Vo štvrtok by mi mala končiť karanténa ale vtedy už potrebujem ísť do práce. Neviete ako to je keď potrebujem v štvrtok do roboty či musím sa otestovať? a ak áno tak stačí mi antigenový alebo pcr? nemám už žiadne príznaky nič mi neni a navyše u nas v práci sú aj covidovi takže keď som prekonala podla mna nie je dôvod aby som nemohla už nastúpiť do práce?
@klip0 bola som pozitivna ale už nmám žiadne prejavy covidove mne je už fajn
@hesloveslo ak ti karanténa koční vo štvrtok a štvrtok pôjdeš už do práce, tak porušíš karanténu. Následky asi vieš aké sú, ak by ti prišla kontrola alebo by ťa z práce niekto bonzol.
Ked si bola pozitivna, musis karantenu dodrzat. To, ze ty si podla tvojho "nazoru" neinfekcna uz nestaci... ani testovanim sa pozitivny clovek s karanteny nevykupi... je to uplne zbytocne tam ist zas.
ale problém je že mna potrebuju v práci lebo nemá už pomaly kto robiť navyše ked su tam pozitívny tak pokial viem tak vtedy s nimi možem pracovať
@hesloveslo tak môžeš ísť do práce až v piatok. Nijak sa to obísť nedá
@hesloveslo a pozitívny človek čo robí akoz u vás v práci ?
lebo baba z regionálneho mi povedala,že až sobotu ale prečo ked stvrtok mi konči karantena čo je 10 dni? lebo piatok zas potrebujem na nočnu. A vôbec mi neodpovedala na moju otázku či sa musím aj otestovať
@klip0 nie mame pozitívnych klientov
@hesloveslo karantenu ti inac ukoncuje lekar, ten ti ukoncenie skor neda
To kde pracujes, v opatrovatelstve, zdravotnictve? Kazdopadne tam nemozes ist, este nemas skoncenu karantenu, hotovo... nema zmysel o tom s ludmi v praci diskutovat, ved PN-ku dostali.
@hesloveslo tak si si to asi zle vyrátala že končí v štvrtok. Asi končí až v piatok a teda v sobotu do práce. Skôr nemôžeš a keď si na PN ani ti ju lekár skôr neukončí.
Nevymýšľaj a nebuď v tomto sebecka, si pozitívna, musíš vydržať
no to ze ta zamestnavatel potrebuje chapem, ale tebe konci karantena v den aky ti povedia. najlepsie kontaktovat praktickeho lekara, on ti vypisuje PNku a povie ti kedy ti ju vie ukoncit. A nie na konci sa netestuje, nebude ti treba ziadne test, nepomoze ti to ani k tomu aby si skor mohla nastupit (ale to uz pisali predo mnou)
volala som s doktorkou vyratala to a povedala,že môžem isť kludne do roboty. že mi v piatok ukonči PNku
@klip0 test som mala pozitivny 1.11
@viestta robimv zariadeni pre seniorov bohužial neukaznene návštevy nbám dovliekli covid. Jedine šťastie je,že klienti su očkovaní. A máme tam karantenu. Vysvetlila som jej,že ma potrebuju v práci,spýtaôa sa ma či mám nejaké problémy povedala som nie citim sa fajn tak povedala dobre PN Vám ukončujem k 11 a stvrtok môžete do práce. A testovať sa nemusím
O to viac by mali separovat infikovany personal, ked sa jedna o starych ludi. Ockovanie nechrani pred nakazenim, coskoro to budu mat vsetci do radu. Babkin domov dochodcov toho bol ukazkovy pripad. Mali to tam vsetci, napriek ockovaniu... Ked ti lekarka ukonci PN v piatok, do prace mozes ist v sobotu.
Ani by ma nenapadlo ist do prace pred ukoncenim karanteny, nech by ma akokolvek potrebovali. A zamestnavatelovi by malo tiez na tom zalezat, aby zamestnanec riadne ukoncil karantenu. A PN ti konci 11.11. tak do prace mozes nastupit az 12.
takto sa porusuju pravidla, do pipiny! mne je luto, ze nema kto robit, ale ty mas byt v karantene 10 dni. asi nie pre nic za nic. jeden dok povie, ze vsak 9 je ok, dalsi povie 8-7 .... bola si pozitivna, mas dodrzat karantenu. zamesnavatel ma problem riesit v medzaich nariadeni. BBSK malo pripraveny v druhej vlne zoznam nahradnikov do DSSiek, ked vypadne personal.
@hesloveslo mozes ist ale musia ta nasadit iba na pracu s pozitivnymi, vylucne s pozitivnymi a tiez hy ti mal zamestnavatel vybavit vynimku, vystavit potvrdenie ze porusujes karantenu lebo ides robit, si v kritickej infraatrukture..mojho muza uz tuez dala do sluzby ale on ide az na 11.den, cize po karantene..testovat sa nemusi, on mal bezpriznakovy covid cely cas.. ja priznaky mam tak urcite nebudem moct ukoncit karanteju ani po 10.dnoch ked budem mat priznaky..je to rozne
@hesloveslo ratala ti dr od odberu 10 dni alebo od vysledku testu prosim ta?
@renka30 nie, do pn sa pise, praceschopny od... ;) teda ak nieco nezmenili. CIze ten datum, ktory tam je uz moze nastupit do prace
@lacibo ratala mi od pondelka kedy ma testovali a zistili,že som pozitivna
@hesloveslo nie, nepredstavujem si to jednoducho. len ma to cele serie. aj my mame problem v praci. sme zo zakona povinni pracu zabezpecit. a ideme uz za hranicou sil. ale napr ak ma kolega pozitivnu manzelku a on je ockovany, mohol by ist do prace, ale pali do karanteny, lebo zamestnavatel nemoze pripustit, aby sme si medzi sebou rozniesli nakazu, lebo by nemal kto robit a stat by to pocitil.
v domove dochodcov v druhej vlne u nas museli povolat pomoc, ked mali v zariadeni covid, lebo nie len klienti, ale aj pracovnici klepli ... takze to nie je o rozhodnuti ne/pustit si cudzieho, ale zabezpecit chod zariadenia.
Jednoducho povedane, do prace mozes ist az na 11 den. ako tam podla mna nie je o com. Leda len ak by si si dala spravit pcr s vysledkom, ze uz budes negativna, inak neviem ako
@hesloveslo q si v karanténe lebo si pozitívna či prečo