icon

Konizácia kŕčka maternice

ada2007
28. feb 2012

Ahojte bola ste niektora na operacii krcka maternice ?odstranenie polypu a konizacie plastika krcka maternice?ako ste sa citili po zakroku,kolko to trva?bola ste niektora konkretne v nemocnici onkologicky ustav sv alzbety ,heydukova ul.?

mima2x
28. jún 2014

@helka77 vysledky z krvi su ok..teda nastastie zapal ziadny tak sa dalej uvidi..

katkatonkova
28. jún 2014

@ivetmicka ahojky...takze bola som tam v piatok....pozrel ma, spravil tu kolposkopiu...a povedal mi ze konizacia nie je nutna....ze inac som normalna zdrava zena...akurat ze budem musiet ist v septembri na cyto....na kontrolu....a hlavne ze mam co najskor otehotniet.... 🙂 🙂 🙂

ivetmicka
Odpoveď bola odstránená
katkatonkova
1. júl 2014

@ivetmicka dakujeeeeem

akramgad
1. júl 2014

@ivetmicka ahoj prosím ťa a kolko sa potom musí byť PN ? ďakujem

ivetmicka
Odpoveď bola odstránená
stela123l
15. júl 2014

Ahojte neviem, či tu ešte niekto chodí z vás, ale potrebovala by som nejaké informácie, od tých ktoré boli pri dr. Masákovi. Som z východneho Slovenskaa, už v septembri mi vyšla zlá cytologie, robila mi ešte nejaké vyšetrenia na pohl. prenosné choroby a LBC kde zisťovaal aj typy HPV, no nechcem len tak čakať hoci to mám dosť kilometrov chcela by som ist k tomuto doktorovi počula som, že je odborníkom, čo sa toho týka. Preto sa chcem opýtať musím byť odoslana svojou lekárkou ak by som k nemu chcela ísť?? Ako sa dlho čaká na vyšetrenie k nemu, je možné sa objednať telefonicky, museli ste mať aj výsledky od svojho lekára, aké vyšetrenie vám doktor robil ak ste tam prišli na vyšetrenie, ak viete podarte prosím

scorpionflower1
23. júl 2014

@stela123l : myslim, ze nemusis mat vymenny listok, ale vysledky musis mat vsetky od svojej doktorky. Masak je na to odbornik, urcite jeden z najlepsich v SR. Zavolaj tam a uvidis co ti povedia, ale asi budes dost dlho cakat, myslim, ze ma dost pacientok aj ked ja osobne som u nho nebola. Ja mam za sebou uz aj konizaciu, robili mi ju v BA v HSC centre (Mudr. Stanislav) a uz dvaja doktori mi povedali, ze je to krasne spravene aj zahojene ako keby tam ani nebol ziaden zasah. Ak sa dostanes k Masakovi, urobi ti kolposkopiu (specialnym mikroskopom ti pozrie krcok maternice a urci rozsah patologickych zmien na krcku maternice, zoberie ti vzorku na histologiu, kde ti este presnejsie zistia do akej miery mas krcok zmenami zasiahnuty) a podla toho a podla vysledkov z histologie ti povie, ci treba, aby si isla na konizaciu alebo nie. Ake mas vysledky z cytologie? Ja som bola vcera na kontrolnom stere po konizacii a dali mi druhu vakcinu Silgardu, tak mam malu dusicku, aby to bolo v pohode.

stela123l
23. júl 2014

@scorpionflower1 Ahoj, no možno nemám až tak zlé výsledky cytológie, ale ako som sa dočítala aj tam je určité percento chybovosti. Ja mam za sebou zatiaľ 3 cytológie, kedže so sexuálnym životom som začala zhruba pred 2 rokmi. Prvú som mala v poriadku, po roku mi už vyšla Lsil, mierna dysplázia s podozrením sa suspektné HPV, a po 8 mesiacoch LBC metódou mi vyšiel ASCUS a mierny zápal, pričom HPV mi vyšlo na vysokorizikové typy negatívne. No napriek tomu mám stále akýsi strach. Už som sa aj u ňho objednala avšak stále mam taký zvláštný pocit, predsa asi mu tam chodia ženy s horšími výsledkami, no neviem. A ty si išla s akými výsledkami na tu konizáciu??

scorpionflower1
24. júl 2014

Keď nemas vysokorizikove HPV, tak ides za nim zbytocne, mas len zapal. Predrakovinove zemeny sa deju len u zien, ktore maju vysokorizikove HPV. Ked si mala LSIL a teraz mas ASCUS znamena, ze sa ti to postupne zlepsuje. Byt tebou by som to nechala sledovat svojho gynekologa a ked sa ti to zase nezlepsi, tak nech ta posle k onkogynekologovi, ale do BA, ked si z vychodu by som sa netrepala. Ja som mala vysokorizikove HPV a najprv som mala ASCUS a potom LSIL. Aj to som isla este dost skoro, na konizaciu sa posielaju zeny, ktore maju HSIL. Ja nemam este deti, tak ma moj gynekolog poslal teraz, aby sa mi to dalej nerozsirovalo. Vysledky histologie som mala CIN I. - lahky stupen predrakovinovych zmien. Ja som uz predtym ako sa mi zhorsili vysledky mala drobnu ranu na krcku maternice (vrodenu alebo mechanicke poskodenie) a na to sa mi usadil HPV virus. Verim ti, ze mas strach, ja som mala tiez z toho stasne stavy, ale bola som v horsej situacii ako si ty. Myslim, ze nemas preco stresovat, ked nemas high risk HPV. Davaj len pozor, aby si ho nedostala, daj sa ockovat, ja sa davam teraz. Stoji to cca 180 eur.

scorpionflower1
24. júl 2014

@stela123l : viď. hore

monikabanbulka
24. júl 2014

@zuzuli27 prosim ta co ta to tam vyslo kolko si platila dakujem

zuzuli27
24. júl 2014

@monikabanbulka ahojky tu sú ako tak ceny ale myslím, že okolo 150e s tým, že predoperačné som si dala spraviť sama pred zákrokom...http://www.sagax.sk/

monikabanbulka
25. júl 2014

Ahojte neviete ci robia konizaciu aj v ruzinove

monikabanbulka
25. júl 2014

A prosim ta a vo ta to tam vide a hned potom pojdes domov

stela123l
27. júl 2014

@scorpionflower1 No viem žeby som mala byť rada, že sa mi to vysokorizikové HPV nepotvrdilo, ale čítala som aj na poradni liga proti rakovine, kde jedna zo žien mala Lsil a tiež negatívne Hpv, ale nedalo jej to tak šla na nejaké špecializované onko pracovisko a tam jej zistili CIN 2 až CIN 3, tak sa pýtam, že nakoľko sú tie testy spoľahlivé, aby sa na nich človek mohol spoliehať. Takže tebe tiež lekár robil typizáciu na HPV ak píšeš, že si mala vysokorizikové HPV? No ja nemám tiež ešte deti, mám 23. rokov, ale o nejaké 2 roky by som si už aj dieťa priala. No v septembri mám ísť na kontrolnú cytológiu tak som zvedavá ako to dopadne, ale je to hrozný stres. Tak máš, ale aspoň dobre výsledky po tej konizácii a to je hlavné

scorpionflower1
28. júl 2014

@stela123l Keď nemas pozitivne high risk HPV, tak to mas na 80-90% zapal. HPV 16,18 a este nejake typy spôsobuju rakovinu krcka. Jedine ze by pokaslali v laborke test na HPV, najlepsie je ist na kolposkopiu, tam ti povedia ci mas dysplaziu, niekedy v malej casti pripadov ani kolposkopom nevidno ci mas dysplaziu - to je horsi pripad, to su tie poskodene bunky vovnutri krcka, ale aj pri tomto by si musela mat pozitivne to high risk HPV. Ano, kazdej zene, ktora ma s tymto problem sa robi typizacia HPV aj mne ju robili, ja som mala ten HPV 18. Ci ho mam este teraz to sa dozviem o dva tyzdne, bola som teraz na kontrolnom stere po konizacii. Neboj sa aj mne dobre lepi. Ja tiez chcem deti az o 2-3 roky a bojim sa, ze budem mat aj napriek konizacii zle vysledky a doktor mi povie, ze teraz alebo nikdy. Ale sand to tak nebude.

taglietta
29. júl 2014

@ada2007 Možno to vyznie čudne, ale mne sa taký ten omámený stav po narkóze vcelku páčil. 🙂 Bolo to, akoby som mala v sebe pol litra vína.

gina333
29. júl 2014

ahojte zeny, bola niektora z vas na konizacii v LM? velmi sa bojim, caka ma to tento mesiac. 😲

laskonkakaty
30. júl 2014

Ahojte zienky,kedy ste mali u svojho gynekologa prvu kontrolu po Leep konizacii.lebo som bola vcera a na kont.mam ist o 3 tyzdne?je to normalme?nie je to dlhe cakanie?

franck12
Odpoveď bola odstránená
patricia24
1. aug 2014

Ahojte baby ja som podstupila 24.7.konizaciu lebo zo steru dosli vysletky ze mam tazku dysplaziu krcka tak moj dr,ma poslal na konizaciu.23ma prijali ,24 mi urobili konizaciu a 25 ma pustili domou.a chcela som sa vas spytat aj vam dali stehy?lebo mne povedali ze mi dali aj stehy a ze v auguste jak mi skonci menstruacia tak mam prist na vybratie stehou.kvoli comu mi dali tam tie stehy?nechapem.na kontrolu mam ist az ked budem mat vysledky z hystologie,tak uvidime co povie dr.a do dnesneho dna som spinila.a dnes to niejako sa utlmilo.ako ste vy dlho spinili?

philipha22
7. aug 2014

@gina333 ja som bola na konizacii vcera...a nie je to nic strasne 😉 v podstate o tom ani nevies 😉 Len som bola po narkoze vcera cely den ospala, takze kde som lahla tam som zaspala 😀 manzel bol viac nez spokojny, nakolko inak cely den lietam sem a tam.... vcera som bola kludna, na nic som nefrflala 😀 no u nas vcera hotova paradicka... Neviem ako je to v LM, ale urcite aj ked je to ambulantny zakrok, by mal po teba niekto prist kto ta odvezie domov 😉

gina333
7. aug 2014

@philipha22 : uz som aj ja po 🙂 zvladla som to v pohode, Jednu noc som sice musela ostat v nemocke, ale rano o 7:00 ma vypratali. 😉 Najhorsie je natom to, ze ja som motorova mys, vraj 2 tyzdne sa mam setrit, oddychovat, no ja to nedokazem.

velkacica
19. sep 2014

ak te prešli KKM (konizáciou) a následne, resp. neskôr ste otehotneli, zlepšil sa stav krčka? 🙂

lusinka1991
21. sep 2014

ahojte,chcem sa len spýtať či ked mi zistili HPV ,za týžden idem na konizaciu,,,musi sa preliečit aj moj partner ??..Dakujem vám

velkacica
22. sep 2014

ak te prešli KKM (konizáciou), koľko (mm/cm) Vám ubrali z krčka??

janinsita
24. sep 2014

Ahojte baby, chcem sa opýtať, či nemáte niektorá podobný problém ako ja. Po sexe vždy začnem spinit (hnedý výtok), ktorý trvá aj 5 dní, potom nič až po kým nemám sex.Doktorka mi dávala lieky, čipky nič nepomoholo.Teraz mám Clarithromycin a čipky, povedala že ak to nezaberie pôjdem na 1den do nemocnice na zákrok, bližšie sme sa o tom nebavili, až keď liečba nezaberie. Výsledky mám v poriadku. Tento problém ma trápi cca rok. Ďakujem za odpovede

lienkalienka79
7. okt 2014

dievcata tak aj ja mam na vAS OTAZKU, V MARCI MI ROBILI KONIZACIU KRCKA,MALA SOM DYSPLASIA CIN 3, HISTOLOGICKE VYSETRENIE BOLO POZITIVNE....GYNEKOLOG CO MI TO OPEROVAL MY VYSVETLIL ZE PO POL ROKU SI MA ZAVOLAJU ZOPAKOVAT BIOPSIU A POTOM SA UVVIDI AKO DALEJ..STALE CAKAM KEDY MI BUDU VOLAT ,ALE MALI BY UZ COSKORO. POKIAL NEBUDEM MAT DALSIE VYSETRENIA,TAK NAM S MANZELOM ZAKAZAL SA POKUSAT O BABO. MAME 3 ROCNEHO SYNA A CHCELI BY SME ESTE JEDNO. JE TU NIEKTORA Z VAS CO MA TAKU ISTU SKUSENOST ??? DYSPLASIA CIN 3, KONIZACIA, POZITIVNA HISTOLOGIA ??? A NAPRIEK TEJTO PLIAGE SA PODARILO DRUHE BABO A VSETKO JE OK ???? PROSIM PODPORTE MA PSYCHICKY . JAJ A HLAVNE AKO DOPADLA KONTROLA A BIOPSIA PO KONIZACII PO TOM POLROKU ??? DAKUJEEEM BAMBULKY STE ZLATE