám si objednať silnejšie???

maribell
2. jan 2014

@ajvy66 asi skor zajst k ocnej lekarke nech ti riadne zmeria dioprie a popripade nech ti da predpis na sosovky a chod s nim do obchodu .. presne ti povedia ..rozhodne by som netipovala dioptrie len tak z brucha aby si si este nedonicila viac zrak

saffi
2. jan 2014

@ajvy66 neobjednavaj si sama sosovky, zbytocne triafas naslepo a vyhadzujes peniazky. Tiez mam rozdiel v dioptriach medzi okuliarmi a sosovkami. Mala by si si dat zmerat zrakovu ostrost, pripadne aj v optike, kde meraju aj na sosovky. Tam ti pomozu vybrat spravny druh aj dioptriu a hlavne velkost sosovky, co tiez zohrava velku ulohu.

ajvy66
autor
2. jan 2014

@maribell bola som v lete u očnej a namerala mi dioptrie -1 na pravom aj na ľavom oku. Ešte som sa jej pýtala či môžem nosiť šošovky keďže som po laserovej operácií, ktorá dopadla zle. Šošovky mi dovolila nosiť tak som si objednala s dioptriami -1 a nesedia. Vyskúšam asi nejakú optiku aby mi zmerali zrak na šošovky len dúfam, že tam nebudem musieť hneď aj kúpiť šošovky.

maribell
2. jan 2014

@ajvy66 mno predsalen za pol roka si ti mohli dioprie zmenit ani nevies ako 🙂 rozhodne si ich chod zmerat a nekupuj len tak od "oka" 🙂 mozno sa zase netrafis a zbytocne povyhadzujes kopu penazi 🙂

saffi
2. jan 2014

@ajvy66 bez odborneho vysetrenia priamo na sosovky sa malokto trafi do spravnej sosovky. Sosovky su rozne druhy, rozne velkosti a zakrivenia. To nie je tak, ze hociaka sosovka "sadne" na kazde oko. Aj keby ti vyhovovali tie dioptrie, co mas na okuliaroch, ale ked nemas spravne zakrivenie a velkost, tak nevidis dobre. Vlastna skusenost 🙂. Tiez som po laserovke a tiez ziadna slava 😝

patrisha2801
2. jan 2014

@ajvy66 na objednanie sosoviek potrebujes nielen cislo dioptrii ale aj zakrivenie a priemer, takze urcite prvy par nech ti odporuci ocny lekar, a ked budes mat tieto odskusane, vtedy si objednavaj z netu, robim tak 10 rokov 🙂x

grettka
2. jan 2014

jasne, ze sosovky nemozu mat rovnaku dioptriu ako okuliare! Sosovky zvycajne maju cca o stvrt dpt menej, lebo su tesne na oku. A ako uz odozneli predosle prispevky, dolezite je zakrivenie, nakolko nemusi na oko dobre prilnut. Takze najprv vysetrenie u lekara alebo v optike. Ked som bola prvy raz na merani, tak som dostala skusobny par zadarmo.