Kompozitná fazeta

katuska2305
16. feb 2021

Mate niekto skúsenosť s kompozitnou fazetou na prednom zube?Totiz okrem toho ze je ovela lacnejšia tak je do cca 1hod vyrobená priamo na zub.Bola mi odporucena zubarom len sa obavam ze nevydržia tak dlho ako keramicke.Za kazdu skusenost a nazor vopred dakujem.

syslik81
16. feb 2021

ja mam cca 4ty rok a uz hladam niekoho na vymenu ... kompozit je vidiet ze je umely je menej realisticky ako keramicky a aj zmenil odtien ciastocne .. ja idem do e-maxu .. ma trvanlivost cca 15 rokov takze ma to vyjde este lacnejsie ako keby som mala casto menit ci sa hanbit usmiat

mer12
17. feb 2021

S fazetou je to take,že môže a nemusí vydržať a je jedno či je kompozitna alebo keramická, je to len nalepené na zube, hocikedy môže odletieť hlavne ,keď niečo odhryznete alebo zatnete zubami, pokiaľ sa aj tak rozhodnete si dať fazetu tak určite keramickú,je pevnejšia, nebude sa z nej odtiepovat , drží farbu a vyzerá prirodzenejsie

suzan1111
29. apr 2021

@katuska2305 moj zubar ponuka kompozitne fazety edelweiss..vraj nova technologia kde sa kompozit vypaluje ..su tvrdsie a menej zachadzaju..ale prave dnes som bola na konzultacii a povedal mi,ze mne sa nedaju spravit..je to mozne?je pravda,ze som nemala nikdy strojcek a nemam vsetky zuby ako jeden a ked zahryznem spodne mi nevidno ..mam hlboky skus (?)on to nazval predkus..doteraz som nemala pocit ze mam predkus🤣myslela som,ze ten vyzera ako zajacie zuby od Saxany..no nevadi..musim sa popytat este niekde inde.

katuska2305
autor
30. apr 2021

@suzan1111 drzim palce....ale je to divné co ti povedal aj keby si mala jemny predkus tak by to malo ist.Medzicasom som sa dostala k informaciam ze lepsie su keramicke fazety, su odolnejsie dlhšie vydržia a nezmenia farbu.

suzan1111
30. apr 2021

@katuska2305 ano su ale co som patralapri keramike sa viac zub musi obrusit myslela som ze pei kompozite podstatne menej ale povedal mi, ze v mojom pripade kedze mam ocny zub mierne sikmo tal by sa musel dorovnat a aj tak by sa zbrusili tak,ze uz sa zub vpodstate poskodi a nemozno ho mat neskor bez fazety...domnievala som sa,ze kompozit e sa daju zbrusit a este je mozne po rokoch mat povodne zuby co viem ze pri keramike uz nie..tak som v tom uz potom mala riadny hokej ale keramicka fazeta zacina niekde na 350€zrejme bez roboty takze to je ako korunky..moj zibar mal edelweiss za 150€ takze som ratala tak max 2,5tis ale pei keramike alebo korunkach pocitam ze pod 5t €to nebude...musim si spravit prieskum v okoli,lebo moj zubar mi vraj vie spravit len korunky na moje zuby..je to skoda,je mlady,precizny a relativne lacny..otvoril si ambul v poliklinike takze ziadna luxusna klinika tak som sa tesila ze bude skvely usmev za rozumnu cenu🤣🤣🤣

katuska2305
autor
1. máj 2021

@suzan1111 drzim palce, kolegyňa mala jemne dopredu očný zub musela to riešiť keramickou korunkou ako aj ty píšeš....bola v Žiline kvoli cenam.vyslo ju to na 240 € cca pred 2tyzdnami.

vlcik1
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
vlcik1
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
suzan1111
14. okt 2021

@vlcik1
@vlcik1
@vlcik1 zatial nie,nemala som cas to riesit sle ak mas nejaky tip na fazety tak napis…videla som na fcbk nejaku kliniku v BB ale som si to neulozila a neviem to najst..tam mali fotky na fazety na rozne krive zuby a nedokonalosti..chcem ist niekde na konzultacie no doposial som nemala cas

sarita510
15. okt 2021

@suzan1111 ahoj dala si si urobit nejake?

vlcik1
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
suzan1111
17. okt 2021

@vlcik1 ja si zase myslim ze skor prec od Ba su ceny lepsie..v Ba je to extrem a zial nie vdy kvalita.

vlcik1
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
vlcik1
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
katuska2305
autor
17. jan 2022

@vlcik1 nie DR mi to neodporucil na odumrety zub a aj kvoli tomu ze aby to bolo pekne tak by som si musela dat minim 2 tym ze by sa jednalo o ocne zuby.Nakoniec mi ho vybielil zvnutra a je to top.