ahojte,
mam dlhodoby problem s nehojacou sa ranou. vyskusala som vela vacei naraz a medzi nimi bol aj tento starlife multistar. teraz spatne zvazujem, co z toho mnozstva veci mi naozaj realne pomohlo, lebo chcem, aby sa rana dalej hojila. ten starlife je drahy jak slak, tak rozmyslam, ci to mohlo byt z neho.
@venividivikinka o aku ranu sa jedna ak sa smiem spytat?
@cattleya22 brala som aj kolagen na to a podobne, ale tie nepomohli uz predtym. no neviem, ci nebudem musiet toto vsetko uzivat aj dalej, lebo sa velmi bojim, ze sa to hojenie zastavi :D :D
@venividivikinka ak si kombinovala veľa vecí, ťažko povedať... Ja väčšinou odporúčam bylinkové oleje, tie sa mi osvedčili... samozrejme, trvá to trošku dlhšie ale efekt je. Ten multistar je taký všeobecne zameraný, ublížiť neublíži, ale či to fakt toto pomohlo...
@sibalka21 nechcem to tu velmi rozoberat, lebo mam skusenost, ze kazdy zacne tisic rad a ja tu ranu mam 4 mesiace, naozaj zodpovedne sa snazim ju liecit a skusala som vsetko snad.
ide o ragadu na bradavke o velkosti pol x pol centimetra. mala som take vpadnute bradavky a ako sa maly narodil, doslova mi odtrhol bradavku od dvorca. a ja velmi chcem kojit, cize rana je neustale namahana.
mam aktualne stvrtu laktacnu poradkynu (nebudem pisat, ze prisatie, uzdicky, sicko skontrolovane... my sa kojime dobre, len proste na zaciatku si tu bradavku takto musel vytiahnut), bola som u dvoch koznych (kazda skusala kazdy tyzden inu masticku a potom odporucila prestat kojit), stery mam v poriadku, bez nalezu.
no a po tych 4 mesiacoch sa zrazu objavil jeden maly pasik novej koze... aktualne som brala naraz univerzalnu mast s bactrobanom (kvoli jeho vypadku tu na slovensku ho miesaju s framikoinom a raz mi nasli nejaky zvysok bactrobanu a dali mi ten, ale bactroban neviem nikde zohnat - ani v zahranici), brala som ale aj "alternativne" veci uz zo zufalstva - angel form z cinskej mediciny, karnozin a starlife (to bolo aj na ine zdrav problemy, ale ma to potencial ucinkovat aj takto).
@venividivikinka skús nechtíkový olej, ten je zázrak na takéto veci a aj na takom citlivom mieste ukľudní tkanivo. Na hojenie treba po vnútornej strane hlavne Bkomplex a Cčko 🙂
@venividivikinka ahoj necitala som cele ale vrelo odporucam unigel
@venividivikinka http://www.unigel-apotex.sk/ vies si kupit aj malicke balenie pripadne popros vzorku v lekarni
sice neviem ci na takuto rano sa to moze pozivat ale mne po porode, bola som zasivana aj zvnutra aj zvonka stichy, pomohol velmi na hojenie rany dermochlorofyl sprej, mala som aj masticku ale tu som nepouzivala... Po tyzdni od pouzivania som bola zahojena, ale neviem ci sa to moze pouzivat na bradavky kedze kojis 🙂
ja vrelo odporúčam repík. Ako malá som si zlomila nohu a na päte sa mi spravila zo sadry preležanina až do mäsa. Nič mi na to nepomáhalo, strašne pomaly sa to hojilo. Potom mi to mamina začala močiť v repíku a to mi veľmi pomohlo. Odtvtedy na takéto rany iba repík dávam.
Calciovu masticku si skusala? Tiez mam ragady viem ako strašne ti boli 😢
a este ma napada bionect krem len teraz ho nadostat v lekarnach bol vypadok
http://www.lieky-online.sk/bionect-krem-na-rany... vraj je aj nejaky obväz tym napusteny popytala by som sa v lekarni. My sme sa skrz vypadku dostali k unigelu a na ten nedam dopustit
Urcite Unigel ako radi janage🙂, dokaze vyhojit ozaj skarede rany!
Baby, dakujem, ale presne o tom som pisala 🙂 unigel som skusala, repik bol od zaciatku, mepilex pouzivam 🙂
taky starlife nic, ale mozno by si mohla vyskusat si na ranu prikladat aloe, ujo mal problem s takouto ranou na nohe a nic nepomahalo, tak si zacal prikladat pravidelne aloe a sa mu to zahojilo uplne v pohode 🙂
Ďakujem vsetkym veľmi pekne za rady 🙂 aloe vyskusane 🙂
Ja riesim, ze mne nieco z toho,co beriem uz ZABRALO. Teda nehladam nove veci, ktore zaberu mozno, resp. Vsetko, co ste tu pisali, uz som skusala :/ nieco uz mi zabralo, len sa snazim spatne vysomarit z toho, čo to bolo, aby som sa na to vedela zamerať ;) ale ste veľmi zlaté
@venividivikinka moja znama ma s produktami spomynanej znacky dobre skusenosti. Ono zalezi vela od toho ci si ich clovek naordinuje sam alebo na odporucanie terapeute.
@venividivikinka ja osobne ti poradím pravý manuka med a potierať to tým švagrinina sestra tým vyliečila veľké preležaniny svojho ťažko chorého muža , dokonca aj sestričky čo mu chodili rany domov ošetrovať sa nad tým divili, že ako to dokázala skús to ona mu ten med aj dávala užívať a poctivo mu to tým natierala a svokra zas nedá dopustiť na čerstvé aloe
@venividivikinka mne osobne so starlife nepomohlo nič, dokonca som istý čas robila aj dilerku, ale neponúkala som to nikomu... Nepomáhajú nejaké krémy s kys. hyalurónovou? Alebo niečo na bylinnej báze, ale nie s prirážkou za "značku"...