Kompletné vyšetrenie tela v OUSA

lauzibr
9. feb 2021

Ahojte mate niekto skusenosti s kompletným vyšetrením tela napriklad v ousa ? Taku kompletnú s krvnými testami a röntgenom kvoli rakovine napr?
Rozmyslam ze na nu pojdem len zvažujem ci kvoli vysokej cene radsej neobehat vsetkych lekárov osobitne. Neviem sa rozhodnut. Mate skusenost?
Dakujem

weronika171717
9. feb 2021

Pripnem sa

zuzap33
9. feb 2021

@lauzibr takú blbosť som ešte nepočula. Krvné testy? To ako všetky onkomarkery? Vieš, že falošná pozitivita je pri mnohých aj nezhubnych nadoroch alebo pri zápale a naopak pri nadoroch sa ani nepohnu. A rontgen v dnešnej dobe? U onko pacientov sa robí často pet ct, ale vyšetrenie je také drahé a tak veľa onko ľudí naňho čaká. Myslíš, že by akurát teba tam len tak bez príčiny zobrali.. 🤦‍♀️.

lauzibr
autor
9. feb 2021

@zuzap33 aku blbost? A preco by to potom onkologicky ústav ponúkal keby to je blbost? Onkologicki pacienti asi najskor museli zistit ze su onko pacienti, tak zrejme na to slúži to vyšetrenie. Ide mi o to, ze co ak mam rakovinu, chcem to vediet, chcem si nechat vyšetriť vsetky orgány a telo a vediet ci mam alebo nemam nejaky onkologicky problem.

zuzap33
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lauzibr
autor
9. feb 2021

@zuzap33 a co v pripade ak ma clovek rakovinu ale bez príznakov? Ani tak mu nepomôže kompletne vyšetrenie tela ? Ja si zijem svoj zivot ale chcem vediet ci som v poriadku alebo nie. A okrem ineho to na co sa pytam maju na ousa stranke špecifikované ako preventívna prehliadka celého tela. Cize význam to nejaky asi ma.

stanulienkat
9. feb 2021

@lauzibr presne ako pise
@zuzap33 Staci ti preventivka a aj gynekologicka. Dbaj o zdravie a pocuvaj svoje telo. Kto by sa preboha preventivne rongenoval? Krv mozes mat ok a mozes mat rakovinu a opacne. Vacsina ludi,co to ma,bud zanedbala nieco, alebo kaslala na to.

zuzap33
9. feb 2021

@stanulienkat človek aj chodí na preventivky a agresívny nádor narastie tak rýchlo, že sa ani nepamätáš toľko aj k tomu zanedbaniu. Ústav ponuka klasické preventivky plus u rizikových napr fajciarov rontgen pľúc alebo test na okultné krvácanie plus vyšetrenie, určite nie rontgen celého tela. A v dnešnej dobe sú už modernejšie zobrazovacie metódy, ak by nastal problém. Aj ja som za klasické preventívky

lauzibr
autor
9. feb 2021

@zuzap33 nie röntgen celého tela som nemyslela, chcela som ist na röntgen pľúc ako pises a rovnako tak si nechat usg vyšetriť ostatne orgány plus gynekológ. Vytvorila som tu diskusiu aby som zistila ci tych 360€ co to stoji ma význam davat alebo je ,,postačujúce,, pobehať zopár lekárov a nechat sa nimi preventívne vyšetriť.

simca06022011
9. feb 2021

a rtg celeho tela by ani nemalo zmysel, lebo su nadory, ktore to vobec nezachyti ;)

@lauzibr ja som na takom bola v inom centre, v podstate je to preventivka, kompletna, perfektna, za jeden den vsetko clovek vybavi.. a preto je to drahsie. Mne to za to stalo.. ja som mala okresanu, lebo vsetko mi naozaj nebolo treba, tak som si to "pretriedila" (zbytocne by som isla na gastro v 30tich rokoch, mali tam totiz aj kolonoskopiu atd..naprikald, alebo k ocnej chodim raz za rok, tak tiez tam zbytocne... ). Tie krvne testy nebudu len onkomartkery, ak je to v prevencii bude to riadny rozbor krvy + vybrane onkomarkery ( ja myslim, ze len nejake zenske ochorenia som nakoniec tam mala, neviem ci rakovina prsnikov ci coho..). Sono sa robilo vsetkeho, v ramci gynekologickej prehliadky, aj sono srdca napriklad, aj brucha. Najlepsie je si realne nastudovat vsetky vysetrenia co budu robit a zvaz si ci ti to treba a ci ti to stoji za tie peniaze alebo budes lietat po lekaroch a prosit sa im aby ti to urobili, lebo vela z toho ti ani neurobia len tak...
Na druhej strane (pre priklad, neviem ake vysetrenia ma ousa v tom) ak mas dobreho gynekologa co ta kvalitne vysetri, tak to tam nemusis absolvovat.. vyberies si len co ti treba.. ak len rtg pluc .. tak to ta naozaj aj prakticky lekar posle... ;)

lauzibr
autor
9. feb 2021

@simca06022011 a mozem sa opytat kde si bola ? Ja som nasla len take tie pevne preventívky nedalo sa s tym moc manipulovať odoberať vyšetrenia ktore nepotrebujem atd.

simca06022011
9. feb 2021

@lauzibr ja som bola v BB v Novamede, ale to bol rok 2012-2013... emailom som ich kontaktovala a dohodla som sa, lebo kadze vysetrenie maju oni nacenene, aj iba na gynekologiu sa viem objednat. Mozno len v ponuke maju baliky na ousa, ale keby si ich kontaktovala tak poskladaju.

lauzibr
autor
9. feb 2021

@simca06022011 mam otrasného gynekológa, aj orl aj obvodnu. Cize aj hlavne kvoli tomu sa o toto zaujímam. Mam HPV virus nejakej menej nebezpečnej formy a potrebujem kolposkopiu a aj ten rtg pľúc kedze som fajčiar. To ponuka ousa takze asi zaplatim cely ten balik nech mam pokoj.

simca06022011
9. feb 2021

https://novamed.sk/sluzby/295-preventivne-prehl... aha tu je zakladna... potom su tam aj ine.. ale teraz neveim aki su tam lekari.. tiez sa na gynekologiu zase chystam, tiez mam hrozneho.. 100 rocneho co pre neho je vsetko v poriadku :D

lauzibr
autor
9. feb 2021

@simca06022011 😂tak to mame podobného flegmosa. Dobre Dakujem ti moc, pojdem na to 🙂

simca06022011
9. feb 2021

A preco njedes len na gynekologiu niekde a rtg si nevybavis cez obvodneho lekara??
napr ten novamed, rtg hrudnika so ziadankou (kedze ziarenie, tak aj ako samoplatca ju potrebujes) stoji 14,90 :D a to je teda gynekologia 60 +14,90RTG a navsteva praktickeho kvoli ziadanke...

lauzibr
autor
9. feb 2021

@simca06022011 no rozmyslala som aj nad tym, len chcela som aj tie odbery ako si pisala, nielen onkomarkery ale aj tie klasicke a netusim kde to ziadat? U gynekológa tiez?

simca06022011
9. feb 2021

@lauzibr tak klasicke odbery ti tiez urobi prakticky lekar v ramci preventivky, alebo za uhradu robia aj rozsirene, alebo onkomarkery asi gynekolog. Plus aj tie laboratoria zvyknu ponukat taketo odbery, ale potom to treba niest k svojmu lekarovi, ak nieco..

simca06022011
9. feb 2021

ja som na tejto platenej bola raz, odvtedy idem na rpeventivku k praktickemu, platenu preventivku na gynekologiu.. a mam tam vsetko, tie onkomarkery odbery mi stacili raz, je to pre mna aj tak taky "ziadny" udaj.. cytologia, sono.. to su pre mna smerodajne vysetrenia🙂 tym sa aj lekari pri liecbe podla mna riadia
Ale takjasne, ak chces ist na kompletku chod...a uvidis 🙂

lauzibr
autor
9. feb 2021

@simca06022011 skusim si to obvolat zajtra a uvidim co mi povedia, samozrejme ak najdem moznost jak to cenovo obísť tak budem rada. Ale Dakujem ti za pomoc 🙂

zuzka148
9. feb 2021

@lauzibr mne sa zdá, že aj preventívka u obvodného dr je nejaká okresaná. Nič moc tam nezisťujú.
Ja plánujem ísť aspoň na poriadne krvné testy do súkr. laboratória. Niekedy stačí doplniť nejaké chýbajúce vitamíny / minerály a zrazu je človek bez problémov. Len teraz to odkladám pre zlú Korona situáciu. Pôjdem neskôr.