Končí mi karanténa a od včera je pozitívny aj môj syn. Musím pokračovať v karanténe?

ivana154
4. mar 2021

Poradili by ste mi, som pozitívna o tri dni mi konci karanténa, ale od včera je už aj môj syn pozitívny, pokračuje mi ďalej karanténa 14 dní?... Vopred ďakujem za radu

hettinka
4. mar 2021

@ivana154 tebe nie, ty len dokončíš svoju, ak nemáš už žiadne príznaky. Ken tým členom v domácnosti, ktorí ešte covid nemali za posledných 90 dni.

anna_maria1
4. mar 2021

@ivana154 zavolaj si ohladom toho doktorke ale pokial nemas ziadne zdravotne problemy, tak ty by si uz nemala ostat v karantene, kedze mas imunity na 3 mesiace

usla35
4. mar 2021

@ivana154 no mne to pride tak ze pokial si v kontakte s pozitivnym mala by si byt v karantene aj ty. No zavolala by som a zistila, lebo ja uz v tychto opatreniach mam poriadny chaos

diamand2326
4. mar 2021

@usla35 Ale túto sa myslí človek negatívny, ten musí byť v karanténe až do ukončenia karantény posledného pozitívneho v domácnosti. Ale máš pravdu,je to chaotické všetko.

jerryjanka
4. mar 2021

ak ty si bola pozitívna a skončí ti tvoja karanténa tak dalších 90 dní po kontakte s pozitívnym do karanteny nemusíš - len v prípade že by si mala reinfekt teda mala by si príznaky a bola znova pozitívna. Teda v karantene zostava celá ostatná domacnost okrem tých ktorý prekonali covid za posledných 90 dní.

nairia
4. mar 2021

ja by som si zavolala ci uz k obvodakovi alebo na nejaku infolinku... napr. mne karantena skoncila po 14tich dnoch ale muz, ktory zacal byt pozitiv 2 dni po mne tahal karantenu az 21dni a lekar mi povedal (moj), ze s nim mam dokoncit karantenu. to, ze si covid prekonala nemusi nutne znamenat, ze uz sa nemozes nakazit znova, pripadne, ze nebudes sirit virus aj tak.
osobne sa na to pozeram tak, ze prekonany-neprekonany, pokial som v domacnosti s pozitivom, karantenujem s nim.

diamand2326
5. mar 2021

@ivana154 Ahoj, akurát som volala s RÚVZ a ty si ukončis svoju karanténu a syn potom svoju, nemusíš pokračovať aj v jeho karanténe. Tiež máme tento prípad doma.

malva123
5. mar 2021

@diamand2326 ni je to chaoticke...musi ostat doma...nebolo totiz dokazane ze ti co prekonali kovid uz sa nenakazia...mam kolegynu v praci...prekonala covid...dlho bola pozitivna...ked to pominulo isla do prace a o dva dni..bol pozitivny jej partner a je doma zas...

diamand2326
5. mar 2021

@malva123 No ja som konzultovala s RÚVZ, nakoľko manžel ide na PCR v 8.den mojej karantény (som pozitívna) ak bude pozitívny, ja si svoju ukončím a nemusím aj jeho. Samozrejme, stať sa môže kadečo.

ivana154
autor
5. mar 2021

@jerryjanka ďakujem

ivana154
autor
5. mar 2021

@hettinka dakujem