Koniec fajčenia

11. feb 2022

Ahojte, idem konečne prestať fajčiť takmer po 20tich rokoch.
Netuším ako to budem zvládať, ale bojím sa samozrejme zvýšenej chuti do jedla, jedlo milujem aj teraz, jem veľa a aj sladkostí, zatiaľ pôsobí genetika ,mam normalnu postavu 168/55kg ,a bola by som rada keby to tak aj ostalo. Teda potrebujem poradit čo do úst namiesto cigarety, byvalí fajciari to isto chápu, ten zvyk mat v rukach a ustach ,na ruky som si uz nasla nahradu ,žujem veľa zuvaciek odjakživa, ale zo zuvacky je clovek hladný, skor nejake cukriky bez cukru, existuje vobec nieco take? Alebo co si mam vtrieskat do ust aby som proste nemyslela na cigaretu? 🙏 dakujem a drzte palce, bude to ťažké, lebo manzel je tuhy fajciar a on sa nechysta prestat zatial,takze stret s cigaretami budem mat stále 😟

laska86
11. feb 2022

Skus haslerky a popijat original kofolu...ja teda volu nemam ze by som prestala..🤔drzim palce

autor
11. feb 2022

@laska86 dakujem, len to je samy cukor 😁 svokor strasne pribral ked zacal cmulat obycajne cukriky (slavie) vkuse denne roky ich cmulal ako nahradu 😄
No keby neboli take drahé tak ma to nenapadne, mne to velmi chutí, hlavne ku kávičke, takze aj kavu musim prestat pit lebo bez kavy si nezapalim a kavu nevypijem bez cigarety, takze dve zavislosti naraz 🤤

laska86
11. feb 2022

Kavu som prestala pit bez najmensich problemov zo dna na den..ale tie cigy to je moja droga a furt zdrazuju😢

panda21
11. feb 2022

Ja som luskala slnecnicove semiacky z tesca take obrovské balenia 😅

laska86
11. feb 2022

No mne nepomoze nic v ustach mozem mat zuvacku cukrik aj luskat mozem a cigu v ruke😂
Cista zavistlacka😖

aaliyah2
11. feb 2022

V Tescu som videla v oddeleni DIA lizatka bez cukru... možno po tých by som siahla na začiatok 🙂 Držím palce v odvykaní 🙂

nadazdi
11. feb 2022

Kúp si vitacigy 😁 ja fajčím len iqos keď deti zaspia večer, taká moja pohodička, ale keď som bola chorá, tak som si kúpila tie vitacigy 😁 nefajcila som jedine tehotná a keď som kojila, ale tak tam som mala dôvod prestať, to bolo jednoduché

googwife
11. feb 2022

V prvom rade treba mať pevnú vôľu. Najhorší bude prvý týždeň /mesiac. Ja som prestala zo dňa na deň a muž fajčí stále. Už tomu bude 5rokov čo je život "voňavejší" 🤣 držím palce 😉😉

petka1402
11. feb 2022

Môj ocino fajčil 40 rokov 2-3 krabičky denne a prestal, zo dna na deň, dofajčil večer krabičku a už nekúpil, niekedy by sa aj vyskrabal hore stenou keby tam bola len jedna ale vydržal 💪 a to isté s kávou, och sa čudujem ze ho nekleplo 😵 ale som rada ze prestal, zatiaľ ide tretí rok

autor
11. feb 2022

@aaliyah2 vidis, to ma nenapadlo dia lizatka ,dakujem 😊

@panda21 dakujem za tip, z toho by som mala tak nervy rovno na cigu 🤣
@nadazdi presne v tehu ziaden problem, automatika, a toto ze okrem chuti, je to aj taka moja chvilka proste s kavickou von zapalit si :-/ ked uz tak by som uz vobec nechcela ani iqos ani vitacigy aby som aj s tym zvykom skoncovala ze drzim a taham 😄
@googwife wau 5 rokov nefajcit pri fajciacom muzovi, gratulujem 🍀😊 aj ja sa tak vidim ,uvidime ked dofajcim poslednu krabicku a uz si nekupim, ci budem taka frajerka 😁
@petka1402 aj moja starka aj moj svokor tak prestali zo dna na den, ale kvoli zdravotným problemom no predtym tiez starka ked nemala doma cigy kupene katastrofa jak vyvadzala 😄 ja som raz aj plakala ked som zistila rano po zobudeni , ze nemam ku kave cigu a to mam obchod na 5krokov no aj tak som si poplakala 😄

ebaja
11. feb 2022

Ja som sa naučila piť kávu bez cigarety,aby sa mi to prestalo spájať.Potom som si kúpila náplaste a,ked to na mňa prišlo pohár ľadovej vody.Ono to prejde.Len to človek musí mať v hlave,že naozaj nechce.Nefajčím 14-ty rok.

panda21
11. feb 2022

Ja som tie semiacka lupala iba počas reklamy napríklad, alebo ráno po zobudení ku káve. Proste vždy keď som mala rituál ako reklama-ciga tak som si polupala par semiacok a ked reklama skončila, zasa odložila 😅 ide o to zabaviť ruky a ústa počas toho, kedy máš zvyk fajčiť.

zuzi0911
11. feb 2022

No ja som prestala fajčiť v lete....s váhou 48kg a teraz mam takmer 58 😀 ale mne to vyhovuje...nemala som zvýšenú chuť do jedla ani nic.jedine ak by možno sladké sa mi stále žiadalo...ale to boli max 2 dobošky za deň

anickaaa6aaa
11. feb 2022

Ja sa už nejaký ten rok odhodlavam prestať ale stale nic.. Cim viac na to mýlim tym to je horšie a vy fajčím potom viac. Mala som svetle chvíle kedy som na nejaky cas prestala ale zacala som zas... Držím palce

autor
11. feb 2022

@ebaja ked nebudem fajcit, kavu uz nebudem potrebovat, nenapijem sa z nej bez cigarety 😁 ale milujem tú chut ci kavy ci cigaretky 😄
@panda21 no presne reklamy alebo ked nieco uz dlhsie robim a musim pri tom premyslat, vtedy ma taha strašne, a ked zacnem s niekym telefonovat ,ze ma to vyrusi pri inej práci, koniec to automatika sa obliekam a idem von zapalit si 🤦‍♀️
@zuzi0911 vsade co pocuvam tak je to cca 10kil, pri tvojej povodnej vahe to naozaj neuskodilo 😊 boze neviem co je vacsi hriech ci fajcenie ci obžerstvo 😄
@anickaaa6aaa ja som sa este nepokusala, mne to proste chuti, len zas isli hore a uz nechcem prispievat touto formou štátu 😁 chystam sa kazdy den 4e hadzat do protifajciarskeho pohara 😊 kazdy mesiac 120e usetrene, mozem viac detom sporiť napr. Nuz este som odhodlana macherka, este mam par krabiciek cca na 8dni, a uz si nekupim ,vydrzim to. Aj muz bude musiet mat poskryvane cigarety nech nemam dosah. A musim o tom povedat co najviac ludom aby som sa zaťala este viac, lebo sa nechcem potom hanbit ze som to nedala 😁

ebaja
12. feb 2022

To všetko je len zvyk🙂Veľmi držím palce,nech sa to podarí

autor
12. feb 2022

@ebaja dakujem krasne 😊

sonka333
12. feb 2022

Ahoj...mám 30 rokov a fajčila som veľmi dlho...teda od 12tich rokoch 😑možno aj o trochu skôr...vyrastala som medzi staršími deťmi teda zlá partia a tak...nechcem to ďalej rozpytvavať......ale keď som otehotnela s dcérkou tak som ťažko prestávala fajčiť ...prestala som až v 5 mesiaci😑ono bola som mladá...bývala som u rodičoch kt.fajčili v byte a až keď som sa presťahovala k svokrovcom tak vtedy som prestala....po pôrode som nemohla dojčit tak šup zase fajčiť 😑tak som pokračovala dlhých necelých 14 r.otehotnela som 2 hí krát a to som prestala fajčiť hneď.. mala som výčitky svedomia no hlavne už som vedela aký môže mať dopad fajčenie na plod...po pôrode som si zase zapálila 😑😪skaratka zase som do toho padla...je to ťažká závislosť....synčeka som dojčila a dodnes dojčím...fajčila som 3 až 5 cigariet denne...no zakaždým neskutočne výčitky voči synčekovi 😪😑potom som povedala dosť....a nefajčim od januára od prvého januára tohto roku....čiže mesiac a pol to bude čo nefajčim.
.a som si viac než istá že pokiaľ budem synčeka dojčit tak ani sa cigarety nedotknem avšak mám aj zdr. Ťažkosti tak ale už teraz sa bojím akonáhle prestanem dojčit synčeka či to dám a či odolám 😪mám ťažké obdobie...synček bude mať rok..od narodenia je nespavec...aj každu hodinu sa budí v noci a plus moje zdravotné problémy...občas by som si hneď zapálila...ale svedomie mi to nedovolí...nechcem uz stym ublizovať synčekovi...ľúbim ho viac než tie pojeb...cigarety 😑sorry za výraz......je to ťažká závislosť...sama to viem ...ale je pravda že je to hlavne v hlave "😑občas si pomyslím na cigaretu a hlavne keď sa blíži jar a leto príde...prídu grilovačky atď...skrátka neviem ako to zvládnem...😪ľutujem deň kedy som si cigaretu vzala do huby...a obdivujem všetkých čo roky abstinujú.."teda nefajčia...dá sa to ale je to o prekonávaní samého-samej seba...každý to máme inak....držím ✊nech to zvládneš tiež a sekneš stým...ono nieje tak ťažké prestať fajčiť....ťažké je potom to nastavenie sa na:Už nikdy si nezapálim...ak toto zvládneš tak máš vyhraté ✊

chelsey987
12. feb 2022

Tiež som prestávala dlho. Chceme dieťa. Ako náhradu som si zvolila antistresové omaľovánky. Keď mám chuť na cigaretu napijem sa vody a začnem pomaly dýchať, keď to neprechádza idem kresliť. Držím palce aby si to zvládla.

essinna1
29. dec 2022

Ahoj ako si na tom s nefajcenim ?