24 hodinový EKG mi zachytil KES v počte 81. Vyzná sa niekto je to v norme ?? Kardiologicka má odbila s tým,že je to v poriadku,no chcela by som vedieť,či má niekto s tým skúsenosť, nakoľko tie extrasystoly zle znasam. Ktoré extrasystoly sú závažnejšie komorové,alebo predsienove. Google mi toho veľa nepovedal,tak ,či sa v tom niekto nevyzná. Ďakujem
@sisa_s katetrovu ablaciu už mám za sebou kvôli tachykardii
ja som mala za 24 hod 1366 extrasystol.
kardiolog mi vysvetlil, ze hoci tam su, nie ej tam ziadna komplexna poruchua, co by stala za rec. teda nepovedal to takto. ide o to, ze to nie je nic vazne a ze najpravdepodobnejsie je to sposobene mojou nadvahou. a teda v tom case som uz extrasystoly asi rok nepocitovala. len nahodne som to spomenula mojej ovodacke pri preventivke, preto ma povysetrovali
Je to malicko ES. Liecia sa az ked ich je cez 10 000/den. Nedavno som to riesila. Ja som mala cez 60 denne. Kazdy ich ma,ale nie kazdy ich vnima. Treba Mg uzivat. Ak si povies,ze to nie je nic vazne a budes ich ignorovat,znizi sa ich pocet - vlastna skusenost.
@iwesska 10 000 to fakt ???? Tak nemám dôvod stresovať. Áno prvý krát som mala 81 druhý krát 62
@majamat fúha. Tak môžem byť v kľude. Ďakujem
Ja som mal na prvom holteri napísané celkove 313 maximálne v hodinu 193 dostal som Betaloc a o 6 tyzdov na kontrolu holter už bol v poriadku ale Extrasystoly mám stále už si prípadná ako psychopat 26.9 idem ku kardiologovi na vyšetrenia ,, ja mám panicky strach stoho má to niekto rovnako ?
Prosim aku tachykardiu ste mali?
Ja som bola dnes odovzdať holter a mám ich 22000😀😀😀 super… tak nestresujte
@jankatrabo zdravím, môžem sa opýtať? Bude to lekár nejako riešiť? Ja som ich mala menej a hneď ma šupli na abláciu, čisté zúfalstvo, hlava pracuje na plno, v kuse na to musím myslieť.
@janakovkal ano bola som na ablacii.. eliminovali mi ich na 12% (mala som 22%) z celého dňa
Kiežby som mala 81 KES za den 🤣 mam viac ako 20% KES za 24hodin a to ešte rôzne komplexne formy, vôbec tie extrasystoly nejako neprezivam a nechápem co všetci riešia… a aj tak musím ist na ablaciu 🤷♀️
@klaudia587 tiez nechapem. ja mam rozne obdobia kedy nieco pocitujem a inokedy nic. mam zaznamenanych extrasystol cez 1300 za den a teda ked som mala Holtera, vobec som ich nepocitila. vysetrenie roene koli vyskakovaniu pulzu a teda v minulosti obcas zaznamenany neprijemy pocit, ale chvilkovy, znesitelny.
ja teda nemam zadnu komplexnu poruchu, tak neriesim.
dr mi navrhol, ze ak chcem, ak ma to moc obtazuje, moze mi predpisat lieky.
takze ono ot nie je tak, ze lieky by boli nevhnutne v pripade ako som ja. keby boli nevyhnutne tak by mi dr nedal na vyber. a teda ja som si vybrala, ze lieky nechcem, tak nic neuzivam.
@klaudia587 Ak sa môžem opýtať, koľko to je viac ako 20percent extrasystol? Mne stale povedia len počet, nie percentá. A termín na abláciu už máte? Ďakujem a pozdravujem, veľa zdravia prajem.
@janakovkal dobrý deň, myslím, ze mam okolo 22000 extrasystol zaznamenaných na EKG holter a to som ho nemala ani 24hodin uplne, takze asi ked vam povedia ze máte napr 8000 extrasystol tak ak dobre chápem to je 8%. Mam termín na ablaciu uz od júla ale čakacie doby su tak pol roka.
@majamat no ja som mala uzivat lieky Concor, ale znižovali mi tlak tak ze mi bolo na odpadnutie a nic som nevládala, tak neužívam
@klaudia587 ved to, ze tie lieky vacsinou aj znizuju tlak. u teba je to ine, mas vela extrasystol, ja to stale nemam vela, cize ja to neriesim. ty to riesit uz potrebujes. ale mam rovnako ak ty nazor, ze sa tym ludia prilis zaoberaju. ze to rpilis prezivaju.
@klaudia587 ja som mala najviac 17000, beriem metoprolol ale ten mi pre zmenu velmi znizuje tep, cakam na abláciu vyse roka, asi na mna zabudli 🙂, dúfam, ze pojdem cim skor, lebo ja velmi citim vykyvy tepu a to je brutal, ale mam z toho zakroku takyyyyyyy strach, ze dovi dopo. Uz som bola aj na koronografii, ta dopadla super, tak aspon z toho sa tesim, ale ozaj velmi zle obdobie mam, doteraz som citila extrasystoly ale tie nizke tepy ma poriadne strasia. Vela zdravia prajem.
Ahoj tiež som to mala ja som ich mala 66 je to v norme ešte neboj