Ahojte maminky, som tehotná, mam 1 deň do TP a 1 dieťa doma. bola som na testovaní včera a test mi vyšiel negatívny ale dozvedela som sa ze s kamarátkou, ktorou som bola vo štvrtok náhodné v obchode je pozitívna. Zistila dnes na testovaní. Co mam robiť?
Jasne ruská sme mali... To mam vždy keď idem mimo domu... Rozprávali sme sa asi 20 minút a zajtra idem na kontrolu do poradne, nevie m co mam spraviť.
@mata2014 svokor ich je v kancelárii 8 ľudí hlava na hlave, chodia spolu jesť, na kávu do kuchynky, dokonca 3 chodia spolu v aute do a z práce. Rúška vraj nosia ale bežne si ich v kancelárii občas dávali na chvíľu dole keď sa potrebovali vydýchať. No a 4 boli pozitívni a 4 negatívni. A kancelária je bez okien. Takže záleží veľmi od toho akú máš imunitu, vôbec si sa nemusela nakaziť.
@mata2014 bola si s ňou bližšie ako na 2m a na dlhšie ako 15 minút v interiéri bez rúška? Ak áno, si blízky kontakt a kontaktuj RUVZ a ošetrujúceho lekára, možno aj nemocnicu, kam chceš ísť rodiť, aby sa pripravili aj oni na príjem potenciálne pozitívnej rodičky.
Určite nechoď na kontrolu len tak, najskôr volaj, aký máš problém.
@mata2014 to sa nedá zistiť....človek je najinfekčnejší 5-6deň keď sa prejavia príznaky(ak ich má), najmenej infekčný je na začiatku(1-2deň) a na konci keď síce vírus ešte môže mať ale uplne minimálne množstvo....v podstate sa vôbec nevie čo znamená pozitívny - pravdepodobne je to len vírus covidu na sliznici - telo si s ním môže poradiť a človek neochorie alebo začne mať príznaky a je jasné že ochorenie má.....ak bola kamarátka bezpríznaková, tak sa nestresuj, pravdepodobne mala len malú dávku vírusu, čiže ak by si ho dostala aj ty, bola by to tiež malá dávka - čiže bezpríznakový priebeh alebo ľahší priebeh....ono skôr či neskôr sa s týmto vírusom stretne každý z nás....celý tento "cirkus" je len aby sa to natiahlo v čase aby v jednom momente nebolo toľko ťažkých stavov že to nemocnice nezvládnu....
Nestresuj, nič ti nie je.
@mata2014 ja som napr.bola na testovaní vtedy ked futbalisti z nášho mesta, bolo medzi nimi viac pozitívnych....tiež je to 50:50, rúška sme síce mali ale tiež tam neboli rozostupy na 2m, čakali sme vonku cca 40minut.....takže som na tom rovnako ako ty.....nasaď betaglukány, D-vitamín, zinok.....betaglukány a D-čko - podpora imunity, zinok zastavuje/spomaluje množenie vírusov.....veľa piť , ideálne čaje lebo sú teplé....
Podla popisu je to chránený kontakt,niet dôvod na stres,len sa treba posledovať a reah´govať v prípade príznakov.
@mata2014 neboj sa, ak ste mali rúška šanca je minimálna, ak na teba nekýchla, nedýchla priamo...ešte záleží, ako si potom zaobchádzala so svojím rúškom, či si sa nedotkla tváre, pred umytím rúk. Moja mama v AT testuje, virológ jej odporučal, naparovať sa sodou bikarbonou, horúca para zabija virus a soda rozpúšta jeho bielkovinovy obal, ak by si sa nakazila a más ho ešte len v ústach, nose, že ešte nemigroval do pľúc, malo by ho to zabiť.
Pred poradňou, pôrodom to nahlás, nech ťa otestujú, nech neohrozíš ine maminky a bábätká. Prajem veľa zdravia 🙂
Mali ste obe rúška?rozprávali ste sa zoči voči dlhšie ako 15 minút? ....treba sa sledovať