Komplexné celotelové vyšetrenie

cernusik
31. okt 2022

Dobrý deň, viete mi niekto poradiť, či niekde robia kompletné celotelové vyšetrenie? Už cca 8 mesiacov mám opakujúce sa infekty, obcasne ma bolia všetky, aj najmenšie kostičky na tele..a veeeeeela iných problémov. Z krvi ukáže infekt, lekár nasadí antibiotiká..tiež anemia..čakám na termín u hematologicky,ďalej na sono krku čakám.. všetko trvá nenormálne dlho..viac ako pol roka som PN a nič som neporiesila k lepšiemu. Preto ma zaujíma, či existuje niekde nejaké vyšetrenie, kde ma nejako zosnimaju alebo napoja na nejaký pristroj alebo zobrú krv, no na uuuuuplne všetko čo môže krv odhaliť... ďakujem za info a váš čas.

zuzanka.zuzu
31. okt 2022

nie, dr.house neexistuje, už sa to tu viac krát riešilo. a logicky - ani to nie je možné, ľudské telo je zložitejšie než celý vesmír, neexistuje aby jeden prístroj odhalil napr.rakovinu krčka maternice a nádor na mozgu a žlčové kamene a pleseň na nohách....

luccija
31. okt 2022

@cernusik u akych lekarov si bola?
Robili Ti odber na reumu, DNU?sono si zaplat sama niekde v sukromnom centre stoji cca 25 eur.
Zuby mas skontrolovane, dutiny u ORL? Slepe crevo?gynekolog?
Kludne mozes mat longcovid a bolesti klbov z toho.

marianarem
31. okt 2022

@cernusik To jedine ak si hospitalizovana v nemocnici, tak potom si porobia vela vysetreni naraz. U imunologa si nebola?

mogaa
31. okt 2022

@cernusik vieš si zaplatiť nadštandardnú preventívnu prehliadku, robí ju napr. Onkologický ústav sv.Alžbety, sú tam rôzne balíky...cena je cca 500eur

hipuska
31. okt 2022

@zuzanka.zuzu prosím ťa, aký dr.house? Mala by si prestať pozerať seriály.

@cernusik Jasne, že sa dá urobiť kompletné vyšetrenie, keď si ho zaplatis u súkromníka. Alebo ako už spomínali vyššie, ak by si bola hospitalizovana. Ale, medicína je o tipovani na zaklade príznakov. Môjmu synovi robili diagnostiku 2 roky, kým sa konečne prišlo na to, čo mu je. Takže, nie je to také jednoduché, keďže rozsah tých vysetreni je naozaj veľký

cernusik
autor
31. okt 2022

@luccija áno,zuby ok, ORL vraj zápal nie je, napriek tomu neustále tlaky do ucha..hlava okolo ucha pocitovo iná, uzliny - mám ísť na sono, neustále zápaly hrdla a nosovej sliznice, alergia.ziadna, ale vraj zvýšený histamin, mám problém s chrbticou - potvrdený z MR, no trápia má.tie zápaly opakujúce, besti niekedy do zblaznenia - ani nie tak chrbtice ako rúk..zápästia, prstov na nohách, trapezov, akoby mi tam upchalo niečo a pulzuje ..reflexami som spomalená, no viacmenej pri chôdzi, keď idem okolo rohov, pravú stranu akoby vnímam menej a častokrát sa mi stane,že nevyberiem roh a narazím ( napriek tomu,že ho vidím) len sa " nestihnem " uhnúť...proste chcem to riešiť, už má unavuje toto, oberá o silu a ten pocit pri lekároch ...na zaplakanie

cernusik
autor
31. okt 2022

@hipuska rozumiem..takto je to zdlhavejsie. Už asi 3x som si chcela volať záchranku..no nakoniec som to vzdala

cernusik
autor
31. okt 2022

@mogaa ďakujem, pozriem to

cernusik
autor
31. okt 2022

@zuzanka.zuzu rozumiem a ďakujem za reakciu

cernusik
autor
31. okt 2022

@luccija u mňa to postupne začalo po prekonaní covidu .môže to teda aj byť , len zápal hrdla, štípanie nosa, pálenie jazyka pomaly každý mesiac aj 2x je už veľa..trvá to už straaaasne dlho....Budem pátrať ďalej,len po skúsenostiach u lekárov som si povedala,že musím to začať riešiť inak..ja.

luccija
31. okt 2022

@cernusik ja mam chronicky zapal nosa, sliznice."vypestovala" som si to pracou s detmi🙂Tie tlaky do hlavy, bolesti klbov to bude skor chrtica krcna, celkovo...co Ti vyslo na MRI?
Mna casto bolia trapezy, krcna nalez nemam zly platnicky a pod, ale ine ako cvicenie, natahovanie, masaz mi nepomaha.Ja mam na tie dutiny od ORL Imunor ten ma vzdy postavi na nohy na rok, dva...ale uz nepracujem s detmi.
Takze by som zacala imunologickou neviem ci si bola obvodna Ta mala po par infektoch poslat....ja som mala znizenu bunkovu aj celkovu imunitu, alergie nemam...
Neurolog spravit test na tetaniu a pytat sa na rehabilitacie s chrbtom.Drz sa!je to na nervy viem..mna, ked uz boli hrdlo, za chvilu svaly, klby...nikdy nemam teplotu, sopel, ale boli ma vsetko aj tyzden som odpisana..Mala si robene vytery u ORL?
To stipanie jazyka, mravcenie moze byt z nedostatku magnezia.Ries tu chrbticu, ked mas chut pozri si na youtube rychla fyzioterapia ja podla neho cvicim su to lahke cviky a mam krcnu chrbticu ovela lepsiu.

anicka176
31. okt 2022

@cernusik jeden odborník asi všetko nevyrieši, ale objednala by som sa aj na reumatologiu

cernusik
autor
31. okt 2022

@luccija výter mi nerobili, fyzioterapeut chodím, magnézium užívam, u alergologicky čakám ešte na výsledok ,čo mi brala tryptazu..ešte hematologia, očné..no tie termíny brutal, preto som to chcela komplexne, ryyyychlo..či s ato dá..no vidím, že asi nič neurychlim. Ďakujem za reakciu

ejbyk
31. okt 2022

@cernusik skús si niečo naštudovať o histamínovej intolerancii....vidím tak veľa spoločného v tovjich príznakoch...príp. intolerancia lepku, laktoza...to už potom ide ruka v ruke....
Odporúčam gastro vyšetrenie ako prvé....
rovnako mi covid "zmenil" život...a na veľa vecí som musela prísť sama, bez lekárov, u lekárov som potom chodila len na potvrdenie diagnozi co som si sama naštudovala....

luccija
31. okt 2022

@cernusik tak nech Ti obvodna spravi vytery ved tym sa zacina...mozes mat stafylokoka ci ine bakterie a z tohi infekty.U ORL si bola na vysetreni?
Ak mas zlu imunitu co Ti imuno neviem ci brala krv, tak Ta zlozi kazda choroba.

cernusik
autor
31. okt 2022

@luccija brala mi krv..na laergie a teraz tryptazu..to ešte čakám na výsledok..inak neviem

luccija
31. okt 2022

@cernusik ja sa pytam k lekarovi na plateny termin vacsina z nich to ponuka, ked nechces dlho cakat, alebo ako samoplatca nie su to velke sumy.

monkabohdalova
31. okt 2022

@cernusik ak máš zvýšený histamín, skús si nasadiť nízkohistamínovú dietu, ja som mala tiež rôzne problémy fakt od A po Z , že absolutne nič s níčim nesúviselo, na gastre mi zistili vysoký histamín, odvtedy som na nízkohistamínovej diete a musím povedať, že viac vecí sa mi polepšilo, ..ale dieta u mňa je dlhodobá už od januára, keď porušim stravu zase cítim zhoršenie zdravotneho stavu po každej stranke

cernusik
autor
31. okt 2022

@monkabohdalova ahaaa..vieš mi poslať podľa čoho postupovať? Vyguglim protihidtaminova dieta a idem podľa toho? Nemám s tým skúsenosť, na čo si dať pozor.. ďakujem

iramka
31. okt 2022

@cernusik cauko, mne to narazanie do rohov pride Ako nieco neurologicke..skleroza?..
Ja odporucam pomedzi terminy lekarov skusit nieco silne prirodne, dobru skusenost mam s ayurvedou, ale naozaj Dobry terapeut..tie byliny vedia vela pomoct..

mogaa
31. okt 2022

@cernusik ak mávaš opakujúce zápaly to môže byť spôsobené postcovidom...veim že známa tak mala po covide dlho vysoké zápalové parametre, zo začiatku jej dávali ATB, potom ostala len sledovaná napriek vysokým zápalovým parametrom....postcovid je väčšinou spôsobený opakovanými kovidmi(môžeš byť aj bezpríznaková)....jedine ti poradím dlhodobo brať Imunoglukan, vitamíny a 3omega mastné kyseliny....inak teraz mám podobné rpíznaky ako popisuješ - pálenie v nose, som bez čuchu a čiastočne bez chuti, takže čakám kedy ot prejde a či...ja som poprosila MUDR. o Isoprinosin takže momentálne beriem Isoprinosin a vitamíny, po dobratí prejdem na Betaglukan 500+, tiež si začnem dávať 3Omega mastné kyseliny....

cernusik
autor
31. okt 2022

@iramka fuuu...a tu sklerózu odhalí aké vyšetrenie? Mám ísť na očné- perimeter, koncom decembra...,z krvi asi nie, vsak

iramka
31. okt 2022

@cernusik neurolog, mri mozgu...akoze nemusi to byt, len mne to trosku k tomu popisu vyskocilo..akoze ak ta obvodna neposlala za neurologom, je to pre mna divne vzhladom na ten tvoj opis..zapalove parametre a bolesti klbov mi pripomina reumu..

iramka
31. okt 2022

@cernusik dcera mala iny problem, bolievalo ju brucho, zlta stolica..doktorka to dlho ignorovala, ale nakoniec jej urobila aj pecenove testy, sono brucha, nic sa nezistilo..bola som s nou zo zufalstva za ayurvedskou terapeutkou, lebo fakt sa trapila bolestou..dala nam take bylinne tabletky a dcera sa uz na brucho nestazuje, stolica pekna hneda..

cernusik
autor
31. okt 2022

@mogaa ďakujem, občas si tiež myslím,že to je z covidu alebo z očkovania (2x ) ..no niekedy mám obavy, či to nie je niečo vážnejšie..to vtedy keď mi je brutálne zle, nevládzem nič a tak..len najhoršie je,keď človek už má nejakú diagnózu, v mojom prípade chrbtica, tak už sa nic iné nerieši..lenže ja cítim, že zhoršenie môjho stavu je pre niečo iné..bolesti duo e,ako v minulosti...

cernusik
autor
31. okt 2022

@iramka kontakt poprosím..kľudne do správy, ďakujem

cernusik
autor
31. okt 2022

@iramka no poslal ma za neurologom, no že až keď budem mať výsledky z perimetra..

monkabohdalova
31. okt 2022

@cernusik skús pozrieť Švajčiarsky zoznam potravin a podľa toho sa riadiť 😊

kiki234
31. okt 2022

Urcite ano. Pravidelne chodime do dunajskej stredy. Lezis tam 4 dni a noci. A chodis na vysetrenia, veelmi vela cele 4 dni. Stoji to okolo 500eur na osobu a nepreplaca to poistovna.