Chcem sa opýtať vo štvrtok mi trhal zubár ľavú hornú osmičku ktorá bola úplne prerezaná ale bola vyrotovaná smerom do líca trhanie trvalo asi minútku. Dosť dlho mi to krvácalo ale na druhý deň už pohode iba sem tam ružové sliny. Neviem či tam je zrazenina lebo si tma nevidím. Bolesti som nemala žiadne ale dnes je to štvrtý deň a mám na tej rane divný pocit tlak akoby mi to zavadzalo , nie je to výslovne bolesť nemusím si dávať lieky je to podľa vás súčasť hojenia ? Koľko dní po extrakcí zuba hrozia komplikácie?? Každý mi hovorí inak niekto že iba prvé 3 dní dalsí mi povie týždeň a dalsí že celý čas kým rána neprerastie ďasnom tak teda koľko?🤪Mám ísť na dovolenku a mám obavu aby som tam neskončila v bolestiach.
Moja neprijemna skusenost z minuleho roka. V septembri 2022 mi trhali spodnu pravu osmicku. Extrakcia bez komplikacii, hoci nebola uplne prerezana a este aj pokazena. Sitie na dva stehy. Hojenie v poriadku, prvy den mierna bolest, potom uz nic. Po dvoch tyzdnoch sa mi rana rozkrvacala a to tak, ze som skoncila na urgente kde mi ranu museli znova zasivat, vypalovat, davali mi infuziu na zrazanie krvy. Po hodine mi krvacanie zastavili. Po styroch dnoch sa situacia zopakovala. Opat silne krvacanie, znova urgent, znova sitie, znova vypalovanie a priserne bolesti po odzneni anestezy. Nastastie som natrafila na primara maxilofacialnej chirurgie a ten mi to dal doporiadku. Nechapal a nevedel vysvetlit preco sa to cele spustilo az po 2 tyzdnoch. Jeho teoria bola, ze pri extrakcii mi bola poskodena cieva. Este som potom brala aj ATB, chodila na kontroly, bola som aj na krv ci mam v poriadku zrazanie. Nechcela som vystrasit ani nic podobne, len pisem svoju skusenost.
📌, aj mňa to čaká.
@12mirus12 ja sa tak bojím, že aj ten rajský plyn som zamietla...čo keby???neviemčo? 😂 no ale ako vidíš u @nikola81 ,všeličo sa stáva...Aj keď taký prípad je asi do učebnice maxilofaciálnej chirurgie!
Mne ešte raz trhali zub, dostala som injekciu, možno aj viac z rôznych strán, samozrejme, potom som si hovorila, že keď sa to preberie, že to začne bolieť. A VÔBEC BOLIEŤ NEZAČALO. Tak som si začala namýšľať, že som stratila citlivosť... 😁
@cheeta Mne ten zub trhal môj zubár nie chirurg nezasil, nechal mi tam dieru a nemám si to ako ani skontrolovať či to je pohode 😅 toto bol môj tretí zub a strach mám aj preto že môj zubár má dovolenku 2 týždne 🤯🤯 a to je pre mňa nočná mora . Mňa bez liekov odmietajú ošetriť lebo už som niekoľko krát odpadla a to stačilo že mi natiahol koferdam nemusel ani nič robiť 🤪🤪😂
@nikola81 to si bola potom ukažkový prípad 🤯🤯 ja by som ani do nemocnice nedošla od paniky 😅😅😅ja sa bojím toho základu ako je suché lôžko alebo hnisavé lôžko ževraj to sú najčastejšie komplikácie dnes som 5 deň po zákroku a chcela som vedieť či je ešte možné tieto komplikácie dostať
Ja som mala suché lôžko po trhani osmičky. To bola taká neuveriteľná bolesť, že neprajem nikomu. Mne však bolesť od vytrhnutia neprešla a týždeň som bola na flektore. Potom sa mi zubár našiel rozpadnutú krvnú zrazeninu, takže konštatoval suché lôžko. Začal mi do rany dávať taký liečivý gél (úplne bezbolestné) a za dve návštevy už to bolo ok.
Ja som čítala, že sa to deje tie prvé max dva dni, keď sa krvná zrazenina vytvára a človek ju vie "vykloklat" alebo "vycucnut" z rany. Ty už si podľa mňa v pohode, ale po mojej skúsenosti by som si aj tak dávala pozor 😅
@maribell bože ja nechápem tých zubárov vedia že sú možné komplikácie a nechajú človeka len tak s dierou a keď bude bolieť nech sa vrati akoby nemohli dať tú drenaž hneď a mali by všetci pokoj a nie nechať človeka cakat či bude alebo nebude bolieť 😔😔určite si dávam pozor a dokým to nezrastie tak si aj pozor dávať budem .Tiež som čítala že suché lôžko Max 2-3 deň a hnisavé 3-4 deň len potom som čítala o tom viac a všade bolo písané inak niekde že prvé 2 týždne sú kritické niekde dokonca písali že až do úplného zahojenia do Max. 6 tyždnov preto som s toho taká vylakana. Dnes je 5 deň ťa rána má pobolieva ale nie je to na užívanie liekov skôr ma to otravuje ako bolí. Dúfam že to bude pohode 🤦🤦
Moja pomerne čerstvá skúsenosť: mne chirurg dokonca ranu zašil, asi 2 stehy,.bolesť (malú) som mala zo dňa na deň menšiu a menšiu...taký tlak som tiež cítila, snáď prvý deň PO. Neviem si predstaviť druh možných komplikácií, a to som veľmi slušný *hypochonder*.
Prajem peknú dovolenku.