Končí mi karanténa, ale problémy s dýchaním mi pretrvávajú

16. dec 2020

Ahojte, potrebovala by som poradiť. Minulý týždeň som bola pozitívne testovaná na koronu. Príznaky mi už zmizli akurát mi ostal problem s dýchaním. Volala som aj doktorke že sa mi ťažšie dýcha tak povedala že mám vydržať a malo by to prejsť do konca karantény. Koniec karantény mam zajtra no dýchanie sa nezlepšuje. Chcem sa spýtať, mám ešte chvíľu vydržať a ked to nebude prechádzať mám predsa len zavolať doktorke? Ďakujem za odpoveď.

mimittka
16. dec 2020

Určite musíš volať na konci karantény doktorke, už len kvôli PNke. Ale určite jej spomenúť aj všetky ťažkosti, ktoré ešte pretrvávajú. Ona posúdi, či treba predĺžiť karanténu, alebo poslať na nejaké vyšetrenie.

sendy1993
16. dec 2020

V prípade že vám ťažkosti pretrvávajú by sa vám mala pandemicka pn predlzit

majamat
16. dec 2020

tazkosti s dychanim popisuje mnoho ludi co mali covid, aj ja som mala. zaujimave, ze z na 7 den priznakov, mala som pocit, ze mi nieco sedi an hrudniku a nevladala som sa hybat, pri namahavejsich cinnostiahc soms a zadychavala. dr. mi chcela ukoncit karantenu, lebo ze som doma uz viac ako 10dni ( telefonovala som v piatok ) a teda sme sa dohodli, ze v pondelok skusim ist do roboty. ono to bolo tak, ze kazdy den som mala tie pocity na hrudniku o trosku kratsie. v stvrtok sa sustredovali len an vecer. v piatok po telefonate s dr uz fakt malo a do pondelka to preslo. cez vikend soms a snazila trosku viac hybat, aby som zvladala byt v praci, a teda podarilo sa. preslo to a ja som zvladla pracu clekom fajn.

oliviabb
16. dec 2020

ja som prekonala covid na konci oktobra, v tretom tyzdni som bola na pretestovani, kde som uz bola negativna. Je december a zadychavanie sa objavuje hocikedy. To nehovorim ako pretrvava unava, nespavost, najnovsie ma bolievaju, rezu oci. To su vsetko nasledky, ktovie aky cas potrva kym to vsetko odoznie.

m_o_n_c_a_k
14. mar 2021

@oliviabb kedy vám prosím ta nespavosť a únava prešla? Ako ste to riešili ďakuje.

oliviabb
14. mar 2021

@m_o_n_c_a_k nespavost a unava asi po 2,5 mesiaci. Pred spanim som si robila levandulovy caj, na unavu cez den som si davala sumive magnezium. To ma vzdy prebralo. Odoznelo to same