Končí mi karanténa a deti idú na test - čo ak budú pozitívne?

lucia0603
10. jan 2021

Dobry den mam otazku DNA 5.1 som vysla pozitivna deti idu na test 13.1 ale mne konci 14.1 karantena keby nahodou vysli pozitivny aj oni toho 13.1 tak Muslim byt snimi zas v karantene ked uz som raz bola pozitivna dakujem

gelifil
10. jan 2021

nie

marlenka112
10. jan 2021

My sme mali Covid v novembri a vtedy nám z RUVZ povedali, že keď niekto vyjde z domácnosti pozitívny, tak sa nám karanténa predlžuje o ďalších 10 dní - odvtedy ako bola posledná osoba pozitívne testovaná

lucia0603
autor
10. jan 2021

@marlenka112 aj ked som uz pozitivna bez priznakou lebo znama mi povedala ze ja uz nemusim ked som bola raz pozitivna ze 90 dni nemusim byt tak newiem

marlenka112
10. jan 2021

Neviem, my sme to mali tak, že manžel bol pozitívny, zvyšná čas rodiny sme boli testovaní tri dni po ňom - dvaja vyšli negatívni, dvaja pozitívni. Manželovi automaticky predĺžili karanténu o tie 3 dni a bolo nám povedané, že keby ktokoľvek ďalší vyšiel pozitívny, tak sa znova o tie dni predĺži karanténa. Ale my sme už ďalej nepretestovávali - ti dvaja pozitívni boli naše deti a príznaky už nemali. Ale my sme nakoniec zostávali v karanténe aj tak dlhšie ako nám bolo pôvodne natriadené z RUVZ, keďže aj po nariadenej karanténe sme mali príznaky a na to, aby nám doktorka mohla ukončiť karanténu, tak sme museli byť minimálne 3 dni bez príznakov.
Takže u nás platilo - nariadená 10 dní, predlžuje o ďalšie dni, ak by vyšiel niekto z rodiny pozitívny - to je minimum, čo sme museli absolvovať. A zároveň platí, že posledné 3 dni karantény musíš byť bez príznakov - ak máš príznaky, tak sa ďalej predlžuje tak, aby si bol aspoň 3 dni bez príznakov.
A teraz, ako sme už mimo karantény, sa nás vlastne týka to, čo si písala posledné - ak by sme aj boli v kontakte s niekým pozitívnym, tak už testovaní nebudeme - najbližších 90 dní by sme mali byť chránení.

lubmar
10. jan 2021

ano karantena sa ti tym padom predlzuje, kolegyna tak musela byt aj s manzelom a detmi, dostali to po sebe, akonahle vysla pozitivita niekomu novemu, predlzovala sa karantena aj na nich. Boli doma vyse mesiaca.

lucia0603
autor
10. jan 2021

@lubmar prosim Vas a kedy to bolo lebo zevraj teraz to take neni tak neviem lebo stale sa tie ich podmienky menia

susu29
10. jan 2021

A nie je to tak, že sa predlžuje len o tých, ktorí covid neprekonali?

lubmar
10. jan 2021

@lucia0603 koniec novembra zacal muz a od neho sa postupne nakazila manzelka, potom deti dlhsie negativne a ked sli na test tak bola dcera pozitivna a museli zacat odznova karantenu

luhifisa
14. jan 2021

Mne sa zdá, že sa to týka tých ktorý Covid ešte neprekonali, to znamená že pokiaľ si najmenej 3 dní bez príznakov,môžeš do práce. Ty si to už prekonala a si bezinfekčná.